Home
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 290549 .

Nieuws > Parochienieuws Kortrijk-Dutsel

SINT-CATHARINA
KORTRIJK-DUTSEL

zondag 14 april
09.00 u: Palmzondagviering
Intentie:
Ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Halle voor een bijzondere intentie

vrijdag 19 april
Goede Vrijdag
15.00 u: Kruisweg
19.00 u: Vertrek Goede Vrijdagvoettocht
naar kerk van Sint-Pieters-Rode

zaterdag 20 april
20.00 u: Paaswake voor de hele parochiefederatie
Intentie:
E.H. Louis Crauwels en zus Maria Crauwels

SAMAMA - UITSTAP
Na de rondrit langs Norbertijnenabdijen vorig jaar, kiest Samana dit jaar als gewestuitstap een rondrit in eigen streek, met als titel ‘Magisch Leuven’. De deelnemers kunnen in de voormiddag kennis maken met de universiteitsstad Leuven. Na een middagmaal in de CM-gebouwen in Kessel-lo, biedt Samana een namiddag vol magie en verrassingen aan, o.a. met goochelaar Koenraad Magic. Hij komt aan elke tafel langs voor enkele sterke en unieke goocheltrucs met bankbiljetten, munten, kaarten en andere alledaagse voorwerpen. De namiddag wordt afgesloten met een broodmaaltijd om rond 18.00 uur terug thuis te zijn.
Deze uitstap heeft plaats op donderdag 25 april voor alle afdelingen van de gemeente Holsbeek; informeer bij de plaatselijke Samanakern voor het juiste tijdstip en de plaats van vertrek.


VIERINGEN KRUISOPLEGGING
Op 23 en 24 maart ontvingen tijdens de viering van de Kruisoplegging respectievelijk de vormelingen van de parochies Holsbeek Sint-Maurus en Nieuwrode Sint-Lambertus hun kruisje. Op 30 maart was het de beurt aan de vormelingen van Kortrijk-Dutsel en Sint-Pieters-Rode. Zij geven hiermee aan dat ze in het voetspoor van Jezus willen gaan, waarbij ze zich laten inspireren door Gods liefde en kracht.
De weg naar hun Vormsel is niet meer lang: op 11 mei ontvangen de vormelingen van Kortrijk-Dutsel, Sint-Pieters-Rode en Nieuwrode het Heilig Vormsel; op 18 mei de vormelingen van Holsbeek Sint-Maurus. Beide vieringen hebben plaats in de kerk van Sint-Pieters-Rode, telkens om 15.00 uur.

EERSTE COMMUNIE
De eerstecommunicanten worden dit weekend speciaal verwacht in de Palmzondagvieringen: op zaterdag 13 april om 17.30 uur in Sint-Pieters-Rode en om 19.00 uur in Holsbeek-Sint-Maurus. En op zondag 14 april om 10.30 uur in Nieuwrode.

BROEDERLIJK DELEN
In de vieringen van 13 en 14 april heeft de tweede omhaling plaats voor de projecten van Broederlijk Delen in het Zuiden.

VIERING MET ZIEKENZALVING
Op maandag 15 april is er in de kerk van Sint-Pieters-Rode om 11.00 uur een Eucharistieviering waarin men het Sacrament van de Ziekenzalving kan ontvangen.
Veel mensen denken bij het Sacrament van de Ziekenzalving aan stervende mensen. Het Sacrament van de Ziekenzalving wil een teken zijn van Gods Aanwezigheid bij de zieke en de lijdende mens. Wie een ernstige ziekte heeft of onder de lasten en pijnen van een ziekte gebukt gaat, kan dit Sacrament ontvangen. Ook mensen die bejaard zijn en verzwakt door de leeftijd: in veel rusthuizen doet men dit jaarlijks. Voor veel mensen is het ook een geruststelling dat men het Sacrament ontvangen heeft “mocht er eens iets gebeuren”.
Weet je welkom in deze bijzondere viering in de Goede Week.
Bij deze gelegenheid is het ook nog eens goed te zeggen dat alleen een priester het Sacrament van de Ziekenzalving kan en mag toedienen. Diakens en pastorale werk(st)ers kunnen wel bidden met de zieke en de familie, maar niet het Sacrament van de Ziekenzalving toedienen. In de meeste ziekenhuizen zijn geen priesters meer beschikbaar, maar U kunt te allen tijde uw eigen pastoor vragen om naar een ziekenhuis of rusthuis te komen voor de bediening van het Sacrament van de Ziekenzalving.

