Home
Nieuws
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 304308 .

Woord van de Pastoor

Adventskalenders voor honden en katten

Onlangs ging een vriend naar de winkel om eten te kopen voor zijn hond en bij het afrekenen kreeg hij spontaan een adventskalender voor zijn viervoeter mee. Toen hij me dat vertelde, dacht ik dat hij een grapje vertelde maar het is toch echt zo. Ik ben op internet even gaan kijken en je kunt de adventskalenders voor je hond uitgebreid vinden. Het blijkt een doos te zijn waar je iedere dag een luikje kunt openen en achter dat luikje zit dan een snoepje voor je hond. Als alle luikjes open zijn, is het Kerstmis. Ik vond een prachtige reclame voor een van die kalenders: “Een mooie adventskalender voor uw hond, gevuld met hoogwaardige en gezonde kauwsnacks… Voor viervoeters wordt dit jaar de tijd voor kerst nog mooier omdat er nu een hele bijzondere adventskalender voor honden is. Juist in de beschouwelijke adventstijd willen wij niet alleen onszelf maar ook onze beste viervoetige vriend verwennen. Verkort voor uw hond deze tijd voor kerst op een prettige manier en geeft uw hond elke dag een hoogwaardig gedroogd kauwartikel” Zie: http://www.zooplus.nl/shop/honden/kauwsnack/drops_snoepjes/verdere/197898 Mocht u geen hond hebben, maar wel een kat, dan hoeft u ook niet te treuren want ook voor katten zijn er voortaan heel leuke adventskalenders te vinden.


 


We zouden er mee kunnen lachen of het ook heel triest vinden maar deze commercie van adventskalenders voor honden en katten bevraagt wel elk van ons. Als katten en honden al iets aan de adventstijd doen, kunnen de baasjes van die honden en katten dan wel achter blijven ? Laat de advent ook voor jou echt een tijd zijn die meer is dan een tijd waarin we de kerstboom zetten, voor kerstsfeer in ons huis zorgen en kerstkaarten schrijven. We gaan ook dit jaar weer op weg naar Kerstmis en ook wij worden weer uitgenodigd om van die vier weken advent echt iets te maken en ons te bevragen of ik de Heer wel verwacht in mijn leven en of Hij in de kribbe van mijn hart kan geboren worden. Zondag na zondag trekt de Kerk luikjes uit het evangelie open en krijgen ook wij brokjes van de Heer om op te kauwen. Wees echt bezig met die brokjes evangelie die de Kerk u aanreikt. Op de eerste adventszondag zal Jezus ons oproepen waakzaam naar de tekenen te kijken, “Zorgt er voor dat uw geest niet afgestompt raakt…en dat ge stand moogt houden voor het aangezicht van de Mensenzoon”. (Lucas 21) Op de tweede en derde adventszondag zal Johannes de Doper ons toeroepen: “Bereidt de weg van de Heer, maakt zijn paden recht” en elk bevragen wat de komst van de Heer concreet in ons leven in de weg staat. (Lucas 3). Op de vierde adventszondag zullen we de blik richten op Maria, “gezegend onder de vrouwen en gezegend is de vrucht van uw schoot”. (Lucas 1,39-45) Ze mag de moeder van de Verlosser worden omdat zij zich in geloof onvoorwaardelijk aan God heeft overgegeven. Zo onvoorwaardelijk ook was ze bereid Hem te ontvangen. Het geloof gaf aan Maria de kracht zich over te geven aan de wil van God met alle consequenties. Na vier weken van echt advent houden mag ons geloof weer zo geworden zijn en zullen we weer mensen zijn waar de Heer echt kan bij thuiskomen en in wiens hart het echt Kerstmis kan worden.


 


Aan honden en katten reikt de commercie adventskalenders en veel baasjes vinden het leuk om te doen. Neem ook dit jaar de advent serieus en Kerstmis zal echt anders worden !


 


Gods Zegen, uw priester en pastoor A. Penne.


www.priesterpenne.be


 


DEZE WEEK OP MEER DAN 100 PLAATSEN AANBIDDING, OOK IN GALMAARDEN, TOLLEMBEEK (MAANDAG 19U-20U) EN BEVER (DONDERDAG 19U-20.30U): http://www.veniteadoremus.be/nl/programme