Home
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 297968 .

Nieuws > Maandag 18 februari - filmavond "De Apostel"

De parochieploegen van Holsbeek Sint-Maurus en Kortrijk-Dutsel nodigen u graag uit voor een filmavond in de Bibliotheek van Holsbeek, Gravenstraat 26 op maandag 18 februari om 20.00 uur. Ze tonen dan de film “De Apostel”, “L’Apôtre”.

De film vertelt het verhaal van een jonge moslim in Frankrijk, Akim, die zich bekeert tot het christendom. Akim behoort tot een Franse moslimfamilie, waarvan de ouders jaren geleden uitgeweken zijn uit Algerije naar Frankrijk. De drie kinderen in het gezin – twee zonen en een dochter (Hafsa) - behoren tot de tweede generatie, die in Frankrijk geboren en getogen zijn.
Samen met zijn broer, Youssef, volgt Akim de opleiding tot imam. Door allerlei omstandigheden leert hij het christelijk geloof kennen, hij wordt erdoor geraakt en stilaan vervreemdt hij van de religie van zijn familie.
Deze film is de zesde film van Cheyenne-Marie Carron, een bekende Franse regisseur, scenarioschrijver en filmproducente. Aan de film ligt de persoonlijke levensgeschiedenis van de cineaste ten grondslag. Zijzelf is een bekeerlinge: zij liet zich dopen op Pasen 2014.

Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis. Na de film is er nog gelegenheid tot gesprek.