Home
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 281595 .

Nieuws > Parochienieuws Nieuwrode

SINT- LAMBERTUS
NIEUWRODE

zondag 18 november
10.30 u: Eucharistieviering
Intenties:
1e jaargetijde voor Hilda Van Meensel
Jgt Ferdinand Van Criekingern, Augusta Brabants en dochter Lizette.
Julie Van Emelen, Armand Van Brusselen en schoonzoon Jozef Persoons
Jgt Louis en Maria Geuvens, Jos Van Der Weyen, Francine Wouters, Frans Van De Zande en Ronny Lontie
André Decrick
Frans en Dirk Neukermans
Ter ere van Onze Lieve Vrouw van Lourdes, Sint-Jozef en de heilige Godelieve van Gistel
Lector: Jan Vuerinckx
Misdienaars: Kobe, Bram en Wout

donderdag 22 november
19.00 u: Eucharistieviering
Gedachtenis van de H. Cecilia
H. Mis voor Jef Cops en Maria Liebens

donderdag 22 november
19.00 u: Eucharistieviering
Gedachtenis van de H. Cecilia
H. Mis voor Jef Cops en Maria Liebens

zondag 25 november
10.30 u: Eucharistieviering
Intenties:
1e Jaargetijde Albert Van Winckel
Jgt Alfons Hermans, Adeline Deckers en overleden familie
Jgt Gordiaan Van Roosbroek, ouders en schoonouders
Maurice Boeckx en Jgt Jozef Verbinnen
Lector: Herman Vercammen
Misdienaars: Kyra, Floor en Johanna

donderdag 29 november
19.00 u: Eucharistieviering
H. Mis voor Elisa Geerinck

VERANDERINGEN IN HET MISROOSTER DIT WEEKEND
Op zaterdag 24 november vieren we het patroonsfeest van Kortrijk-Dutsel, het feest van de Heilige Catharina. Om 19.00 uur is er in de kerk van Kortrijk-Dutsel een Heilige Mis. In die viering mogen we ook het Gouden Sint-Romboutskruis opspelden aan Maurice Coomans; daarna is er voor alle aanwezigen ook een receptie. Vanwege de Catharinaviering is er om 19.00 uur geen Mis in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek.
Op zondag 25 november is er om 9.00 uur geen Mis in de kerk van Kortrijk-Dutsel. Om 10.30 uur is er wel de viering van Christus Koning in de kerk van Nieuwrode en eveneens om 10.30 uur vieren we met de Chiro van Holsbeek het Hoogfeest van Christus Koning in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek.


SINT-HUBERTUSBROOD

Brood.
Het is iets van elke dag. Heel gewoon.
Graankorrels tot bloem vermalen, gemengd met water en gist en een snuifje zout,
gekneed tot deeg en gebakken in de oven.
Brood.
Zo gewoon en toch zo belangrijk in ons leven!

Tijdens het weekend van 3 en 4 november vierden we in onze parochiekerken het feest van de heilige Hubertus. Vele gelovigen brachten brood mee; voor wie er geen bij had, was er ook voorzien. Pastoor Penne zegende dit brood en sprak er een gebed over uit.
Het zegenen van het ‘Hubertusbrood’ is een oud gebruik. Omdat Sint-Hubertus eens een man van hondsdolheid genas, wordt hij tegen deze ziekte aanroepen en wordt geadviseerd het gezegende brood aan mens en dier te geven.

VIERINGEN HEILIGE MARTINUS MET ONZE COMMUNICANTEN
In het weekend van 17 en 18 november zijn er gezinsvieringen in het teken van de heilige Martinus. Voor de kinderen die zich voorbereiden op de Eerste Communie is dit de eerste voorbereidende viering op weg naar de Eerste Communie.
De gezinsvieringen zijn op zaterdag 17 november om 19.00 u in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek; de kinderen van Sint-Pieters-Rode en Kortrijk-Dutsel vieren samen in de kerk van Kortrijk-Dutsel op zondag 18 november om 9.00 u en er is ook een gezinsviering in de kerk van Nieuwrode op zondag 18 november om 10.30 uur. Iedereen is welkom.

