Home
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 294367 .

Nieuws > Maandag 15 april - Viering met Ziekenzalving in Sint-Pieters-Rode

Op maandag 15 april is er in de kerk van Sint-Pieters-Rode om 11.00 uur een Eucharistieviering waarin men het Sacrament van de Ziekenzalving kan ontvangen.

Veel mensen denken bij het Sacrament van de Ziekenzalving aan stervende mensen. Het Sacrament van de Ziekenzalving wil een teken zijn van Gods Aanwezigheid bij de zieke en de lijdende mens. Wie een ernstige ziekte heeft of onder de lasten en pijnen van een ziekte gebukt gaat, kan dit Sacrament ontvangen. Ook mensen die bejaard zijn en verzwakt door de leeftijd: in veel rusthuizen doet men dit jaarlijks. Voor veel mensen is het ook een geruststelling dat men het Sacrament ontvangen heeft “mocht er eens iets gebeuren”.

Weet je welkom in deze bijzondere viering in de Goede Week.

Bij deze gelegenheid is het ook nog eens goed te zeggen dat alleen een priester het Sacrament van de Ziekenzalving kan en mag toedienen. Diakens en pastorale werk(st)ers kunnen wel bidden met de zieke en de familie, maar niet het Sacrament van de Ziekenzalving toedienen. In de meeste ziekenhuizen zijn geen priesters meer beschikbaar, maar U kunt te allen tijde uw eigen pastoor vragen om naar een ziekenhuis of rusthuis te komen voor de bediening van het Sacrament van de Ziekenzalving.