Home
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 290567 .

Nieuws > Klokken luiden overal op 11 november

Het aartsbisdom Mechelen-Brussel heeft gevraagd om op 11 november de klokken te luiden, precies om 11 uur ter gelegenheid van honderd jaar Wapenstilstand Wereldoorlog I. Tevens wordt gevraagd op die dag om 11.30 uur ook alle beiaarden te laten klinken.
Ook in onze vier gemeenschappen zullen op 11 november de klokken luiden. Om praktische redenen zullen we soms wat afwijken van het gevraagde tijdstip. In Sint-Pieters-Rode en Kortrijk-Dutsel zullen we de klokken een kwartier luiden om 11 uur; in Holsbeek is de viering om 11 uur en zullen we de klokken luiden van 10.45 uur tot 11 uur; in Nieuwrode waar de viering om 10.30 uur is, zal er na de Mis een kwartier geluid worden.
Het aartsbisdom herdenkt deze honderdste verjaardag ook met eigen vieringen. Zo is er om 11.00 uur namens de geloofsgemeenschap van het aartsbisdom in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel de eucharistieviering voor de vrede, voorgegaan door kardinaal Jozef De Kesel.
Om 15.00 uur wordt op initiatief van de kerkfabriek in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen de Mis voor Vrede van Karl Jenkins uitgevoerd. Het is een indrukwekkende Mis voor groot orkest, groot koor en solisten. Meer info over hoe kaarten kunnen besteld worden op www.kathedraalmechelen.be.