EEN NIEUWE PRIESTER VOOR ONS VICARIAAT
Enkele parochianen waren op zondag 21 oktober in de Mechelse Sint-Romboutskathedraal getuigen van de priesterwijding van Elia Cantaert. De kathedraal was helemaal vol voor deze unieke priesterwijding, de enige voor de 5 Vlaamse bisdommen dit jaar. Elia is 28 jaar, afkomstig uit het Oost-Vlaamse Nieuwerkerken bij Aalst en hij is het derde kind van een gezin van negen. Elia heeft zijn roeping ontdekt in Lourdes, op bedevaart bij Moeder Maria. Hij volgde zijn priesteropleiding in Namen en in Leuven. Zijn laatste stage deed hij in Opwijk. Daar blijft hij ook voorlopig wonen en dienst doen. Hij gaat nog een jaar studeren aan de KU Leuven om zijn masterdiploma in de theologie en de religiewetenschappen te behalen en tevens de specifieke lerarenopleiding Godsdienst te volgen.
Dragen we hem en al onze priesters bijzonder mee in het gebed.

UITZENDINGEN OP RADIO MARIA VANUIT HOLSBEEK
Sinds begin september vorig jaar worden de Missen op dinsdag- en vrijdagmorgen om 9.00 uur in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek uitgezonden op Radio Maria Vlaanderen. Heel wat parochianen uit onze federatie luisteren regelmatig. Met een de DAB+-radio is het goed te beluisteren en ook via www.radiomaria.be.
Wie televisie kijkt met een decorder van Telenet kan via kanaal 912 ook luisteren.
Op woensdagmorgen om 8.30 uur bidt Pastoor Penne ook het kerkelijk ochtendgebed voor op Radio Maria.
Voor veel mensen is Radio Maria (met als studio in de kerk van Egenhoven) een grote rijkdom voor hun geloofsleven. Probeer het ook eens.

DURF UW KERKELIJKE UITVAART VASTLEGGEN!
In de afgelopen tijd was er in elk van onze parochies wel eens verontwaardiging omdat mensen van wie bekend was dat ze gelovig en kerkelijk waren geen kerkelijke uitvaart kregen van hun nabestaanden. Dikwijls was het zo dat het een weduwe of weduwnaar was van wie de partner wel een kerkelijke uitvaart had gekregen en nu de laatste van het echtpaar overleed, kreeg deze van de nabestaanden geen kerkelijke uitvaart. Heel dikwijls hoor je dan: “Dat kan toch niet de wens geweest zijn van die overledene”. Heel wat gelovige mensen vragen zich af: ga ik van mijn kinderen of familieleden nog een kerkelijke uitvaart krijgen?
Als u zeker wil zijn dat er na uw overlijden gebeurt wat uw wens is, dan is het gemakkelijk op te lossen. U gaat naar het gemeentehuis en u laat gewoon vastleggen dat u een kerkelijke uitvaart wil, of u begraven of gecremeerd wilt worden en op welke begraafplaats u wilt begraven of bijgezet worden. Wanneer u het daar vastlegt, dan zal er gebeuren wat u het wilt. Leg uw wensen daarrond duidelijk vast, ook al vermoedt u dat uw familieleden het wel weten en zullen doen. Heel wat mensen zijn in de afgelopen tijd al naar het gemeentehuis gegaan en hebben dat gedaan. Er zijn geen kosten aan verbonden en het stelt mensen gerust.
Gewoon doen!

NOVEENKAARSEN
Veel mensen branden graag een noveenkaars, een kaars die negen dagen brandt. Vanaf Lichtmis zullen er in onze kerken overal noveenkaarsen voorzien worden. Voor elke parochie is er een eigen noveenkaars gemaakt:
 Voor Holsbeek Sint-Maurus met een afbeelding van Onze Lieve Vrouw van Holsbeek, zoals ze ook in het gemeentewapen staat;
 voor Kortrijk-Dutsel met de afbeelding van “ons” beeld van de heilige Catharina;
 voor Sint-Pieters-Rode met de afbeelding van het Mariabeeld uit de kerk en van “ons” beeld van de heilige Wivina;
 voor Nieuwrode met de afbeelding van het beeld van de heilige Lambertus dat vooraan in de kerk staat.
Tijdens de vieringen van 3 en 4 februari zullen we de kaarsen voorstellen en vanaf dan zijn ze ook beschikbaar, aan 3,50 euro per stuk. Misschien ook mooi om eens weg te geven, zo een kaars met de afbeelding van iets uit het eigen dorp.

BIJ ONS GEDOOPT
Er is een kind geboren, zo weerloos en zo klein
Het werd door U gezonden om hier bij ons te zijn.
Wilt U haar met Uw stralen verlichten op haar pad
Heer, houdt haar met Uw handen steeds liefdevol omvat.

