Home
Nieuws
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 304311 .

Woord van de Pastoor

Pokemon-Go en de rijke jongeling

DIT WOORD IN YOUTUBE-VERSIE: https://www.youtube.com/watch?v=nLi2u0yuqow


 


Miljoenen mensen zijn vandaag in de ban van Pokemon-Go, de smartphone-game waarin je in het echt Pokémon moet vangen. Overal ter wereld zijn ze al te zien, ook in onze dorpen en steden: mensen die Pokémon-Go spelen, ze lopen heel wat afstanden, turen op hun smartphone, ze staan midden op straat, ze richten geconcentreerd hun smartphone op een onzichtbaar diertje. Als kind hebben velen de Pokémon-games gespeeld. De opzet blijft hetzelfde: Pokémon vangen, trainen. Toch is dit anders. Met de smartphone in de hand moet je op pad, de deur uit, een heel eind lopen zoeken  naar plaatsen waar je een Pokemon kan vangen, onderweg kan je pokemon-stops vinden of een gym binnengaan om er te vechten tegen andere pokemon-trainers.


 


Bij dat hele gebeuren van Pokémon-Go moest ik denken aan de ontmoeting van Jezus met de rijke jongeling, het verhaal wat we kunnen lezen in het Marcusevangelie 10, 17-22. Er komt daar iemand bij Jezus en deze vraagt Hem wat hij moet doen om het Eeuwige Leven te hebben. Jezus zegt hem dan dat hij zich aan de geboden moet houden. Dat heeft die jongeman blijkbaar altijd al gedaan en toch voelt hij dat er nog iets ontbreekt. En dan staat er een mooie zin in het evangelie: “Toen keek Jezus hem liefdevol aan”. Jezus wilde dat die jongeman echt gelukkig werd, Hij wilde het beste voor die jongeman. En dan zegt Jezus hem: “Aan één ding ontbreekt het u nog: ga verkopen wat u hebt en geef het aan de armen, en u zult een schat hebben in de hemel. Kom dan terug om Mij te volgen”. Jezus zag dat de zorgen en het gepieker over zijn vele bezit die man doodongelukkig maakte en Hij zei hem dat hij het allemaal moest wegdoen. Soms moet je eens echte keuzes durven maken in je leven. Heeft die man dat gedaan ? Nee, het evangelie vertelt ons: “Dit woord ontstelde de man en ontdaan ging hij heen omdat hij vele goederen bezat”. Die man kon blijkbaar de duidelijke keuzes niet maken, het was voor hem te ingrijpend. Toch zou een duidelijke keuze hem echt gelukkig gemaakt hebben.  


 


Bij Pokémon-Go spelen gaat het eigenlijk ook over zoiets. Het spel win je niet zomaar. Je moet op pad gaan, aanwijzingen volgen waar je moet zijn, denkbeeldige monsters vangen, vechten, trainen en uiteindelijk bereik je waar je moet zijn. Ons leven is ook zo. Naast ons houden aan de geboden heeft de Heer voor elk van ons een roeping, een unieke weg, die helemaal onderscheiden is van alle andere wegen. Het komt er op aan dat je in je hart durft te luisteren wat Hij ons te zeggen heeft, wat de aanwijzingen zijn voor de concrete weg die God ons geeft om een gelukkig mens te zijn. Het zal niet altijd de weg zijn die je eerst had gedacht of die anderen van jou verwachten. De Heer kijkt ook u en mij liefdevol aan en wil dat wij gelukkig zijn, echt gelukkig en daar moeten we soms ook heel wat voor doen, ingrijpende keuzes maken. Wat zou Jezus tegen ons zeggen wat wij nog moeten wegdoen, welke monsters wij moeten vangen, vernietigen of trainen. Het is maar als je op het Woord van Jezus in je hart op pad durft te gaan, als je volhardt, als je iets durft te doen, dat je het eeuwige leven zult bereiken, dat je ten diepste de gelukkige mens zult zijn zoals God je heeft bedoeld.


 


Pokémon-Go, de smartphone-game die velen al hebben gedownload en waar velen mee aan de slag gaan. Gods Plan met jou, download het ook op je levenscomputer, laat je liefdevol door Hem aankijken en ga aan de slag, succes verzekerd !


 


Gods Zegen, uw priester en pastoor A. Penne.


www.priesterpenne.be


FILMPJE VAN VORIGE WEEK OVER “HEILIGE DEUREN”: https://www.youtube.com/watch?v=R_rf_a4t1Kw


 


DEZE WEEK HEEFT DE NATIONALE PERS BOVENSTAAND FILMPJE OVER POKEMON EN DE RIJKE JONGELING IN HET NIEUWS GEBRACHT.


De Redactie.be: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/nieuws/binnenland/1.2723708


Newsmonkey.be: http://newsmonkey.be/article/69712


Het Laatste Nieuws: http://www.hln.be/hln/nl/4126/Games/article/detail/2813532/2016/07/27/Pastoor-Galmaarden-verbindt-Pokemon-Go-met-Evangelie.dhtml


Ringtv.be: http://www.ringtv.be/nieuws/pastoor-penne-galmaarden-linkt-pok%C3%A9mon-go-aan-jezus


VTM Nieuws: http://nieuws.vtm.be/cultuur-media/200740-deze-vlaamse-priester-preekt-over-pokemon


De Standaard: http://www.standaard.be/cnt/dmf20160727_02401343


Het Nieuwsblad: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160727_02401341


Persinfo: http://www.persinfo.org/2016/07/27/video-pokemonjagers-ontmoeten-pastoor-penne


 


POKEMONJAGERS, WELKOM IN DE KERK ! Zie: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-galmaarden/-pokemonjagers-welkom-in-de-kerk-a2814005/