Home
Nieuws
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 309173 .

Woord van de Pastoor

De mobiele telefoon van God

Deze week was er toch wel heel bijzonder nieuws: “God heeft mobiele telefoon”. Alle nieuwsstations gaven het bijzondere bericht door. http://www.katholieknederland.nl/actualiteit/2009/detail_objectID685272_FJaar2009.html Een half jaar lang kunnen mensen naar een telefoonnummer bellen als ze met God willen spreken. Kunstenaar Johan van der Dong uit het Nederlandse Grijpskerk (Groningen) heeft het nummer opgestart als kunstproject omdat hij vindt dat mensen altijd en overal tegenover God hun hart moeten kunnen luchten. Het telefoonnummer verraadt eigenlijk ook de woonplaats van God want het is een Nederlandse mobiele telefoonnummer. God woont dus blijkbaar in Nederland en zijn nummer is 0644244901. Met de mobiele telefoonlijn wil Van der Dong een oud ritueel (bidden) en een nieuw ritueel (bellen) naast elkaar plaatsen.
Krijg je God aan de lijn als je het nummer 0644244901 belt ? Helaas… Wie het nummer belt, krijgt een voicemailbericht te horen: "U spreekt met God. Op dit moment ben ik niet aanwezig. Spreek gerust een boodschap in of bel later terug en wie weet wordt u dan verhoord."

Ik hoorde de initiatiefnemer met een interview op de radio. Hij gaf duidelijk aan dat je niet wordt teruggebeld als je iets inspreekt en vertelde er bij dat je bij bidden ook niet altijd teruggebeld wordt. Ook al was het initiatief nog maar pas gestart, er werd heel veel gebeld en heel veel boodschappen ingesproken maar de boodschappen werden niet afgeluisterd. Dat was voor hem iets tussen God en die mens. De initiatiefnemer ziet het als een nieuw ritueel in onze jachtige maatschappij.

Het hele initiatief deed me denken aan de een gedicht wat ik ooit eens kreeg, wat ik heb bewaard en die eigenlijk nu goed van pas komt: “Ik weet niet of het jou bekend is dat er een telefoon bestaat, die vanaf de aarde rechtstreeks de hemel ingaat. Ga jij maar eens op jouw knieën, dan gaat in de hemel de bel, en kun je rustig spreken, God hoort je stem wel. Je zult het vlug bemerken, de lijn is altijd vrij en verkeerd verbonden is er bij God nooit bij. Misschien is door je ongeloof de verbinding stukgegaan, of heb jij het Hemeltoestel verwaarloosd laten staan. Jouw hart heb je nodig, dan kun je zonder voorbereiding op elk tijdstip van de dag gebruik maken van die leiding. God wil naar jou luisteren en zegt nooit ‘maak het kort’. Hij blijft aan het toestel tot jij jouw hart hebt uitgestort. Controleer maar eens je toestel en maak het storingvrij. Jouw Vader in de hemel is dan ontzettend blij. Je hoeft niet bang te zijn van een Vader die je altijd ziet. Hij is altijd aanwezig in alle vreugde en verdriet. Weet jij wel wat bidden is ? Het is heel vertrouwd gewoon even praten met Iemand die van je houdt !”

De jaarlijkse Veertigdagentijd is een tijd van meer toeleg op het bidden, het gebeuren rond de mobiele telefoon van God en het gedicht van de Hemeltelefoon mag ons eens laten nadenken over ons gebedsleven, over mijn eigen lijn met God.

Gods Zegen, uw priester en pastoor A. Penne.