Home
Nieuws
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 308742 .

Woord van de Pastoor

Herken je Hem ?

Er stond een straatmuzikant aan de ingang van metrostation “L’Enfant Plaza” in Washington DC. Het was een koude ochtend in januari. Hij speelde gedurende 45 minuten. Om te beginnen Bach, dan het Ave Maria en Schubert, muziek van Manuel Ponce, van Massenet en opnieuw Bach. Het was bijna 8 uur ’s morgens, een piekuur; er kwamen bijna duizend mensen voorbij, meestal op weg naar hun werk. Na 3 minuten was er een man van wat rijpere leeftijd die de spelende muzikant opmerkte. Hij vertraagde even, stopte enkele seconden en stapte meteen wat sneller door. Een minuut later kreeg de vioolspeler zijn eerste dollar: zonder te stoppen gooide een vrouw een biljet in zijn vioolkist. Enkele minuten later bleef er iemand even staan luisteren, maar keek dan op zijn uurwerk en stapte vlug verder, hij was duidelijk te laat. De grootste aandacht kwam nog van een kleine, ongeveer 3-jarige jongen. Zijn moeder trok en duwde hem maar het kind bleef staan kijken naar de vioolspeler. Uiteindelijk heeft zijn moeder hem flink aangepakt om verder te gaan. Tenslotte, al stappend, hield het kind toch zijn hoofd naar de muzikant gericht. Gedurende de 45 minuten die de muzikant speelde waren er amper 7 personen die echt bleven staan om even te luisteren. Alles bij elkaar had hij 32 dollar verzameld. Niemand heeft opgemerkt wanneer hij gestopt is. Geen enkel applaus. Slechts een enkele persoon uit de 1000 voorbijgangers heeft hem herkend. Hier kun je het zien: http://www.youtube.com/watch?v=myq8upzJDJc&feature=related

Niemand die er aan dacht dat die vioolspeler Joshua Bell was, een van de beste muzikanten op de wereld. Hij heeft daar in die hall enkele van de moeilijkste partituren gespeeld die ooit werden geschreven en dat op een Stradivarius uit 1713 met een waarde van 3,5 miljoen dollar. Twee dagen voor dit gebeuren in de metro was zijn optreden in het theater van Boston op voorhand uitverkocht, en kostten tickets bijna 100 dollar per plaats. Dit is echt gebeurd. Dit incognito optreden van Joshua Bell, in een metrostation was georganiseerd door de “Washinton Post” in het kader van een onderzoek naar perceptie en de smaken en prioriteiten van de mensen. Dit waren de vragen: Kunnen wij in een gewone omgeving, op een ongewoon uur, schoonheid herkennen ? Houden wij stil om het te appreciëren ? Kunnen wij in een onverwachte context talent herkennen ?

Een van de conclusies na deze ervaring kan zijn: als we niet de tijd hebben om te stoppen en te luisteren wanneer een van de beste muzikanten ter wereld een van de mooiste partituren speelt, hoeveel anderen buitengewone zaken laten we dan ook aan ons voorbijgaan ?

Bovenstaand verhaal mag er ons eens stil bij laten staan of we voldoende oog hebben voor het goede en het schone wat God op onze levensweg neerzet in mensen en dingen ? Johannes de Doper zei het al over Jezus aan het begin van het Johannesevangelie: “Maar zonder dat u Hem herkent staat Hij al in uw midden” (Joh. 1,26) Zo dikwijls zien we door de drukte van het leven niet altijd wat God van ons verwacht, terwijl Zijn Plan zo duidelijk is… Zo dikwijls geeft God ons mensen en wie zien ze niet door onze drukte. Deze Veertigdagentijd mag ons er toe aanzetten om er wel oog voor te hebben.

Gods Zegen, uw priester en pastoor A. Penne.

PRIESTER WORDEN, IETS VOOR JOU ?
Wie de mogelijkheid in het leven open laat om priester te worden, kan eens enkele dagen meeleven met de priesteropleiding. Hier vind je alle informatie: http://www.sint-janscentrum.nl/index.php?p=newsitem&id=96&t=Meeleefdagen+tijdens+de+Goede+Week