Home
Nieuws
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 309039 .

Woord van de Pastoor

Kerstgeschenk

Het vieren van Kerstmis gaat bij steeds meer mensen gepaard met het geven van geschenken. Ik keek in deze dagen zo eens wat de meest populaire kerstcadeautjes zijn. Uit onderzoek blijkt dat tweederde van de tieners het liefst een ipad ontvangen. http://www.ipad-sense.nl/tag/meest-populaire-kerstcadeau/ Een ipad is een klein computertje. Het apparaat is bedoeld voor het lezen van boeken, het luisteren naar muziek, het kijken van films, spelen van videogames, e-mailen en browsen op internet. Kortom je kunt er bijna alles mee. Als ik zo op internet kijk, dan ga je denken, zonder ipad kan je kerstmis niet geslaagd zijn.

En toch worden we met Kerstmis niet stil omdat er een voorstelling van ipad is maar komen we samen rond een oud verhaal over een geboorte van een Kind in een stal in Bethlehem ruim tweeduizend jaar geleden. Dat oude verhaal blijft mensen samenbrengen en laat mensen stil worden. Elk van ons voelt aan: ook al hebben wij de modernste communicatietoestellen, er blijven toch nog vragen en verlangens onbeantwoord. En dat mag Kerstmis ons weer eens in herinnering brengen. Waar we naar kijken is het geschenk van God voor ons. Het Kind in de Kribbe is het mooiste en het grootste geschenk waar we onszelf en anderen aan plezier kunnen mee doen. Zonder dat Godsgeschenk ontzeg je jezelf een hele hoop vreugde en geluk.
Kerstmis gaat daarover.

Kerstmis is meer dan sfeer, meer dan lieve en leuke liedjes, meer dan vreten op aarde, meer dan leuke kerstbomen en lichtjes en sneeuw. Kerstmis gaat over de vraag: wil ik het geschenk van God, Zijn Zoon Jezus, in mijn leven ? Kerstmis gaat over God die mens geworden is in Zijn Zoon Jezus Christus en dat aanvaarden of niet ? Zoals je je bij elk cadeau de vraag stelt: en wat kan ik ermee ?, zo mag je dat bij dat Kind in de kribbe ook afvragen: wat kan ik ermee ? Met dit cadeau in je leven, met Jezus in de kribbe van je leven en je hart toe te laten, mag je weten dat je vriendschap met God hebt, dat je vergeving van zonden hebt, dat je Eeuwig Leven hebt. Laat je dit cadeau staan, laat je het Kind liggen waar het ligt, dan weet je dat je van-God-verlaten bent, dat je met je zonden en je fouten kunt blijven rondlopen en dat je leven eindigt in het donkere gat van de dood. Daarom vieren christenen Kerstmis: om in die Boodschap bevestigd te worden. Met zovele verschillende mensen komen we bij elkaar rond dat ene Kind, zoals ze eens met zovele verschillende mensen samen waren rond het Kind op die eerste Kerstmis. Wie we ook zijn en wat onze achtergrond ook is, als we Hem als het geschenk van en voor ons leven willen aanvaarden zijn we welkom. Of we nu vrome mensen zijn, zoals Maria en Jozef; of we wat rauw volk zijn zoals de herders, of we mensen van klasse zijn zoals de wijzen uit het Oosten, je bent bij Hem welkom als je wilt knielen en aanbidden en Hem wil aannemen als jouw verlosser.

Onder elke kerstboom dient een kerststal te staan. Dat is het mooiste kerstgeschenk die er onder de boom kan liggen. Het Kind in de Kribbe is een Godsgeschenk voor ons en voor alle mensen van goede wil. Met dat geschenk wordt het voor elk van ons een Zalige Kersttijd.

Gods Zegen, uw priester en pastoor A. Penne.