Home
Nieuws
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 309082 .

Woord van de Pastoor

Moederdag

Op weg naar moederdag vond ik een mooie tekst, een hulde aan al onze moeders.

Een jonge moeder die begon aan haar levenspad vroeg: "Is dit een lange weg?" De gids zei: "Ja, en de weg is hard. En je zult oud zijn vr je het einde bereikt. Maar het eind zal mooier zijn dan het begin." De moeder was welgemoed en kon niet geloven dat er iets beters kon zijn dan deze jaren. Ze speelde met haar kinderen, plukte bloemen voor hen onderweg, baadde hun in heldere beekjes. De zon scheen op hen en ze zei: "Niets kan er mooier zijn dan dit !!"

Toen kwam de nacht. Het onweer en het pad was donker. De kinderen rilden van angst en kou en de moeder trok ze tegen zich aan, beschutte hen met haar mantel en de kinderen zeiden: "Moeder, wij zijn niet bang, want u bent bij ons en dus kan ons niks gebeuren" Toen kwam de morgen. Ze moesten een berg op, de kinderen en de moeder werden moe. Maar ze zei tegen haar kinderen : "Nog even volhouden en we zijn er !" Dus klommen de kinderen verder en toen ze de top bereikten zeiden ze tegen moeder : "Dat hadden we niet gekund zonder jou. Toen de moeder 's nachts omhoog keek naar de sterren, zei ze tot zichzelf : "Dit was nog een mooiere dag dan de vorige, omdat mijn kinderen hebben geleerd vol te houden als het moeilijk is. Gisteren gaf ik hun standvastigheid en vandaag gaf ik hun moed"

De volgende dag kwamen er vreemde wolkenformaties die de aarde verduisterden, wolken van oorlog, haat en onheil. De kinderen tastten in het rond, struikelden. Moeder zei: "Kijk omhoog. Sla je ogen op naar het licht". De kinderen keken omhoog en zagen boven de wolken de eeuwige glorie, die hen geleidde door de duisternis. Die avond zei moeder: "Dat was de beste dag van allemaal, want ik heb hun God laten zien !"

De dagen werden weken. De weken werden maanden en jaren. De moeder werd oud en klein en gebogen. Maar haar kinderen waren groot en sterk en liepen met trots. Toen de weg moeilijk werd, tilden ze haar op en droegen haar want ze was vederlicht. Op het laatst kwamen ze aan een heuvel en daarachter zagen ze een gouden poort die wijd open stond. En de moeder zei : "Ik heb het eind bereikt van mijn reis. Nou weet ik dat het einde beter is dan het begin, nu weet ik dan mijn kinderen alleen kunnen gaan en hun kinderen na hen". De kinderen zeiden: "U zult altijd met ons lopen moeder, zelfs als je door de poort bent gegaan" En ze stonden te kijken toen ze alleen verder ging door de poort die zich achter haar sloot. En ze zeiden: "We kunnen haar niet zien maar ze is nog steeds bij ons. Een moeder als de onze is meer dan een herinnering ze blijft een levende aanwezigheid"

Je moeder is ALTIJD bij je...zij is het geritsel in de bladeren van de bomen als je door de straat loopt; zij is de reuk van wasverzachter in je versgewassen sokken; zij is de koele hand op je voorhoofd als je je niet lekker voelt. Je moeder leeft in je lach. Ze is gekristalliseerd in iedere traan die je laat. Zij is de plek waar je vandaan komt, je eerste thuis; en zij is de routebeschrijving die je volgt met iedere stap die je neemt. Zij is je eerste liefde en je eerste verdriet en niks ter wereld kan je van haar scheiden. Ook de tijd niet, of ruimte, of de dood!

Gods Zegen, uw priester en pastoor A. Penne.

Bidtocht Den Bosch

In het kader van het jaar van het gebed nodigt onze bisschop Hurkmans alle gelovigen uit op zondag 13 mei deel te nemen aan de jaarlijkse bidtocht van de Zoete Lieve Moeder van Den Bosch. Er wordt samengekomen in de Sint-Janskathedraal rond 18.30 uur. Van 19 uur tot 20 uur is er de processie door Den Bosch met het beeld van de Zoete Moeder.