Home
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 290550 .

Nieuws > Parochienieuws Nieuwrode

SINT- LAMBERTUS
NIEUWRODE

zondag 14 april
10.30 u: Palmzondagviering
met eerstecommunicanten
Intenties:
Maria Lemmens
Louis Nobt, Simonne De Boeck en Louis Hannotier
Alida Crabbé
Lectoren: Eerstecommunicanten
Misdienaars: Floor, Arezina en Liam

donderdag 18 april
20.00 u: Viering Witte Donderdag
H. Mis voor overledenen, gevolgd door de mogelijkheid tot waken bij het H. Sacrament en persoonlijke biechtgelegenheid tot 22.00 uur

vrijdag 19 april
Goede Vrijdag
15.00 u: Kruisweg

zondag 21 april
09.30 u: Paasviering
met de eerstecommunicanten
Intenties:
Leonie Smets
Theophiel Miseur, Rosa Cornelis en Jan De Bruyn
Lectoren: Noëlla Opdenacker
Misdienaars: Johanna en Arezina

donderdag 25 april
19.00 u: Eucharistieviering
H. Mis voor Gerard Deman

SAMAMA - UITSTAP
Na de rondrit langs Norbertijnenabdijen vorig jaar, kiest Samana dit jaar als gewestuitstap een rondrit in eigen streek, met als titel ‘Magisch Leuven’. De deelnemers kunnen in de voormiddag kennis maken met de universiteitsstad Leuven. Na een middagmaal in de CM-gebouwen in Kessel-lo, biedt Samana een namiddag vol magie en verrassingen aan, o.a. met goochelaar Koenraad Magic. Hij komt aan elke tafel langs voor enkele sterke en unieke goocheltrucs met bankbiljetten, munten, kaarten en andere alledaagse voorwerpen. De namiddag wordt afgesloten met een broodmaaltijd om rond 18.00 uur terug thuis te zijn.
Deze uitstap heeft plaats op donderdag 25 april voor alle afdelingen van de gemeente Holsbeek; informeer bij de plaatselijke Samanakern voor het juiste tijdstip en de plaats van vertrek.


VIERINGEN KRUISOPLEGGING
Op 23 en 24 maart ontvingen tijdens de viering van de Kruisoplegging respectievelijk de vormelingen van de parochies Holsbeek Sint-Maurus en Nieuwrode Sint-Lambertus hun kruisje. Op 30 maart was het de beurt aan de vormelingen van Kortrijk-Dutsel en Sint-Pieters-Rode. Zij geven hiermee aan dat ze in het voetspoor van Jezus willen gaan, waarbij ze zich laten inspireren door Gods liefde en kracht.
De weg naar hun Vormsel is niet meer lang: op 11 mei ontvangen de vormelingen van Kortrijk-Dutsel, Sint-Pieters-Rode en Nieuwrode het Heilig Vormsel; op 18 mei de vormelingen van Holsbeek Sint-Maurus. Beide vieringen hebben plaats in de kerk van Sint-Pieters-Rode, telkens om 15.00 uur.

EERSTE COMMUNIE
De eerstecommunicanten worden dit weekend speciaal verwacht in de Palmzondagvieringen: op zaterdag 13 april om 17.30 uur in Sint-Pieters-Rode en om 19.00 uur in Holsbeek-Sint-Maurus. En op zondag 14 april om 10.30 uur in Nieuwrode.

BROEDERLIJK DELEN
In de vieringen van 13 en 14 april heeft de tweede omhaling plaats voor de projecten van Broederlijk Delen in het Zuiden.