Op 24 september werd in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt: Julie Marie Vuegen, dochter van Johan Vuegen en Valerie van Hamme; zij wonen op de Kriesberg. Peter en meter zijn Jos Swillen en Hilde Van Roy.
Op zondag 3 december werd in onze Sint-Lambertuskerk Lucas Vandeputte gedoopt, als zoon van Gunther Vandeputte en Katleen T' Hooft; zij wonen in het Hoekje. Peter en meter zijn Michel Vandeputte en Caroline Campe.
Op zondag 10 december werden in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt:
 Preben Sellekaerts, zoon van Bart Sellekaerts en Lincy Boon uit de Plamootstraat; peter en meter zijn Gino Boon en Sofie Sellekaerts.
 Kjell Mertens, zoon van Thomas Mertens en Silke Matthys van op het Rot; peter en meter zijn Stijn Matthys en Leonie Verhaegen.
Op zondag 21 januari 2018 werd in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt: Omar Verlinden, zoon van Filip Verlinden en Katrien Cuppens; zij wonen op de Kratenberg. Peter en meter zijn Wouter Merckx en Katrien Verlinden.
Op zondag 4 februari werd in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt: Judith Vogeler, dochter van Frederik Vogeler en Loes Stukken; zij wonen op de Kriesberg. Meters zijn Lies Vogeler en Evelyn De Clercq.
Op zondag 11 februari doopte Pastoor Penne in onze Sint-Lambertuskerk: Britt en Mina Mehra Swinnen, dochters van Vishal Mehra en Lise Swinnen van het Rot. Peter en meter van Britt zijn Bart Swinnen en Greet Vervloet en voor Mina wordt het peterschap waargenomen door Bart Slangen.
Op zondag 13 mei werd Alexander Renmans in onze Sint-Lambertuskerk gedoopt door Pastoor Penne. Alexander is de zoon van Antoon Renmans en Joy Agbor; zij wonen in het Dorp. Peter en meter zijn Francis Nlemibe en Magdalena Melesa.
Op zaterdag 2 juni werd in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt: Kyandro Goor, zoontje van Jessie Goor uit de Sint-Lambertusstraat. Peter en meter zijn Gerri Goor en Wendy Geeraerts.
Op donderdag 2 augustus werd Robbert Van Eenoo gedoopt. Robbert is de zoon van Bart Van Eenoo en Feyi Van Eenoo uit Aarschot. Peter en meter zijn Jo Van Effen en Feyishetan O.O. Arisukwi.
Op vrijdag 3 augustus werd June Smith gedoopt. Zij is de dochter van Lee Smith en Vanessa Melis van het Hooghuis. Peter en meter zijn Daniel Melis en Kelly Smith.
Op zaterdag 29 september werd Seppe Janssens in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt. Seppe is de zoon van Steven Janssens en Karen Van Tongelen uit de Losting. Peter en meter zijn Laurens Verfaillie en Ellen Van Tongelen.
Op zondag 11 november werd in onze Sint-Lambertuskerk Simon Vanrenterghem door Pastoor Penne gedoopt. Simon is de zoon van Roeland Vanrenterghem en Martien Grauls; zij wonen op de Appelweg. Peter en meter zijn Filip Vanrenterghem en Karen Grauls.
Onze parochiegemeenschap wenst de ouders van harte proficiat en veel geluk en zegen met hun kindje.

BIJ ONS GETROUWD
Op zaterdag 16 juni hebben Lesley Bruyninckx en Lien Vuerinckx uit de Losting in onze Sint-Lambertuskerk elkaar het kerkelijk ja-woord gegeven in het Sacrament van het Huwelijk. Getuigen waren Maarten Van Nuffel en Evi Reymenants.
Gods Zegen voor hun toekomst.

KLJ - SPAGHETTIDAG
Hou alvast het weekend van 17 en 18 november vrij, want dat belooft weer het lekkerste weekend van het jaar te worden. Zaterdagavond 17 november zet KLJ het weekend goed in met een zwarebierenavond. Ook dit jaar zullen er weer gekende, maar ook minder gekende zware bieren op de kaart staan! En op zondag 18 november is er de jaarlijkse spaghettidag, vanaf 11.30 uur tot 20.00 uur. Er kan gesmuld worden van heerlijke, zelfgemaakte spaghetti, in kindervorm of vegetarisch. Liever een koude schotel? Dat kan allemaal!

NAAMOPGAVE
In de eucharistieviering van zondag 21 oktober gaven 13 jongeren hun naam op, een belangrijke stap op weg naar hun vormsel.
Wij noemen alle dingen bij hun naam, van de kleinste bloem tot de grootste boom. Voor jullie geboorte, beste vormelingen, bedachten jullie ouders een naam voor jullie. Dat is niet zomaar een naam, hij werd zorgvuldig gekozen. Met die naam gaan jullie door het leven. Anderen noemen jullie bij die naam en herkennen die naam en weten over wie het gaat. Met die naam worden jullie geroepen om als jonge christenen God te volgen, vandaag, morgen en altijd.


