Home
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 402500 .

Nieuws > Kunstvoorwerpen uit Bethlehem

Op zaterdag 17 november zal in de Sint-Pieterskerk in Sint-Pieters-Rode een stand staan met kunstartikelen uit Bethlehem (Palestina).
Deze kunstvoorwerpen uit olijfhout werden met de hand gemaakt door meerdere christelijke families, verenigd in ‘Grotto Olive Wood Arts’, en worden op die stand voor en na de viering van zaterdag 17.30 uur aan een schappelijke prijs aangeboden.
Er zijn beelden over de geboorte, het leven, het lijden en de dood van Jezus, taferelen uit het evangelie, beelden van Maria en andere heiligen en van engelen, religieuze en enkele niet-religieuze voorwerpen. Zo zijn er mooie kerststallen en kruisen en paternosters uit het Heilig Land bij. Echt een prachtige stand met waardevolle artikelen.
In de stand zal Rami Salsaa staan. Hij is een christelijke Palestijn, die in België gestudeerd heeft, hier woont en de Belgische nationaliteit verkregen heeft. Zijn familieleden zijn ook makers van die kunstvoorwerpen in olijfhout.
Weet dat door iets te kopen u niet enkel aan uzelf iets waardevols bezorgt, maar ook aan christelijke Palestijnse families die van dit handwerk moeten leven, in zeer moeilijke omstandigheden.
Ga zeker eens kijken. Het is echt de moeite waard!
Oprechte dank bij voorbaat.