CHRISMAVIERING
Op maandag 15 april is er om 19.30 uur in de kathedraal van Mechelen de jaarlijkse Chrismaviering. Het is een heel bijzondere viering die wordt voorgegaan door onze aartsbisschop, Jozef kardinaal De Kesel. De priesters hernieuwen in die viering hun wijdingsbeloften. Tijdens deze viering zegent de aartsbisschop ook de Olie van de doopleerlingen en de ziekenolie en wijdt hij het Chrisma. Deze Heilige Oliën zullen ook in het komende jaar in onze parochies gebruikt worden. Na de viering is iedereen welkom op een receptie in de gebouwen van het vicariaat.
Hopelijk gaan er uit onze parochies ook heel wat parochianen naar deze bijzondere viering.
Noteer ook dat er die avond GEEN AVONDMIS zal zijn in Sint-Pieters-Rode!

PAASBIECHTGELEGENHEID
Het is een goed gebruik om rond Pasen het Sacrament van Boete en Verzoening te ontvangen. We voorzien daarvoor enkele gelegenheden:
Op woensdag 17 april om 19.00 uur zal er in de Sint-Mauruskerk een Mis zijn met boetekarakter en daarna is er tot 20.00 uur persoonlijke biechtgelegenheid.
Op Witte Donderdag 18 april is er om 20.00 uur in de kerk van Nieuwrode de Witte Donderdagviering, daarna is er tot 22.00 uur mogelijkheid tot waken bij het Heilig Sacrament en persoonlijke biechtgelegenheid.
Op Goede Vrijdag 19 april is er om 20.00 uur in de kerk van Sint-Pieters-Rode de Goede Vrijdagplechtigheid, daarna is er tot 22.00 uur mogelijkheid tot waken bij het Heilig Kruis en persoonlijke biechtgelegenheid.
Houd goed uw Pasen!

PAASCOMMUNIE
Zieken, bejaarden en mensen die rond Pasen de Heilige Communie en eventueel de Ziekenzalving of het Sacrament van Boete en Verzoening thuis willen ontvangen, die
kunnen altijd contact opnemen met Pastoor Penne: 0468 32 38 17.

GOEDE WEEK EN PASEN
Dit weekend is het Palmzondag, het begin van de Goede Week. Zoals eerder aangegeven biedt deze week heel wat gelegenheden om u voor te bereiden op Pasen.
Noteer ook dat er op Goede Vrijdag 19 april in alle kerken van de federatie om 15.00 uur een Kruisweg is en dat er om 19.00 uur aan de kerk van Kortrijk-Dutsel een Goede Vrijdag - voettocht naar de kerk van Sint-Pieters-Rode vertrekt, waar er om 20.00 uur een Kruishulde plaats heeft.
Op Stille Zaterdag 20 april is er voor de hele federatie een Paaswake in de kerk van Kortrijk-Dutsel, om 20.00 uur.
Op Paasdag 21 april zijn er vieringen om 09.30 uur in Nieuwrode, om 10.00 uur in Sint-Pieters-Rode en om 11.00 uur in Holsbeek Sint-Maurus; deze laatste wordt gevolgd door een paaseierenworp.
Op Paasmaandag tenslotte, dan is er een eucharistieviering om 09.00 uur, in de kerk van Sint-Pieters-Rode. En in Nieuwrode is er een eucharistieviering om 11.30 uur, als start van het paasfeest van Samana.
Pastoor Penne en de federatieploeg hopen u zoveel mogelijk bij deze gelegenheden te mogen ontmoeten!

GEZINSPAASKAARSEN
De parochiefederatie Holsbeek biedt zijn parochianen de mogelijkheid om zich een gezinspaaskaars aan te schaffen, met dezelfde afbeelding als de grote paaskaarsen die in de Paaswake voor de vier parochies zullen gewijd worden.
Deze kaarsen zijn 20 cm hoog, 8 cm dik en ze kosten 19,00 €. Wie dit wenst kan ze best zo snel mogelijk bestellen en betalen bij de contactpersonen van de parochie (zie blz. 2 links onderaan). Doe dat best voor zondag 7 april, dan krijgen we ze nog tijdig klaar om ze ook tijdens de Paaswake te laten zegenen.
.
VORMSELCATECHESE
Rond deze tijd brengen onze vormelingen een bezoek aan de studio’s van Radio Maria.
Deze studio’s zijn gelegen in Egenhoven (Heverlee), in de Sint-Michiel- en Renildiskerk.
Radio Maria is onderdeel van een netwerk van meer dan 70 katholieke radiozenders wereldwijd, in meer dan 65 landen. Radio Maria België is in Vlaanderen te beluisteren op DAB+, via Telenet kanaal 912 en via www.radiomaria.be.

