Home
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 297968 .

Nieuws > Parochienieuws Nieuwrode

SINT- LAMBERTUS
NIEUWRODE

zondag 11 augustus
10.30 u: Eucharistieviering
Intenties:
Willy Van Dessel
Jgt Maria Vermaelen, Angèle en Maurits Feyaerts
Jgt Constant Loozen, Fien Roelans, zoon Julien en schoonzoon Luc
Lector: Minouche Corthouts

donderdag 15 augustus
OLV Ten Hemelopneming
09.00 u: Eucharistieviering
Lector: Adri Vissers
(uitzonderlijk niet om 10.30 uur!)

zondag 18 augustus
10.30 u: Eucharistieviering
Intenties:
1e Jaargetijde Maria Lemmens
Huguette Deroost
Lector: Ilse De Boeck

donderdag 22 augustus
19.00 u: Eucharistieviering
Gedachtenis van H. Maria, koningin
H. Mis voor Elisa Geerinck

donderdag 22 augustus
19.00 u: Eucharistieviering
Gedachtenis van H. Maria, koningin
H. Mis voor Elisa Geerinck

zondag 25 augustus
10.30 u: Eucharistieviering
Intenties:
André Decrick
Frans en Dirk Neukermans
Ter ere van O.L. Vrouw van Halle
Ter ere van Sint-Jozef en heilige Faustina
Josephine Van Hoovels en Maurice Lemmens
Lector: Lea Timmermans

donderdag 29 augustus
19.00 u: Eucharistieviering
Gedachtenis van de marteldood van de H. Johannes de Doper
H. Mis voor Gerard Deman

zondag 1 september
10.30 u: Eucharistieviering
Intentie:
Fientje Wuyts
Lector: Anita Van Hoof

donderdag 5 september
19.00 u: Eucharistieviering
H. Mis voor Jef Cops en Maria Liebens

BOEKENTASSENZEGENINGEN
Volgende week begint het nieuwe schooljaar. Daarom zullen we in het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 september in al onze parochies een viering hebben met boekentassenzegening.
Leerlingen, maar ook leerkrachten, mogen hun boekentassen meebrengen, we zullen deze zegenen maar ook bidden om veel wijsheid in het nieuwe schooljaar. Geef dit bericht alvast door aan kinderen en kleinkinderen…

BEDEVAART NAAR BANNEUX
Op maandag 7 oktober gaat Radio Maria Vlaanderen op bedevaart naar Banneux. Daar sluiten wij graag vanuit onze Federatie Holsbeek bij aan.
Er is een algemeen programma:
10u30: Gebedsweg (vertrek aan de verschijningskapel)
11u00: Eucharistie met offeren van bedevaartskaars en toewijdingsgebed
12u00: Middagmaal in de hospitaliteit, gevolgd door vrije tijd
14u00: Lezing door priester Karlo, de programmadirecteur van Radio Maria
15u00: Eucharistische aanbidding met zegening van de zieken
16u00: Geleide kruisweg (facultatief)
Er is ook een avondprogramma: Bezoek aan het graf van Moeder Martha in Tienen en een licht avondmaal.
De kostprijs bedraagt 40 €, inbegrepen: busreis, warm middagmaal en licht avondmaal.
Om in te schrijven, gelieve de inschrijvingsstrook van het foldertje achterin de kerk of uw gegevens op te sturen naar: Radio Maria, Sint-Reneldisplein 23 - 3001 Egenhoven of te bezorgen aan de lokale verantwoordelijke. Inschrijven kan ook telefonisch bij: Radio Maria: 016 41 47 47, Pr. A. Penne: 0468 323 817 of Jozef Abts: 016 48 84 54.
De inschrijving is pas definitief na betaling van de kostprijs van 40,00 € op het rekeningnummer van Radio Maria: BE49 7333 7333 7771 met vermelding ‘Banneux’. Indien de kostprijs een belemmering zou vormen om deel te nemen aan de bedevaart, aarzel niet om dit te melden.
De bus voor de Regio Leuven heeft als opstapplaatsen: 7.30 uur Veltem - Sint-Laurentiuskerk, 7.40 uur Winksele - Onze-Lieve-Vrouwekerk, 8.00 uur Holsbeek - Sint-Mauruskerk, 8.15 uur Radio Maria - St.-Reneldisplein Egenhoven.