VIERING MET ZIEKENZALVING
Op maandag 15 april is er in de kerk van Sint-Pieters-Rode om 11.00 uur een Eucharistieviering waarin men het Sacrament van de Ziekenzalving kan ontvangen.
Veel mensen denken bij het Sacrament van de Ziekenzalving aan stervende mensen. Het Sacrament van de Ziekenzalving wil een teken zijn van Gods Aanwezigheid bij de zieke en de lijdende mens. Wie een ernstige ziekte heeft of onder de lasten en pijnen van een ziekte gebukt gaat, kan dit Sacrament ontvangen. Ook mensen die bejaard zijn en verzwakt door de leeftijd: in veel rusthuizen doet men dit jaarlijks. Voor veel mensen is het ook een geruststelling dat men het Sacrament ontvangen heeft “mocht er eens iets gebeuren”.
Weet je welkom in deze bijzondere viering in de Goede Week.
Bij deze gelegenheid is het ook nog eens goed te zeggen dat alleen een priester het Sacrament van de Ziekenzalving kan en mag toedienen. Diakens en pastorale werk(st)ers kunnen wel bidden met de zieke en de familie, maar niet het Sacrament van de Ziekenzalving toedienen. In de meeste ziekenhuizen zijn geen priesters meer beschikbaar, maar U kunt te allen tijde uw eigen pastoor vragen om naar een ziekenhuis of rusthuis te komen voor de bediening van het Sacrament van de Ziekenzalving.

CHRISMAVIERING
Op maandag 15 april is er om 19.30 uur in de kathedraal van Mechelen de jaarlijkse Chrismaviering. Het is een heel bijzondere viering die wordt voorgegaan door onze aartsbisschop, Jozef kardinaal De Kesel. De priesters hernieuwen in die viering hun wijdingsbeloften. Tijdens deze viering zegent de aartsbisschop ook de Olie van de doopleerlingen en de ziekenolie en wijdt hij het Chrisma. Deze Heilige Oliën zullen ook in het komende jaar in onze parochies gebruikt worden. Na de viering is iedereen welkom op een receptie in de gebouwen van het vicariaat.
Hopelijk gaan er uit onze parochies ook heel wat parochianen naar deze bijzondere viering.
Noteer ook dat er die avond GEEN AVONDMIS zal zijn in Sint-Pieters-Rode!

PAASBIECHTGELEGENHEID
Het is een goed gebruik om rond Pasen het Sacrament van Boete en Verzoening te ontvangen. We voorzien daarvoor enkele gelegenheden:
Op woensdag 17 april om 19.00 uur zal er in de Sint-Mauruskerk een Mis zijn met boetekarakter en daarna is er tot 20.00 uur persoonlijke biechtgelegenheid.
Op Witte Donderdag 18 april is er om 20.00 uur in de kerk van Nieuwrode de Witte Donderdagviering, daarna is er tot 22.00 uur mogelijkheid tot waken bij het Heilig Sacrament en persoonlijke biechtgelegenheid.
Op Goede Vrijdag 19 april is er om 20.00 uur in de kerk van Sint-Pieters-Rode de Goede Vrijdagplechtigheid, daarna is er tot 22.00 uur mogelijkheid tot waken bij het Heilig Kruis en persoonlijke biechtgelegenheid.
Houd goed uw Pasen!

PAASCOMMUNIE
Zieken, bejaarden en mensen die rond Pasen de Heilige Communie en eventueel de Ziekenzalving of het Sacrament van Boete en Verzoening thuis willen ontvangen, die
kunnen altijd contact opnemen met Pastoor Penne: 0468 32 38 17.