YOUTUBE
N.a.v. het bericht van vorige week i.v.m. de filmpjes over Kortrijk-Dutsel die op www.youtube.com te zien zijn – als je ‘Kortrijk-Dutsel’: in het zoekvak intikt - laat pastoor Penne weten dat ook zijn aanstellingsviering van 15 augustus 2017 op zijn Youtube-kanaal kan bekeken worden. De link daarvoor is:
https://www.youtube.com/watch?v=TvxPZrUFTS4.

UITZENDINGEN OP RADIO MARIA VANUIT HOLSBEEK
Sinds begin september vorig jaar worden de Missen op dinsdag- en vrijdagmorgen om 9.00 uur in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek uitgezonden op Radio Maria Vlaanderen. Heel wat parochianen uit onze federatie luisteren regelmatig. Met een de DAB+-radio is het goed te beluisteren en ook via www.radiomaria.be.
Wie televisie kijkt met een decorder van Telenet kan via kanaal 912 ook luisteren.
Op woensdagmorgen om 8.30 uur bidt Pastoor Penne ook het kerkelijk ochtendgebed voor op Radio Maria.
Voor veel mensen is Radio Maria (met als studio in de kerk van Egenhoven) een grote rijkdom voor hun geloofsleven. Probeer het ook eens.

DURF UW KERKELIJKE UITVAART VASTLEGGEN!
In de afgelopen tijd was er in elk van onze parochies wel eens verontwaardiging omdat mensen van wie bekend was dat ze gelovig en kerkelijk waren geen kerkelijke uitvaart kregen van hun nabestaanden. Dikwijls was het zo dat het een weduwe of weduwnaar was van wie de partner wel een kerkelijke uitvaart had gekregen en nu de laatste van het echtpaar overleed, kreeg deze van de nabestaanden geen kerkelijke uitvaart. Heel dikwijls hoor je dan: “Dat kan toch niet de wens geweest zijn van die overledene”. Heel wat gelovige mensen vragen zich af: ga ik van mijn kinderen of familieleden nog een kerkelijke uitvaart krijgen?
Als u zeker wil zijn dat er na uw overlijden gebeurt wat uw wens is, dan is het gemakkelijk op te lossen. U gaat naar het gemeentehuis en u laat gewoon vastleggen dat u een kerkelijke uitvaart wil, of u begraven of gecremeerd wilt worden en op welke begraafplaats u wilt begraven of bijgezet worden. Wanneer u het daar vastlegt, dan zal er gebeuren wat u het wilt. Leg uw wensen daarrond duidelijk vast, ook al vermoedt u dat uw familieleden het wel weten en zullen doen. Heel wat mensen zijn in de afgelopen tijd al naar het gemeentehuis gegaan en hebben dat gedaan. Er zijn geen kosten aan verbonden en het stelt mensen gerust.
Gewoon doen!

