Home
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 290551 .

Nieuws > Parochienieuws Holsbeek-Sint-Maurus

SINT-MAURUS
HOLSBEEK

zaterdag 13 april
19.00 u: Palmzondagviering
met eerstecommunicanten
Intentie:
Jaargetijde voor Frans Pasgang en Irma Verdeyen

dinsdag 16 april
09.00 u: Eucharistieviering
H. Mis voor André van Holen

woensdag 17 april
19.00 u: Viering met Boetekarakter
H. Mis voor overledenen, gevolgd door persoonlijke biechtgelegenheid tot 20.00 uur.

vrijdag 19 april
Goede Vrijdag
15.00 u: Kruisweg

zondag 21 april
11.00 u: Paasviering
met de eerstecommunicanten van Holsbeek, Kortrijk-Dutsel en Sint-Pieters-Rode
Heilige Mis voor overledenen
Na de viering: paaseierenworp!

dinsdag 23 april
09.00 u: Eucharistieviering
H. Mis voor Leonie Van den Dijck, zuster Gabrielle Capiau, zuster Reinildis Servranckx en hun overleden familie

vrijdag 26 april
09.00 u: Eucharistieviering
H. Mis voor Pastoor Frans Dedobbeleer, Pater Bavo Matthys, Kapelaan Jan Pornel en hun overleden familie

SAMAMA - UITSTAP
Na de rondrit langs Norbertijnenabdijen vorig jaar, kiest Samana dit jaar als gewestuitstap een rondrit in eigen streek, met als titel ‘Magisch Leuven’. De deelnemers kunnen in de voormiddag kennis maken met de universiteitsstad Leuven. Na een middagmaal in de CM-gebouwen in Kessel-lo, biedt Samana een namiddag vol magie en verrassingen aan, o.a. met goochelaar Koenraad Magic. Hij komt aan elke tafel langs voor enkele sterke en unieke goocheltrucs met bankbiljetten, munten, kaarten en andere alledaagse voorwerpen. De namiddag wordt afgesloten met een broodmaaltijd om rond 18.00 uur terug thuis te zijn.
Deze uitstap heeft plaats op donderdag 25 april voor alle afdelingen van de gemeente Holsbeek; informeer bij de plaatselijke Samanakern voor het juiste tijdstip en de plaats van vertrek.

VIERINGEN KRUISOPLEGGING
Op 23 en 24 maart ontvingen tijdens de viering van de Kruisoplegging respectievelijk de vormelingen van de parochies Holsbeek Sint-Maurus en Nieuwrode Sint-Lambertus hun kruisje. Op 30 maart was het de beurt aan de vormelingen van Kortrijk-Dutsel en Sint-Pieters-Rode. Zij geven hiermee aan dat ze in het voetspoor van Jezus willen gaan, waarbij ze zich laten inspireren door Gods liefde en kracht.
De weg naar hun Vormsel is niet meer lang: op 11 mei ontvangen de vormelingen van Kortrijk-Dutsel, Sint-Pieters-Rode en Nieuwrode het Heilig Vormsel; op 18 mei de vormelingen van Holsbeek Sint-Maurus. Beide vieringen hebben plaats in de kerk van Sint-Pieters-Rode, telkens om 15.00 uur.

EERSTE COMMUNIE
De eerstecommunicanten worden dit weekend speciaal verwacht in de Palmzondagvieringen: op zaterdag 13 april om 17.30 uur in Sint-Pieters-Rode en om 19.00 uur in Holsbeek-Sint-Maurus. En op zondag 14 april om 10.30 uur in Nieuwrode.

BROEDERLIJK DELEN
In de vieringen van 13 en 14 april heeft de tweede omhaling plaats voor de projecten van Broederlijk Delen in het Zuiden.