GOEDE WEEK EN PASEN
Dit weekend is het Palmzondag, het begin van de Goede Week. Zoals eerder aangegeven biedt deze week heel wat gelegenheden om u voor te bereiden op Pasen.
Noteer ook dat er op Goede Vrijdag 19 april in alle kerken van de federatie om 15.00 uur een Kruisweg is en dat er om 19.00 uur aan de kerk van Kortrijk-Dutsel een Goede Vrijdag - voettocht naar de kerk van Sint-Pieters-Rode vertrekt, waar er om 20.00 uur een Kruishulde plaats heeft.
Op Stille Zaterdag 20 april is er voor de hele federatie een Paaswake in de kerk van Kortrijk-Dutsel, om 20.00 uur.
Op Paasdag 21 april zijn er vieringen om 09.30 uur in Nieuwrode, om 10.00 uur in Sint-Pieters-Rode en om 11.00 uur in Holsbeek Sint-Maurus; deze laatste wordt gevolgd door een paaseierenworp.
Op Paasmaandag tenslotte, dan is er een eucharistieviering om 09.00 uur, in de kerk van Sint-Pieters-Rode. En in Nieuwrode is er een eucharistieviering om 11.30 uur, als start van het paasfeest van Samana.
Pastoor Penne en de federatieploeg hopen u zoveel mogelijk bij deze gelegenheden te mogen ontmoeten!

VORMSELCATECHESE
Rond deze tijd brengen onze vormelingen een bezoek aan de studio’s van Radio Maria.
Deze studio’s zijn gelegen in Egenhoven (Heverlee), in de Sint-Michiel- en Renildiskerk.
Radio Maria is onderdeel van een netwerk van meer dan 70 katholieke radiozenders wereldwijd, in meer dan 65 landen. Radio Maria België is in Vlaanderen te beluisteren op DAB+, via Telenet kanaal 912 en via www.radiomaria.be.

YOUTUBE
N.a.v. het bericht van vorige week i.v.m. de filmpjes over Kortrijk-Dutsel die op www.youtube.com te zien zijn – als je ‘Kortrijk-Dutsel’: in het zoekvak intikt - laat pastoor Penne weten dat ook zijn aanstellingsviering van 15 augustus 2017 op zijn Youtube-kanaal kan bekeken worden. De link daarvoor is:
https://www.youtube.com/watch?v=TvxPZrUFTS4.

UITZENDINGEN OP RADIO MARIA VANUIT HOLSBEEK
Sinds begin september vorig jaar worden de Missen op dinsdag- en vrijdagmorgen om 9.00 uur in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek uitgezonden op Radio Maria Vlaanderen. Heel wat parochianen uit onze federatie luisteren regelmatig. Met een de DAB+-radio is het goed te beluisteren en ook via www.radiomaria.be.
Wie televisie kijkt met een decorder van Telenet kan via kanaal 912 ook luisteren.
Op woensdagmorgen om 8.30 uur bidt Pastoor Penne ook het kerkelijk ochtendgebed voor op Radio Maria.
Voor veel mensen is Radio Maria (met als studio in de kerk van Egenhoven) een grote rijkdom voor hun geloofsleven. Probeer het ook eens.

DURF UW KERKELIJKE UITVAART VASTLEGGEN!
In de afgelopen tijd was er in elk van onze parochies wel eens verontwaardiging omdat mensen van wie bekend was dat ze gelovig en kerkelijk waren geen kerkelijke uitvaart kregen van hun nabestaanden. Dikwijls was het zo dat het een weduwe of weduwnaar was van wie de partner wel een kerkelijke uitvaart had gekregen en nu de laatste van het echtpaar overleed, kreeg deze van de nabestaanden geen kerkelijke uitvaart. Heel dikwijls hoor je dan: “Dat kan toch niet de wens geweest zijn van die overledene”. Heel wat gelovige mensen vragen zich af: ga ik van mijn kinderen of familieleden nog een kerkelijke uitvaart krijgen?
Als u zeker wil zijn dat er na uw overlijden gebeurt wat uw wens is, dan is het gemakkelijk op te lossen. U gaat naar het gemeentehuis en u laat gewoon vastleggen dat u een kerkelijke uitvaart wil, of u begraven of gecremeerd wilt worden en op welke begraafplaats u wilt begraven of bijgezet worden. Wanneer u het daar vastlegt, dan zal er gebeuren wat u het wilt. Leg uw wensen daarrond duidelijk vast, ook al vermoedt u dat uw familieleden het wel weten en zullen doen. Heel wat mensen zijn in de afgelopen tijd al naar het gemeentehuis gegaan en hebben dat gedaan. Er zijn geen kosten aan verbonden en het stelt mensen gerust.
Gewoon doen!

