Home
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 316311 .

Nieuws > En toch vieren we Meimaand-Mariamaand

Vanouds is de meimaand de Mariamaand. Dat is ze ook dit jaar natuurlijk, alleen kunnen de activiteiten die we hadden gepland niet doorgaan. We hadden in elke parochie minstens twee avonden voorzien dat we gingen bidden bij een van de kapellen, er was een bedevaart naar Scherpenheuvel en een Federatiebedevaart naar Meersel-Dreef gepland. De voorschriften van de Nationale Veiligheidsraad laten dit alles niet toe.

Wat gaan we wel doen? Voor de avondmissen van 19 uur, op maandag, woensdag, donderdag en zaterdag in de kerk van Nieuwrode, zullen we om 18.30 uur het rozenhoedje bidden. U kunt met ons meebidden, op Facebook zullen wij het uitzenden.

U kunt ook zelf iets aan de Meimaand doen! Wij hebben in onze parochies verschillende Mariakapellen en –grotten. Laat ons ervoor zorgen dat die goed in orde zijn. Ga er in uw buurt eens naartoe om te bidden en ga zo op bedevaart in het eigen dorp. Zet een Mariabeeld in uw huis op een duidelijk zichtbare plaats en zet er een kaars of bloemetje bij, doe iets meer dan anders. Een aantal mensen heeft een stenen Mariabeeld aangeschaft en een plek gegeven aan het huis: ook dat kan helpen om Maria eer te bewijzen.