Home
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 326278 .

Nieuws > Federatie Holsbeek doet mee aan

In 2015 geleden schreef Paus Franciscus zijn spraakmakende encycliek Laudato Si. Bij gelegenheid van de vijfde verjaardag worden er allerlei initiatieven genomen. Dit najaar wordt er opgeroepen om een Laudato Si-boom te planten. Er wordt gevraagd een vrucht- of fruitboom te planten – halfstam of hoogstam – bij voorkeur op een publiek toegankelijke plaats. In onze parochies gaan we op zoek naar plekken om dat te doen.

We willen alle mensen van de Federatie Holsbeek ook oproepen en de gelegenheid geven om zelf een Laudato Si-boom te planten. Plant ook in jullie tuin een boom om jullie bezorgdheid om onze planeet in de verf te zetten.
We willen jullie graag helpen en mogen jullie een mooi aanbod doen, dankzij de familie Van Goidsenhoven. Onze parochianen van de Federatie Holsbeek kunnen vooraf inschrijven om een halfstam of hoogstam fruitboom (appel, peer, kers, pruim) te kiezen uit de online prijslijst www.vangoidsenhoven.be

De fruitbomen zullen aan voordeeltarief, aan verminderde prijs 11 euro in plaats van 15 euro voor een halfstam en 21 euro in plaats van 25 euro voor een hoogstam aangeboden worden.
Inschrijven kan voor 1 december 2020 via mail info@vangoidsenhoven.be of persoonlijk in het plantencentrum. Maximum 3 bomen per inschrijver aan verminderd tarief.
De bomen kunnen opgehaald worden in het Plantencentrum, Kortrijksebaan 54 te Holsbeek op zaterdag 19 december tussen 8.30 uur en 18 uur. Contante betaling bij afhaling.

Hopelijk gaan heel wat van onze parochianen in op dit mooie aanbod en kunnen ze binnenkort genieten van hun Laudato Si-boom.

---

Nog wat uitleg…
Waarom een vruchtboom/fruitboom?
We leggen op een symbolische manier de band met Laudato Si’ zelf: “Iedere gemeenschap kan van het goede van de aarde nemen wat zij nodig heeft om te overleven, maar ze heeft ook de plicht om de aarde te beschermen en haar vruchtbaarheid voor toekomstige generaties te verzekeren.”

Een vrucht- of fruitboom symboliseert mooi de oproep om de vruchten van de aarde te delen. Bovendien duurt het enkele jaren vooraleer hij vrucht draagt. Ook dat is symbolisch: het vraagt soms wat geduld om resultaten te zien van onze inspanningen.

Een boom legt de band met voedsel en met duurzame klimaatbestendige landbouwsystemen zoals agroforestery of agro-ecologie. Hij verwijst ook naar recente gemeenschapsinitiatieven zoals deeltuinen, eetbare tuinen, enz…
Vanuit het oogpunt van biodiversiteit, willen we liefst werken met oude rassen en inheemse soorten uit de vroegere hoogstamboomgaarden die nu helaas schaars geworden zijn.