BIJ ONS GEDOOPT
Op zondag 22 oktober werd in onze Sint-Catharinakerk door Pastoor Penne gedoopt: Mirthe Verheyden, dochter van Jonas Verheyden en Lore Kennis; zij wonen op de Roostweg. Peter en meter zijn Paul Verheyden en Els Verhoogen.
Op zondag 10 december werden in onze Sint-Catharinakerk gedoopt: Amélie en Enora De Glas, dochters van Yves De Glas en Lieselot Awouters uit de Geremtestraat. Peter en meter van Amélie zijn Daan De Glas en Anneleen Awouters. Peters van Enora zijn Bert Van de Vorst en Sascha Mispoulier.
Op zondag 18 februari was het druk in onze Sint-Catharinakerk: pastoor Penne doopte er niet minder dan drie kinderen!
Eerst was er Clara Snaet, dochter van Joris Snaet en Valérie Herremans; zij wonen op de Houwaartsebaan. Peter en meter zijn Steven Snaet en Anne De Groof.
Ook Vic Bosteels werd er gedoopt; hij is de zoon van Kristof Bosteels en Katrien Verbeek, van de Geremtestraat. Peters zijn Dave Bosteels en Geert Verbeek.
En tenslotte was er ook Cisse Elsen, zoon van David Elsen en Cindy Janssens, van Gobbelsrode. Peters en meter zijn Luc Elsen, Rudy Elsen en Greta Van Orshoven.
Op zaterdag 29 september 2018 werden Margot en Andreas Fierens in onze Sint-Catharinakerk door Pastoor Penne gedoopt. Zij zijn de kinderen van Geert Fierens en Katrien Beerten uit de Dutselstraat. Peter en meter van Margot zijn Jonathan Platteau en Katleen Van Baelen. Peter en meter van Andreas zijn Dieter Rypens en Tina Rayner.
Op zondag 28 oktober werden Nena en Nolan Baets in onze Sint-Catharinakerk door Pastoor Penne gedoopt. Zij zijn de kinderen van Bram Baets en Leen Dormaels uit de Dutselstraat. Peter en meter van Nena zijn Tom Dormaels en Tine Baets; peter en meter van Nolan zijn Stijn Baets en Jill Stroobants.
Op zondag 17 februari werd Gaël Nieling in onze Sint-Catharinakerk door Pastoor Penne gedoopt. Gaël is de zoon van Kay Nieling en Erin Schlingmann. Peter en meter zijn Bob Schlingmann en Kiki Nieling.
Op zondag 24 februari werd Leon Thuys door Pastoor Penne in onze Sint-Catharinakerk gedoopt. Leon is de zoon van Piet Thuys en Astrid Kempenaars, zij wonen op Gobbelsrode. Peters zijn Jan Thuys en Jeroen Kempenaars.
Op zondag 7 april werd Lucas Timmermans in onze Sint-Catharinakerk door Pastoor Penne gedoopt. Lucas is de zoon van Xavier Timmermans en Tine Deceuninck van op Gobbelsrode. Peter en meter zijn Kristof Deceuninck en Katrien Timmermans.
Gods Zegen voor deze gezinnen.

BIJ ONS GETROUWD
Op zaterdag 16 juni gaven Tim Lahey en Liesbeth Massagé in onze Sint-Catharinakerk tijdens een eenvoudige plechtigheid elkaar het ja-woord in een kerkelijk huwelijk. Getuigen waren Goeroen Maaruf, Caroline Franck, Laura Geuens en Stijn Horemans.
Op zaterdag 23 juni hebben in onze Sint-Catharinakerk Roel Scheys en Evelyn Minet uit Wilsele elkaar het ja-woord gegeven in het Sacrament van het kerkelijk huwelijk. Getuigen waren Hilda Van den Broeck en Magali Minet.
Gods Zegen voor hun toekomst.

KORTRIJK-DUTSEL OP YOUTUBE
Wist je dat er op YouTube een en ander terug te vinden is over onze parochie? Ga eens naar www.youtube.com en tik ‘alfcoo’ in. En je zult filmpjes terugvinden over o.a. de restauratie van de kerk in 2013-2014, over Palmzondag en Pasen 2017, over Ziekenzorg, enz.
Met dank aan Alfred Coosemans die hiervoor zorgde!

RESTAURATIE VAN DE SINT-CATHARINAKERK (fase 2)
De uitvoering van de tweede fase van de restauratie van onze kerk, waarbij de buitenmuren en de glasramen aan bod komen, werd toegewezen aan de firma Monument Vandekerckhove NV uit Ingelmunster. Dit is een groot gespecialiseerd restauratiebedrijf met 600 werknemers, dat permanent meerdere werven in uitvoering heeft en kan steunen op een decennialange ervaring. Het bedrijf heeft o.a. een eigen steenkapperij en een zeer deskundig glasatelier.

