Home
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 326279 .

Nieuws > Open kerken in coronatijden en Zorg voor Licht

Er zijn sinds Allerzielen geen publieke liturgische vieringen meer mogelijk, er zijn geen Eucharistievieringen meer waar de gelovigen naartoe kunnen komen, met uitzondering van uitvaartmissen waar 15 mensen mogen aanwezig zijn.

Onze bisschoppen roepen op om onze kerken open te stellen. In het weekend zullen de vier kerkgebouwen van de Federatie Holsbeek geopend zijn voor persoonlijk gebed bij het uitgestelde Heilig Sacrament.
Op zaterdag is de kerk van Sint-Pieters-Rode geopend van 17.30 uur tot 18.15 uur; de Sint-Mauruskerk van Holsbeek van 19 uur tot 19.45 uur. Op zondag is de kerk van Kortrijk-Dutsel open van 9 uur tot 9.45 uur en de kerk van Nieuwrode van 10.30 uur tot 11.15 uur.
De portaalruimte van de kerk van Sint-Pieters-Rode is elke dag geopend voor gebed en kaarsen aan te steken.

Zorg voor licht, is de oproep van VTM en HLN. In al onze kerken zijn noveenkaarsen met een afbeelding van het eigen dorp op te verkrijgen. Noveenkaarsen branden 9 dagen en 9 nachten, ze kosten in onze kerken 3,5 euro. In Holsbeek is er een noveenkaars met de Mariaafbeelding uit het wapenschild van Holsbeek; in Kortrijk-Dutsel met de heilige Catharina, in Sint-Pieters-Rode met Maria en de heilige Wivina en in Nieuwrode met de heilige Lambertus.