Home
Nieuws
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 297952 .

Woord van de Pastoor

Kinderen

In het gezin van mijn broer is vorige maand een kind geboren, Mattis. Het is het eerste kindje in ons eigen gezin, deze ouders – en onze familie met hen - hebben er lang naar uitgekeken en op moeten wachten... Er wordt gemakkelijk gezegd dat een kind een Godsgeschenk is en er wordt gemakkelijk gesproken over het wonder van het leven. Als ik het zo in ons gezin bekijk, ademt het dit ook helemaal uit. Dit kind is echt ons door de Hemel gegeven. Zo een klein kind laat je beseffen dat je geen kind neemt maar krijgt en dat alle leven iets met God te maken heeft.

Vorige week had ik een doop. De moeder had mij gevraagd om zelf een lied te mogen zingen op het einde van de plechtigheid. Ze wilde een gelovig lied zingen, een lied ook wat begrijpelijk was voor de vele kindjes die bij die doop aanwezig waren, een lied met een uitleg en een opdracht. Het lied heb ik ondertussen ook gevonden op Youtube, het is eigenlijk een lied van Elly en Rikkert. http://www.youtube.com/watch?v=xQPam-h7BIg&feature=related Ik was getroffen door de eenvoud en de duidelijkheid van de tekst die deze moeder zong en vroeg haar dan ook de tekst. “Zeg mama, waar was ik toen ik nog niet geboren was, in een doosje of een laatje? Wel nee hoor, wat dacht je toen jij nog niet geboren was, was je enkel maar een zaadje. God heeft je laten groeien in mama´s eigen buik, wel negen lange maanden en toen kwam jij eruit, ik vond je prachtig.
Zeg mama, wat deed ik toen ik nog niet geboren was, kon ik praten of lachen? Wel nee hoor, want weet je toen jij nog niet geboren was, moest jij daar nog mee wachten. God heeft je laten groeien, je handjes en je haar, je oogjes en je oortjes en toen was je klaar en oeps daar was je.
Zeg mama, wat word ik wanneer ik later groot zal zijn, vertel eens jij weet het? Wel nee hoor, dat weet ik niet maar Jezus heeft een plan met jou vertrouw op Hem, Hij weet het. Hij zal je laten groeien, Hij is het die jou draagt, Hij zal je altijd helpen, te doen wat Hij je vraagt. Hij is machtig.

De vreugde om de geboorte van Mattis en het lied van deze moeder sterkten me in de zekerheid: de kinderen zijn ons door God gegeven en ons door God toevertrouwd om ze dat zelf ook steeds meer te laten ontdekken. Als Kerk moeten we altijd die boodschap uitdragen en in praktijk brengen. Zoals de Heer zorg had voor de kleinen, zal Zijn Kerk ook voor hen grote zorg moeten hebben, van in de moederschoot al.
Ik mocht die boodschap ook beluisteren toen ik deze week keek naar een reportage over de nieuwe aartsbisschop van Mechelen-Brussel, Mgr. Léonard. Ik hoorde hem daar zeggen: “Tegen vrouwen die abortus ondergingen, zeg ik: ‘Je hebt iets heel erg gedaan’. Maar dat kind dat niet toegelaten werd om ter wereld te komen, is naar de Hemel. Het gaat je vooraf. En als je zelf op het einde van je leven in het Hiernamaals aankomt, zal je ongeboren kind je als eerste ontvangen en je begroeten met je echte naam ‘mama’”.

Gods Zegen, uw priester en pastoor A. Penne.

RADIO MARIA
Het wekelijks woord van Pastoor Penne is te beluisteren op Radio Maria, middengolf AM 675 of via www.radiomaria.nl, op zaterdag om 11.45 uur en om 6 uur en 18 uur aansluitend aan het Angelusgebed en de Liturgische kalender.