Op dinsdag 12 februari werd in verband met de komende restauratie een eerste werkvergadering gehouden in de sacristie van de kerk. Als actieve partijen waren hierbij aanwezig: architect Bart Macken, Tine Schotte, uitvoeringsdirecteur bij de firma Monument NV en werfleider voor de werken aan onze kerk, Raf Schoonvliet, stafmedewerker openbare werken bij de gemeente Holsbeek, Achilles Frooninckx en Leon Thuys voor de kerkfabriek, als geïnteresseerde partij. De bevoegde schepen was verontschuldigd.
Met de effectieve uitvoering van de werken zal gestart worden na de paasvakantie, in principe dus vanaf dinsdag 23 april. Einde maart reeds zal de werfinrichting gebeuren; de kerk zal daarbij rondom in de steigers worden gezet.
Vooraf dienen nog een paar belangrijke werken te gebeuren:
1. Er moet een asbestinventaris worden opgesteld; Monument zal daarvoor beroep doen op een gespecialiseerd studiebureau;
2. Vooraleer de stellingen geplaatst worden zal de kerk rondom volledig in gescand worden, zodat bij de werken de locatie van zelfs elke steen nauwkeurig gekend is;
3. Twee weken voor het begin van de werken zal Monument een plaatsbeschrijving opstellen.
Aangezien de werken uitsluitend de buitenkant van de kerk betreffen zullen de misvieringen en de andere activiteiten hiervan normaal gezien geen hinder ondervinden.

Wat betreft de glasramen is het de bedoeling dat ze in hun geheel worden uit de muur genomen en met nieuw materiaal worden hersteld in het glasatelier, waarbij alleen het oorspronkelijke (= huidige) glas wordt behouden; beschadigde glasplaatjes worden uiteraard vervangen. De raamopeningen zullen tot de herplaatsing afgedicht worden. (Deze werkwijze voor de glasramen geven we met enig voorbehoud omdat daarover nog geen volledige zekerheid bestaat.)

Volgens de planning zijn voor de uitvoering van de werken 200 werkdagen voorzien. Als alles volgens plan kan verlopen, dan zal onze Sint-Catharinakerk volgend voorjaar schitteren als nieuw.
Vanaf dan is het weer even geduld oefenen tot de uitvoering van de derde en laatste fase van de restauratie: het interieur van de kerk. Deze fase omvat tevens de restauratie of conservatie van de schilderijen en de belangrijkste beelden. Architect Bart Macken heeft het dossier hiervoor klaar, het werd goedgekeurd op de gemeenteraad van 27 november 2018 en de gemeente heeft in december 2018 de subsidieaanvraag verstuurd naar de dienst Onroerend Erfgoed. Op die manier kunnen we nog genieten van 80% subsidie, want vanaf 1 januari 2019 is de subsidiereglementering gewijzigd van 80% naar slechts 60%. Nu is het enkel nog wachten op groen licht van de dienst Onroerend Erfgoed om ook voor deze derde fase een aannemer te zoeken. Dit is waarschijnlijk nog een lange administratieve weg. Maar we leven op hoop.
(L.T.)

FILMPJES OVER KORTRIJK-DUTSEL
Op www.youtube.com vind je allerlei oude filmpjes over Kortrijk-Dutsel: zet in het
zoekvak: "Kortrijk-Dutsel" en je krijgt misschien je ouders, grootouders of jezelf te zien!
Een greep uit het aanbod:
 een processie uit 1947, met heel veel volk;
 een historische stoet uit 1952, het jaar waarin priester Constant Noppen de brochure "Wel en wee van Kortrijk-Dutsel" schreef;
 aanleg van de ‘nieuwe baan’ op Gobbelsrode (1952 – 1953);
 inhuldiging burgemeester Jaak Smet in 1964;
 enzovoort …
Veel kijkplezier!

KERKELIJK HUWELIJK
Bereiden zich voor op een kerkelijk huwelijk: Xavier Defrère en Patricia Luyten, van de Bruul. Ze trouwen in onze Sint-Catharinakerk op zaterdag 4 mei 2019 om 11.30 uur. We dragen hen in deze tijd van voorbereiding bijzonder mee in onze gebeden.

RESTAURATIE SINT-CATHARINAKERK
Vooraf, bij de foto’s: maandag 8 april 2019, omstreeks 10.00 uur. Een team van drie Poolse arbeiders van de firma Kontrimo NV uit Temse is begonnen met het opbouwen van de stellingen rond onze kerk.