BIJ ONS GEDOOPT
Er is een kind geboren, zo weerloos en zo klein
Het werd door U gezonden om hier bij ons te zijn.
Wilt U haar met Uw stralen verlichten op haar pad
Heer, houdt haar met Uw handen steeds liefdevol omvat.

Op 24 september werd in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt: Julie Marie Vuegen, dochter van Johan Vuegen en Valerie van Hamme; zij wonen op de Kriesberg. Peter en meter zijn Jos Swillen en Hilde Van Roy.
Op zondag 3 december werd in onze Sint-Lambertuskerk Lucas Vandeputte gedoopt, als zoon van Gunther Vandeputte en Katleen T' Hooft; zij wonen in het Hoekje. Peter en meter zijn Michel Vandeputte en Caroline Campe.
Op zondag 10 december werden in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt:
 Preben Sellekaerts, zoon van Bart Sellekaerts en Lincy Boon uit de Plamootstraat; peter en meter zijn Gino Boon en Sofie Sellekaerts.
 Kjell Mertens, zoon van Thomas Mertens en Silke Matthys van op het Rot; peter en meter zijn Stijn Matthys en Leonie Verhaegen.
Op zondag 21 januari 2018 werd in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt: Omar Verlinden, zoon van Filip Verlinden en Katrien Cuppens; zij wonen op de Kratenberg. Peter en meter zijn Wouter Merckx en Katrien Verlinden.
Op zondag 4 februari werd in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt: Judith Vogeler, dochter van Frederik Vogeler en Loes Stukken; zij wonen op de Kriesberg. Meters zijn Lies Vogeler en Evelyn De Clercq.
Op zondag 11 februari doopte Pastoor Penne in onze Sint-Lambertuskerk: Britt en Mina Mehra Swinnen, dochters van Vishal Mehra en Lise Swinnen van het Rot. Peter en meter van Britt zijn Bart Swinnen en Greet Vervloet en voor Mina wordt het peterschap waargenomen door Bart Slangen.
Op zondag 13 mei werd Alexander Renmans in onze Sint-Lambertuskerk gedoopt door Pastoor Penne. Alexander is de zoon van Antoon Renmans en Joy Agbor; zij wonen in het Dorp. Peter en meter zijn Francis Nlemibe en Magdalena Melesa.
Op zaterdag 2 juni werd in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt: Kyandro Goor, zoontje van Jessie Goor uit de Sint-Lambertusstraat. Peter en meter zijn Gerri Goor en Wendy Geeraerts.
Op donderdag 2 augustus werd Robbert Van Eenoo gedoopt. Robbert is de zoon van Bart Van Eenoo en Feyi Van Eenoo uit Aarschot. Peter en meter zijn Jo Van Effen en Feyishetan O.O. Arisukwi.
Op vrijdag 3 augustus werd June Smith gedoopt. Zij is de dochter van Lee Smith en Vanessa Melis van het Hooghuis. Peter en meter zijn Daniel Melis en Kelly Smith.
Op zaterdag 29 september werd Seppe Janssens in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt. Seppe is de zoon van Steven Janssens en Karen Van Tongelen uit de Losting. Peter en meter zijn Laurens Verfaillie en Ellen Van Tongelen.
Op zondag 11 november werd in onze Sint-Lambertuskerk Simon Vanrenterghem door Pastoor Penne gedoopt. Simon is de zoon van Roeland Vanrenterghem en Martien Grauls; zij wonen op de Appelweg. Peter en meter zijn Filip Vanrenterghem en Karen Grauls.
Op zaterdag 1 december werd Gloria Gordts in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt: Zij is de dochter van Jonas Gordts en Inge Ickx uit de Appelweg. Peter en meter zijn Koen Van Cauwenbergh en Annick Wierinckx.
Op zondag 24 februari werd Lars Boeckx in onze Sint-Lambertuskerk gedoopt door Pastoor Penne. Lars is de zoon van Steven Boeckx en Jessy Gysemberg uit de Panoramastraat. Meters zijn Wendy Boeckx en Wendy Gysemberg.
Op zondag 7 april werd Fien Vermue in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt. Fien is de dochter van Edwin Vermue en Katja Servaes, uit de Groenstraat. Peter en meter zijn Gertjan Vermue en Veerle Servaes.
Onze parochiegemeenschap wenst de ouders van harte proficiat en veel geluk en zegen met hun kindje.