FEDERATIEPLOEG
Op vrijdag 23 augustus komt de Federatieploeg om 14 uur samen op de Pastorij aan de Rotselaarsebaan en zo is dit weer de eerste vergadering van het nieuwe werkjaar.COMMUNIE AAN HUIS
Ter gelegenheid van O.L.-Vrouw-ten-Hemelopneming brengt pastoraal werkster Godelieve Nys op woensdag 14 augustus de communie aan huis bij zieke en bejaarde medeparochianen in Kortrijk-Dutsel en Sint-Pieters-Rode. U mag haar verwachten tussen 9.00 en 12.00 uur. Wie omwille van ziekte en/of leeftijd graag de communie thuis ontvangt, neemt best even contact op met Godelieve Nys, pastoraal werkster, tel: 016 62 13 85.

VIERINGEN MARIA TENHEMELOPNEMING
Op 15 augustus vieren we het grootste Mariafeest, de tenhemelopneming van Maria. In onze Federatie Holsbeek voorzien we drie Eucharistievieringen om dit Hoogfeest te vieren.
Op de vooravond – woensdag 14 augustus – zal er een Eucharistieviering zijn, om 19.00 uur in de kerk van Sint-Pieters-Rode. Op donderdag 15 augustus zelf is er om 09.00 uur een viering in de kerk van Nieuwrode en om 10.30 uur in Holsbeek Sint-Maurus. In deze Mis vertrouwen we bijzonder onze parochianen toe aan de zorgen van Moeder Maria. Na de Mis is er in de tuin van de pastorij (of bij slecht weer in de grote zaal van de pastorij) voor alle aanwezigen een receptie en gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Van harte welkom.

UITZENDINGEN OP RADIO MARIA VANUIT HOLSBEEK
Sinds begin september vorig jaar worden de Missen op dinsdag- en vrijdagmorgen om 9.00 uur in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek uitgezonden op Radio Maria Vlaanderen. Heel wat parochianen uit onze federatie luisteren regelmatig. Met een de DAB+-radio is het goed te beluisteren en ook via www.radiomaria.be.
Wie televisie kijkt met een decorder van Telenet kan via kanaal 912 ook luisteren.
Op woensdagmorgen om 8.30 uur bidt Pastoor Penne ook het kerkelijk ochtendgebed voor op Radio Maria.
Voor veel mensen is Radio Maria (met als studio in de kerk van Egenhoven) een grote rijkdom voor hun geloofsleven. Probeer het ook eens.

DURF UW KERKELIJKE UITVAART VASTLEGGEN!
In de afgelopen tijd was er in elk van onze parochies wel eens verontwaardiging omdat mensen van wie bekend was dat ze gelovig en kerkelijk waren geen kerkelijke uitvaart kregen van hun nabestaanden. Dikwijls was het zo dat het een weduwe of weduwnaar was van wie de partner wel een kerkelijke uitvaart had gekregen en nu de laatste van het echtpaar overleed, kreeg deze van de nabestaanden geen kerkelijke uitvaart. Heel dikwijls hoor je dan: “Dat kan toch niet de wens geweest zijn van die overledene”. Heel wat gelovige mensen vragen zich af: ga ik van mijn kinderen of familieleden nog een kerkelijke uitvaart krijgen?
Als u zeker wil zijn dat er na uw overlijden gebeurt wat uw wens is, dan is het gemakkelijk op te lossen. U gaat naar het gemeentehuis en u laat gewoon vastleggen dat u een kerkelijke uitvaart wil, of u begraven of gecremeerd wilt worden en op welke begraafplaats u wilt begraven of bijgezet worden. Wanneer u het daar vastlegt, dan zal er gebeuren wat u het wilt. Leg uw wensen daarrond duidelijk vast, ook al vermoedt u dat uw familieleden het wel weten en zullen doen. Heel wat mensen zijn in de afgelopen tijd al naar het gemeentehuis gegaan en hebben dat gedaan. Er zijn geen kosten aan verbonden en het stelt mensen gerust.
Gewoon doen!

BIJ ONS GEDOOPT
Er is een kind geboren, zo weerloos en zo klein
Het werd door U gezonden om hier bij ons te zijn.
Wilt U haar met Uw stralen verlichten op haar pad
Heer, houdt haar met Uw handen steeds liefdevol omvat.

