Home
Nieuws
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 376086 .

Woord van de Pastoor

Twitteren en bidden

Ik heb me vorige week laten overhalen om te gaan twitteren of toch tenminste een twitteradres aan te maken: www.twitter.com/pastoorpenne . Voor de meeste jonge mensen is het een bekend iets, de ouderen zullen het wellicht niet kennen. Twitter is een internetdienst waarbij je korte berichtjes stuurt. In maximum 140 letters kun je meedelen wat je die dag aan het doen bent of van plan bent om te doen, wat je bezig houdt, wat je op dat moment belangrijk vindt en wil delen met anderen. Ik heb lang gedacht: wie doet dat nu ? Maar miljoenen mensen twitteren en niet de minste, onder andere Barack Obama, Lance Armstrong, Maxime Verhagen en prins Willem-Alexander. Mensen zijn benieuwd in wat anderen doen, je kunt ook volgen waar anderen mee bezig zijn. Ik heb het nu ook al enkele dagen bijgehouden en zo enkele dingen uit de agenda van de pastoor op Twitter gezet. Je krijgt reacties van mensen die het interessant vinden te weten waar je als priester mee bezig bent. Sommigen denken nog altijd dat de pastoor iedere dag de Mis doet en voor de rest koffie zit te drinken en te dutten…

Ik ben er van overtuigd dat God ook graag heeft dat we met Hem twitteren. Laat Hem iedere dag enkele keren weten waar je mee bezig bent, wat je van plan bent om te doen en wat je bezig houdt. In het eerste vers van het achttiende hoofdstuk van het Lucasevangelie staat dat Jezus aan Zijn leerlingen de gelijkenis van de rechter en de weduwe vertelt over de noodzaak om altijd te bidden en niet op te geven. Dat “altijd bidden” betekent niet dat we de hele dag Onze Vaders en Weesgegroeten moeten bidden maar wel dat we Hem dichtbij ons mogen weten, dat we mogen leven in het besef dat Hij aan onze zijde is. Vertel Hem wat je gaat doen en waar je mee bezig bent. Het hoeft niet lang te zijn maar doe het ! Als we naar een moderne omschrijving van bidden zouden zoeken, dan is de definitie van bidden zeker: twitteren met God. Ook omgekeerd is het twitteren waar. Bidden is niet alleen meedelen wat je van plan bent te doen en waar je mee bezig bent maar bidden is ook luisteren. Zoals je bij twitteren kunt volgen wat anderen gaan doen, zo is ook dat bidden: stil maken, volgen wat God met jouw leven wil. Zoals je er soms versteld van staat welke kant sommige mensen met hun leven gaan, zo kunnen we in het stil maken in ons hart er soms versteld van staan welke kant God met ons leven wil gaan.

Twitteren met God en tot de ontdekking komen dat Hij ons soms andere dingen geeft dan datgene wat we van Hem zouden verwachten. Ik vond het ook in het gebed wat iemand me onlangs mailde: “Ik vroeg om kracht en God gaf me moeilijkheden om me sterk te maken. Ik vroeg om wijsheid en God gaf me problemen om mij te leren ze op te lossen. Ik vroeg om voorspoed en God gaf me hersens en spieren om ermee te werken. Ik vroeg om moed en God gaf me angsten om te overwinnen. Ik vroeg om liefde en God gaf me moeilijke mensen om te helpen. Ik vroeg om gunsten en God gaf mij kansen. Ik kreeg niet waar ik om vroeg maar God gaf me alles wat ik nodig had”.

Gods Zegen, uw priester en pastoor A. Penne.


BISSCHOP WIJDT BINNENKORT 4 PRIESTERS…
http://www.bisdomdenbosch.nl/default.aspx?ref=500&class=item&item=2635