Ondertussen, wanneer deze Kerk en Leven verschijnt en u dit kunt lezen, zijn we al bijna tien dagen verder. Onze 1000 jaar oude kerk staat nu ongetwijfeld helemaal rondom ingepakt in de stellingen, klaar voor de aanvang van de echte restauratiewerken. Die starten meteen na de Paasdagen, op dinsdag 23 april. Op deze dag wordt reeds gestart met de volgende activiteiten: als eerste, en uiteraard meest zichtbare werk, de demontage van de glas-in-lood ramen en het afdichten van de openingen. De ramen worden overgebracht naar het eigen glasatelier van de firma Monument Vandekerckhove NV, waar de raambruggen zullen vervangen worden. De terugplaatsing is voorzien voor oktober-november.
De andere activiteiten vanaf 23 april zullen eerder niet zichtbaar zijn omdat het vooral onderzoekswerk is: stabilteitsonderzoek van de gevels, het aanduiden van de te vervangen zones in zowel de ruwe breuksteen als de rechte en geprofileerde ijzerzandsteen van de toren en het aanduiden van de te vervangen zones in de witte Gobertangesteen. De effectieve vervanging van de aangeduide stenen zou aanvangen vanaf ergens in de maand mei of eerder juni, voor de stenen waarvoor nieuwe moeten worden geproduceerd. Reiniging, nazicht en vervanging van het metselwerk is pas voorzien vanaf augustus.
Op maandag 8 april 2019 werd begonnen met de plaatsing van de stellingen. Als alles volgens de planning kan verlopen, zal deze ijzerwinkel rond onze kerk weer verdwijnen in de tweede helft van januari 2020. Vanaf dan krijgen we in ons dorp een open zicht op een ongetwijfeld schitterend mooi monument: onze oude, vertrouwde Sint-Catharinakerk.
(L.T.)

OKRA 55+ Kortrijk – Dutsel
Op dinsdag 2 april vertrokken we voor een daguitstap met "Violettacars", naar Breendonk. We nuttigden eerst ons middagmaal in restaurant "Land van Bornem" en reden daarna verder naar het Fort van Breendonk.
Ondanks zijn voorgeschiedenis wordt nu in het fort de herinnering levendig gehouden van 3600 mensen die daar tijdens de tweede wereldoorlog, meestal zonder proces, werden opgesloten. Het was eigenlijk een doorgangskamp, maar het regime was er ongemeen hard. De gevangenen ondergingen iedere dag vernederingen, zowel zomer als winter moesten ze buiten werken, van 's morgens tot 's avonds, geen verwarming in de kamers waar ze verbleven, vrijwel geen voedsel en ook de folterkamer was een verschrikking.
Onze gids vertelde dit alles vrij realistisch. Er werden daar ook vele mensen geëxecuteerd, waaronder familieleden van mensen van Kortrijk- Dutsel. Een groot deel van deze gevangenen werd gedeporteerd naar een hele reeks andere kampen.
Vandaag maakt Breendonk deel uit van het "War Heritage Institute" en staat het fort bekend als één van de best bewaarde nazikampen van Europa. Het was in de bus heel wat stiller dan voorheen. Iedereen had wat moeite met de verhalen die we zonet hadden gehoord.
Wat later reden we verder naar brouwerij Duvel. We werden er hartelijk ontvangen en na een korte inleiding over het ontstaan van de brouwerij in het jaar 1871 door Jan Leonardus Moortgat, liet men ons kennismaken met een film over het bierproces. Duvel wordt met zorg en toewijding gebrouwen. De gidsen deden, bij het bezoek door de brouwerij, het hele bierproces uit de doeken en wat later kon iedereen proeven van een smakelijke pint. Bij het vertrek kregen we als gratis geschenk een glas aangeboden zodanig dat de Duvel thuis ook gedronken wordt in een aangepast glas. Het was een gezellige daguitstap, samen met vele leden.
Op vrijdag 5 april waren we weer present op onze wekelijkse les "Holsbeek FITT" – bewegingsoefeningen in de Sportschuur. Karin B. nam de tijd om verschillende oefeningen rustig op te bouwen. De lessenreeks stimuleert immers om lenigheid,
kracht en evenwicht juist te doseren.
Ondertussen zitten we in de goede week en op woensdag 24 april vieren we om 12 uur ons paasfeest in de gildezaal. Maak je maar klaar om samen te genieten van een gezellig middagmaal bij OKRA.
Vele groeten,
Irène

JOY OT YOUTH
Onder deze titel geeft het instaporkest De Ware Vrienden op zaterdag 27 april van 17.00 tot 19.00 uur een concert in de Gildezaal. Pop, Rock of filmmuziek .... het komt allemaal aan bod.
Tickets aan 8,00 euro te verkrijgen via tickets@dewarevrienden.info.