Op 24 september 2017 werd in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt: Julie Marie Vuegen, dochter van Johan Vuegen en Valerie van Hamme; zij wonen op de Kriesberg. Peter en meter zijn Jos Swillen en Hilde Van Roy.
Op zondag 3 december werd in onze Sint-Lambertuskerk Lucas Vandeputte gedoopt, als zoon van Gunther Vandeputte en Katleen T' Hooft; zij wonen in het Hoekje. Peter en meter zijn Michel Vandeputte en Caroline Campe.
Op zondag 10 december werden in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt:
 Preben Sellekaerts, zoon van Bart Sellekaerts en Lincy Boon uit de Plamootstraat; peter en meter zijn Gino Boon en Sofie Sellekaerts.
 Kjell Mertens, zoon van Thomas Mertens en Silke Matthys van op het Rot; peter en meter zijn Stijn Matthys en Leonie Verhaegen.
Op zondag 21 januari 2018 werd in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt: Omar Verlinden, zoon van Filip Verlinden en Katrien Cuppens; zij wonen op de Kratenberg. Peter en meter zijn Wouter Merckx en Katrien Verlinden.
Op zondag 4 februari werd in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt: Judith Vogeler, dochter van Frederik Vogeler en Loes Stukken; zij wonen op de Kriesberg. Meters zijn Lies Vogeler en Evelyn De Clercq.
Op zondag 11 februari doopte Pastoor Penne in onze Sint-Lambertuskerk: Britt en Mina Mehra Swinnen, dochters van Vishal Mehra en Lise Swinnen van het Rot. Peter en meter van Britt zijn Bart Swinnen en Greet Vervloet en voor Mina wordt het peterschap waargenomen door Bart Slangen.
Op zondag 13 mei werd Alexander Renmans in onze Sint-Lambertuskerk gedoopt door Pastoor Penne. Alexander is de zoon van Antoon Renmans en Joy Agbor; zij wonen in het Dorp. Peter en meter zijn Francis Nlemibe en Magdalena Melesa.
Op zaterdag 2 juni werd in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt: Kyandro Goor, zoontje van Jessie Goor uit de Sint-Lambertusstraat. Peter en meter zijn Gerri Goor en Wendy Geeraerts.
Op donderdag 2 augustus werd Robbert Van Eenoo gedoopt. Robbert is de zoon van Bart Van Eenoo en Feyi Van Eenoo uit Aarschot. Peter en meter zijn Jo Van Effen en Feyishetan O.O. Arisukwi.
Op vrijdag 3 augustus werd June Smith gedoopt. Zij is de dochter van Lee Smith en Vanessa Melis van het Hooghuis. Peter en meter zijn Daniel Melis en Kelly Smith.
Op zaterdag 29 september werd Seppe Janssens in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt. Seppe is de zoon van Steven Janssens en Karen Van Tongelen uit de Losting. Peter en meter zijn Laurens Verfaillie en Ellen Van Tongelen.
Op zondag 11 november werd in onze Sint-Lambertuskerk Simon Vanrenterghem door Pastoor Penne gedoopt. Simon is de zoon van Roeland Vanrenterghem en Martien Grauls; zij wonen op de Appelweg. Peter en meter zijn Filip Vanrenterghem en Karen Grauls.
Op zaterdag 1 december werd Gloria Gordts in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt: Zij is de dochter van Jonas Gordts en Inge Ickx uit de Appelweg. Peter en meter zijn Koen Van Cauwenbergh en Annick Wierinckx.
Op zondag 24 februari 2019 werd Lars Boeckx in onze Sint-Lambertuskerk gedoopt door Pastoor Penne. Lars is de zoon van Steven Boeckx en Jessy Gysemberg uit de Panoramastraat. Meters zijn Wendy Boeckx en Wendy Gysemberg.
Op zondag 7 april werd Fien Vermue in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt. Fien is de dochter van Edwin Vermue en Katja Servaes, uit de Groenstraat. Peter en meter zijn Gertjan Vermue en Veerle Servaes.
Op zondag 5 mei werd Prince Symens in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt. Prince is de zoon van Mathias Symens en Payalita Wuyts uit Gelrode. Peter en meter zijn Jonathan Symens en Gitta Hendrix.
Op zaterdag 22 juni werd Bob Vaes in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt. Bob is de zoon van Karel Vaes en Katrien Wauters; zij wonen in het Hoekje. Peter en meter zijn Sam Wauters en Barbara Vaes.
Onze parochiegemeenschap wenst de ouders van harte proficiat en veel geluk en zegen met hun kindje.