HERFSTFEEST SAMANA
Dag op dag een maand later dan het begin van de herfst, met al zijn mooie stralende kleuren en tinten, vierde Samana Nieuwrode haar herfstfeest op zondag 21 oktober. Je zou het eigenlijk niet gezegd hebben dat het herfst was, want de zon scheen nog volop en het kwik gaf 18 graden aan. Een heerlijk weertje dus. Maar onze leden kwamen weer gezellig bijeen om 12.00 uur voor een etentje, een babbel met tafelgenoten en luisterend naar de mooie stem van Sally.
Die dag werd Josée Jacobs in de bloemen gezet voor haar jarenlange kookkunst bij Ziekenzorg, nu Samana. Bedankt, Josée, en geniet nu maar volop van je pensioen, schuif nog vele jaren je voeten nu maar eens zelf onder tafel en laat je verwennen door de kookkunst van je schoonzoon Johan, die je opvolgt.

JUBILARISSENVIERING
Op zondag 28 oktober was er in de Sint-Lambertuskerk van Nieuwrode een bijzondere viering voor de huwelijksjubilarissen. Zes echtparen gingen in op de uitnodiging. Vijftig jaar huwelijk vierden met ons Paul Van Brusselen en Julia Wouters. Vijfenvijftig jaar huwelijk vierden met ons Willy Van den Ende en Irène Van Geel; André Asselberghs en Angèle Van Nerum; Paul De Wael en Lea Valvekens; Francois Van Orshoven en Florentine Vounckx. Zestig jaar huwelijk vierden met ons Florent Boon en Agnes Schoovaerts.

God onze Vader, zoveel jaar geleden hebben deze jubilarissen elkaar het jawoord gegeven. Samen stonden ze op zondag 28 oktober weer voor U en dankten U voor het lief en leed dat ze beleefden. Rijk aan ervaring gaan ze straks weer de toekomst tegemoet. Laat voor hen dan voelbaar zijn dat U Uw handen over hen uitgestrekt houdt. Blijf hen boeien met liefde zonder eind. Schenk hen de goede geest van Jezus Christus. Hij die met ons is tot in de eeuwigheid.

Nogmaals van harte proficiat voor alle jubilarissen en Gods Zegen voor de toekomst.

KOKEN MET KVLV
‘Feesten met ons Kookboek’, dat wordt het thema op woensdag 21 november, om 19.00 uur in de parochiezaal
Het lidgeld voor KVLV – Nieuwrode voor volgend jaar bedraagt 30 euro voor leden, een nieuw en een inwonend lid betalen 15 euro.
Gelieve het juiste bedrag te storten op rekeningnummer: BE90 7343 7305 4632
van KVLV met vermelding van naam en adres en “Lidgeld 2019”. Doe dit best voor 20 november; daarna wordt uw lidkaart door uw wijkverantwoordelijke bezorgd worden.

GEPENSIONEERDEN JONG EN OUD
We zien jullie graag weer terug op woensdag 21 november, van 13.30 tot 16.30 uur in de parochiezaal.

KOKEN MET KVLV
‘Feesten met ons Kookboek’, dat wordt het thema op woensdag 21 november, om 19.00 uur in de parochiezaal.
Deelnameprijs 6,00 euro voor leden en 8,00 euro voor niet-leden.

VORMELINGEN
Nu we samen op weg zijn naar ons Vormsel willen we de kerk eens leren kennen. Waarvoor dienen al die attributen? We doen dit op donderdag 22 november van 17.45 tot 18.45 uur.

KLJ
zondag 25 november
Kajotters: Wedden dat je iets wint vandaag?!
Noenies: Adder, adder, adder… klim omhoog op de ladder!
Lippies: Snijplankje en mesje meenemen, rara wat zouden we vandaag doen?
Jeties: You must spend money to make money. - Titus Maccius Plautus
Rabbits: Colette: “You think cooking is a cute job?”

ZANGKOOR
Repetitie op dinsdag 27 november in de kerk van 19.30 tot 21.00 uur.

GEPENSIONEERDENBOND
Woensdag 28 november is alweer de vierde woensdag van de maand en dus worden jullie uitgenodigd in de parochiezaal om 13.00 uur.
Wat we gaan eten, dat verklap ik lekker nog niet!
Die dag kan ook om het parochieblad betaald worden; het abonnement voor 2019 36,00 euro.
Voor wie zich ingeschreven heeft voor het toneelstuk ‘Oude koeien aan de Costa del Sol’ op vrijdag 7 december: graag 17,00 euro betalen aan Minouche en dan ontvang je meteen je ingangsticket.