BIJ ONS GETROUWD
Op zaterdag 16 juni hebben Lesley Bruyninckx en Lien Vuerinckx uit de Losting in onze Sint-Lambertuskerk elkaar het kerkelijk ja-woord gegeven in het Sacrament van het Huwelijk. Getuigen waren Maarten Van Nuffel en Evi Reymenants.
Gods Zegen voor hun toekomst.

UITSTAP SENIOREN
Ieder jaar organiseert de seniorengroep 1940-1941 van Nieuwrode een busuitstap, dit jaar naar Nijvel, met een boottocht op het centrumkanaal met de sluizen van Ronquières en Strépy-Thieu.
Wie graag meegaat, noteert best nu al de datum: donderdag 16 mei.
Verdere informatie volgt nog

JUBILARISSEN
Armand Van Meerbeek en Miet Serneels vierden hun briljanten jubileum.

Een dag om te gedenken
al 65 jaar een paar
God wilde jullie schenken
zijn nabijheid jaar na jaar
dat mogen wij gedenken
dank U Heer, wees met hen
ook het komend jaar

Van harte proficiat aan dit stralende koppel, dat jammer genoeg niet op de foto wou!

GELUKKIGE VERJAARDAG
KLJ - Nieuwrode bestaat 15 jaar en dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan!
Op zaterdag 27 april is er vanaf 15.00 uur een groot verjaardagsfeest voor jong en oud. Maak jullie al maar klaar voor een dag vol plezier met springkastelen, rodeostier, grime, volksspelen, speleobox, kubbtoernooi, bandjes, DJ’s en nog zoveel meer.
Waar is dat feestje?
Aan de KLJ gebouwen in de Losting!

LENTEFEEST
KVLV – Nieuwrode houdt op zondag 28 april om 13.00 uur in de parochiezaal een lentefeest voor alle leden. Het einde is voorzien rond 18.00 uur.
Deelnameprijs: 25 euro voor KVLV-leden; 30 euro voor niet-leden.
In deze prijs is het aperitief en één glas witte of rode wijn, bij het hoofdgerecht, inbegrepen. Andere dranken worden extra betaald.
Inschrijven bij Gilberte Valkenaers (tel. 016 56 31 69 of 0478/31 51 12 - liefst na 17.00 uur) of bij je wijkverantwoordelijke, ten laatste op maandag 20 april.
Gelieve het juiste bedrag te storten op het rekeningnummer BE90 7343 7305 4632 van KVLV - Nieuwrode met vermelding van naam en “Lentefeest”.


EETDAG
Voor vele vrijwilligers van KVLV en Samana was het opstaan op zondag 31 maart moeilijk. Het was die dag immers hun gezamenlijke eetdag, maar omdat de klok ineens een uur vooruit moest gezet worden, was het om halfacht ineens halfnegen, het uur waarop ze in de parochiezaal verwacht werden … om te werken. Gelukkig zat de sfeer er meteen goed in, als iedereen aan het werk was.
Na de eucharistieviering waren de eerste supporters al daar en was het alle hens aan dek om iedereen op tijd te voorzien van eten en drinken. En dat verliep vlot: gevulde borden opdienen, de vuile weer wegbrengen, enzovoort.
Een dikke dank je wel aan alle vrijwilligers die het beste van zichzelf gaven en de handen uit de mouwen staken. En uiteraard ook veel dank aan alle mensen die ons steunden door te komen eten.