BIJ ONS GETROUWD
Op zaterdag 16 juni 2018 hebben Lesley Bruyninckx en Lien Vuerinckx uit de Losting in onze Sint-Lambertuskerk elkaar het kerkelijk ja-woord gegeven in het Sacrament van het Huwelijk. Getuigen waren Maarten Van Nuffel en Evi Reymenants.
Gods Zegen voor hun toekomst.

ZOMERSE FIETSTOCHTEN
Ook op woensdag 14 augustus gaat KVLV weer fietsen in onze contreien.
Samenkomst aan de kerk om 19.00 uur
Volgende fietstocht op woensdag 21 augustus.

DAGUITSTAP
Op maandag 2 september houdt NSB Nieuwrode een uitstap naar het Fort van Kessel. Tijdens een rondleiding reizen de gidsen door de tijd, terug naar de vooravond van de Eerste Wereldoorlog.
’s Middags is er een lunch in eetcafé La Pipe d’Anvers en na de middag een bezoek aan de haven van Antwerpen. Tijdens een rondrit toont de gids een perspectief op wat de Antwerpse haven zo uniek maakt.
Alvorens huiswaarts te keren is er nog een drankje in de Gaarkeuken 110, een karaktervol gebouw tussen de containers met een authentieke havensfeer.
Vertrek tussen 7.30 en 8.00 uur; terug ten laatste om 20.00 uur.
Kostprijs 57 euro per persoon.
Zo snel mogelijk inschrijven bij Simonne Ceusters, tel.: 016 56 13 60.

ONTMOETING MET EEN PRIESTERZOON UIT NIEUWRODE
Op een zonnige augustusmiddag had ik een ontmoeting met een van de priesters die geboren en getogen zijn in Nieuwrode: priester Ivo Celis. Ik mocht hem ontmoeten bij een feestmaaltijd ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag. Hij werd in 1934 geboren in Nieuwrode en is in juli 1960 in Mechelen tot priester gewijd. Hoog van jaren heeft hij zijn diepe geloof en grote vurigheid als priester niet verloren. Hij woont in de buurt van Bouillon, op een steenworp van de Franse grens, maar rijdt elk jaar nog 40 duizend kilometer met de auto voor pastorale bezoeken in het hele land; verschillende gebedsgroepen doen nog graag een beroep op hem. Volgend jaar viert hij zijn diamanten priesterjubileum; hopelijk kan hij dan ook nog een dankmis opdragen in onze Sint-Lambertuskerk, waar hij eens zijn eremis opdroeg.
Pastoor A. Penne

FIETSEN MET KVLV
Heerlijk toch die zomerse avonden als de straten met fietsers gevuld zijn. Op woensdag 21 augustus is KVLV - Nieuwrode weer paraat voor een mooie fietstocht doorheen ons Hageland. Samenkomst aan de kerk om 19.00 uur.

KERKRAAD
Op donderdag 22 augustus vergadert de kerkraad van Nieuwrode om 20.00 uur op Kriesberg 9.

GEPENSIONEERDENBOND
Vanaf nu hoeft er niemand nog bestek mee te brengen: mes en vork zullen voortaan op tafel liggen. Veel gemakkelijker en de vaatwasser doet de rest
Op woensdag 28 augustus is het weer zover: dan is er een samenkomst in de parochiezaal om 13.00 uur. Hopelijk is iedereen weer van de partij!

DAGUITSTAP
Op maandag 2 september houdt NSB Nieuwrode een uitstap naar het Fort van Kessel en naar de haven van Antwerpen.
Vertrek tussen 7.30 en 8.00 uur; terug ten laatste om 20.00 uur.
Kostprijs 57 euro per persoon.
Zo snel mogelijk inschrijven bij Simonne Ceusters, tel.: 016 56 13 60.

FIETSEN MET KVLV
Op woensdag 28 augustus, voor de laatste keer deze zomer, afspraak aan de kerk om 19.00 uur om samen een mooie fietstocht te maken.
Daarna is het weer wachten tot de eerste zomerse dagen van 2020!

KOFFIE IN DE KERK
Zondag 1 september, eerste zondag van een nieuwe maand en dus afspraak in de kerk na de eucharistieviering van 10.30 uur voor een geurige kop koffie of frisdrank met een zoetigheidje erbij, gratis aangeboden door de Parochieploeg van Nieuwrode.

SAMANA
op dinsdag 3 september om 19.00 uur: vergadering voor de kernleden
Koffie en bezinning: Herman en Minouche