Home
Nieuws
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 376085 .

Woord van de Pastoor

Janey Cutler en onze talenten

In Groot-Brittanie hebben ze een nieuw talent ontdekt in hun wedstrijd Britains’Got Talent. http://www.youtube.com/watch?v=JAwOZvvGsRs Geen jong iemand maar een 80jarige overgrootmoeder, Janey Cutler. Toen ze het podium opkwam, zou je bijna medelijden gekregen hebben: een oude vrouw, wat gebogen, ze moest door een presentator het podium opgeholpen worden, wist ze nog wel alles ? En ze lijkt hardhorig. Je ziet in de ogen van jury en toeschouwers een medelijdende blik. Maar toen begon ze haar lied te zingen, “No regrets”, de Engelse versie van Edith Piafs’”Je ne regrette rien”. De drieduizend toeschouwers gingen staan en gaven haar, samen met de jury, een ovatie. Haar reactie was: “Ik ben hier om te zingen. Ik ben er dol op. Volgens mijn vrienden is het de hoogste tijd dat ik er iets mee ga doen. Beter laat dan nooit.”

Toen ik de video op Youtube zag, moest ik denken aan het evangelie van de talenten, uit het Matteüsevangelie hoofdstuk 25, 14-30. De Heer vertelt daar over een man die op reis gaat en aan zijn dienaren zijn bezit toevertrouwt. Wanneer hij van zijn reis terugkomt vraagt hij zijn dienaren wat ze met het toevertrouwde bezit hebben gedaan. God heeft aan elke mens talenten gegeven. Het komt er op aan om met je talenten te werken, er iets mee te doen en zeker niet je talenten in een gat in de grond stoppen. Op het einde van ons leven zal de Heer ons vragen wat we met onze talenten hebben gedaan. Het werken met die talenten vraagt soms niet alledaagse stappen. Zoals die Janey Cutler wier zangtalent wellicht door het werken met dat andere talent, dat van haar moeder- en oma-zijn, wellicht is bedolven. Werk ik met mijn talenten en welke talenten liggen er nog in mijn leven begraven ? Het is zeker een vraag die we ons eens mogen stellen en er ook een antwoord op geven.

Toen ik er deze week met verschillende mensen over sprak, was er ook iemand die me zei dat ze helemaal niet wist wat haar talenten zijn. Ze vroeg zich af hoe je er achter komt welke talenten de Heer je gegeven heeft want ze was eigenlijk bang dat ze de Heer het antwoord schuldig zou moeten blijven wanneer Hij haar zou vragen wat ze met haar talenten deed die ze van Hem had gekregen. Het is inderdaad geen gemakkelijke vraag: hoe ontdek ik mijn talenten ? Ik heb haar geantwoord: Luister naar je hart wat je weg is. Wees niet bang om onbegane wegen te gaan. Kijk ook in je leven wat vruchtbaar is, wat goed gaat en waar je zelf vreugde aan beleeft.

Ik zag deze week in het bankkantoor een spreuk hangen: “And the winner is…hij die geen kuddegedrag vertoont”. We moeten niet altijd gaan doen wat iedereen om ons heen van ons verwacht. Misschien is dat wel onze weg maar misschien ook niet. Winnaar in het leven zijn we niet als we kuddegedrag vertonen maar als je jezelf in Gods Licht hebt geplaatst en daarin je talenten en je specifieke roeping ontdekt. We moeten er niet bang voor zijn want precies het werken met je talenten en het volgen van je specifieke roeping zal je echt gelukkig laten zijn.

Gods Zegen, uw priester en pastoor A. Penne.

PINKSTEREN IN SCHERPENHEUVEL
Op Pinksterzondag 23 mei om 17 uur zal Pastoor Penne de H.Mis opdragen in het Vlaamse bedevaartsoord Scherpenheuvel. Het is een openluchtmis, naast de basiliek. Deze Mis is b.g.v. de voetbedevaart Luyksgestel-Scherpenheuvel. Tijdens deze Mis zal de pastoor ook het nieuwe bedevaartsvaandel zegenen. Iedereen is welkom.