ZANGKOOR
Algemene repetitie van de paasliederen op dinsdag 16 april van 19.30 tot 21.00 uur in de kerk.

GEPENSIONEERDEN JONG EN OUD
De allerlaatste keer dit voorjaar komen de kaarters en de lottospelers nog eens bijeen, op woensdag 17 april van 13.30 tot 16.30 uur in de parochiezaal.
Daarna schakelen ze over naar de zomer, met buiten werken en genieten van de zon. Begin november hervatten de bijeenkomsten.

BUON APPETITO
Inge Geukens, de kokkin van KVLV had een Italiaanse avond voor de 17 aanwezige dames voorzien. Op het menu stond Panzanella als antipasto, Pasta carbonare, Risotto met paddenstoelen, Kip piccata, slaatje van cannelinibonen en Tiramisu.
Panzanella is een voorgerecht uit de Italiaanse keuken van oud brood, doordrenkt met gesneden tomaat, gekruid met basilicum en vinaigrette. Het stamt uit de armeluiskeuken en was bedoeld om goedkoop restjes op te maken. Dit gerecht komt oorspronkelijk uit de regio's Toscane en Umbrië.
Wil je weten hoe het gemaakt wordt?
Vraag het recept op bij iemand van het KVLV-bestuur!
Buon apetito!

GEPENSIONEERDEN JONG EN OUD
De allerlaatste keer dit voorjaar komen de kaarters en de lottospelers nog eens bijeen, op woensdag 17 april van 13.30 tot 16.30 uur in de parochiezaal.
Daarna is het weer wachten tot in het najaar.

PASEN
Op zondag 21 april worden de eerstecommunicanten verwacht in de paasviering in de Sint-Lambertus. Opgepast, deze viering is uitzonderlijk om 9.30 uur!
Vormelingen mogen er ook naar oe komen natuurlijk, net als iedereen …

SAMANA
Op paasmaandag 22 april viert Samana – Nieuwrode het paasfeest in de Parochiezaal. Om 11.30 uur is er eerst een eucharistieviering, voorgegaan door Pastoor Peeters. Daarna is er een lekker paasmaal en animatie. Het wordt zeker een gezellige namiddag, voor wie tijdig ingeschreven is.

GEPENSIONEERDENBOND
Twee keer feest op een paar dagen! Want ook de gepensioneerdenbond houdt een paasfeest in de parochiezaal op woensdag 24 april om 13.00 uur.
De vrijwilligers gaan al vroeg aan de slag en zorgen ook voor een heerlijk paasmenu
Daarna is er tijd om te kaarten, rummikub, praatuurtje, enzovoort ……
Van harte welkom!

15 JAAR KLJ - Nieuwrode
Op zaterdag 27 april organiseert KLJ - Nieuwrode een groot verjaardagsfeest voor jong en oud, vanaf 15.00 uur. Het wordt een dag vol plezier met springkastelen, rodeo stier, grime, volksspelen, speleobox, kubbtoernooi, bandjes, DJ’s en nog zoveel meer. Dat alles aan de gebouwen van KLJ (naast parochiezaal).

LENTEFEEST
KVLV – Nieuwrode houdt op zondag 28 april om 13.00 uur in de parochiezaal een lentefeest voor alle leden. Het einde is voorzien rond 18.00 uur.
Deelnameprijs: 25 euro voor KVLV-leden; 30 euro voor niet-leden..
Inschrijven bij Gilberte Valkenaers (tel. 016 56 31 69 of 0478/31 51 12 - liefst na 17.00 uur) of bij je wijkverantwoordelijke, ten laatste maandag 20 april.