VIERING MET ZIEKENZALVING
Op maandag 15 april is er in de kerk van Sint-Pieters-Rode om 11.00 uur een Eucharistieviering waarin men het Sacrament van de Ziekenzalving kan ontvangen.
Veel mensen denken bij het Sacrament van de Ziekenzalving aan stervende mensen. Het Sacrament van de Ziekenzalving wil een teken zijn van Gods Aanwezigheid bij de zieke en de lijdende mens. Wie een ernstige ziekte heeft of onder de lasten en pijnen van een ziekte gebukt gaat, kan dit Sacrament ontvangen. Ook mensen die bejaard zijn en verzwakt door de leeftijd: in veel rusthuizen doet men dit jaarlijks. Voor veel mensen is het ook een geruststelling dat men het Sacrament ontvangen heeft “mocht er eens iets gebeuren”.
Weet je welkom in deze bijzondere viering in de Goede Week.
Bij deze gelegenheid is het ook nog eens goed te zeggen dat alleen een priester het Sacrament van de Ziekenzalving kan en mag toedienen. Diakens en pastorale werk(st)ers kunnen wel bidden met de zieke en de familie, maar niet het Sacrament van de Ziekenzalving toedienen. In de meeste ziekenhuizen zijn geen priesters meer beschikbaar, maar U kunt te allen tijde uw eigen pastoor vragen om naar een ziekenhuis of rusthuis te komen voor de bediening van het Sacrament van de Ziekenzalving.

CHRISMAVIERING
Op maandag 15 april is er om 19.30 uur in de kathedraal van Mechelen de jaarlijkse Chrismaviering. Het is een heel bijzondere viering die wordt voorgegaan door onze aartsbisschop, Jozef kardinaal De Kesel. De priesters hernieuwen in die viering hun wijdingsbeloften. Tijdens deze viering zegent de aartsbisschop ook de Olie van de doopleerlingen en de ziekenolie en wijdt hij het Chrisma. Deze Heilige Oliën zullen ook in het komende jaar in onze parochies gebruikt worden. Na de viering is iedereen welkom op een receptie in de gebouwen van het vicariaat.
Hopelijk gaan er uit onze parochies ook heel wat parochianen naar deze bijzondere viering.
Noteer ook dat er die avond GEEN AVONDMIS zal zijn in Sint-Pieters-Rode!

PAASBIECHTGELEGENHEID
Het is een goed gebruik om rond Pasen het Sacrament van Boete en Verzoening te ontvangen. We voorzien daarvoor enkele gelegenheden:
Op woensdag 17 april om 19.00 uur zal er in de Sint-Mauruskerk een Mis zijn met boetekarakter en daarna is er tot 20.00 uur persoonlijke biechtgelegenheid.
Op Witte Donderdag 18 april is er om 20.00 uur in de kerk van Nieuwrode de Witte Donderdagviering, daarna is er tot 22.00 uur mogelijkheid tot waken bij het Heilig Sacrament en persoonlijke biechtgelegenheid.
Op Goede Vrijdag 19 april is er om 20.00 uur in de kerk van Sint-Pieters-Rode de Goede Vrijdagplechtigheid, daarna is er tot 22.00 uur mogelijkheid tot waken bij het Heilig Kruis en persoonlijke biechtgelegenheid.
Houd goed uw Pasen!

PAASCOMMUNIE
Zieken, bejaarden en mensen die rond Pasen de Heilige Communie en eventueel de Ziekenzalving of het Sacrament van Boete en Verzoening thuis willen ontvangen, die
kunnen altijd contact opnemen met Pastoor Penne: 0468 32 38 17.

GOEDE WEEK EN PASEN
Dit weekend is het Palmzondag, het begin van de Goede Week. Zoals eerder aangegeven biedt deze week heel wat gelegenheden om u voor te bereiden op Pasen.
Noteer ook dat er op Goede Vrijdag 19 april in alle kerken van de federatie om 15.00 uur een Kruisweg is en dat er om 19.00 uur aan de kerk van Kortrijk-Dutsel een Goede Vrijdag - voettocht naar de kerk van Sint-Pieters-Rode vertrekt, waar er om 20.00 uur een Kruishulde plaats heeft.
Op Stille Zaterdag 20 april is er voor de hele federatie een Paaswake in de kerk van Kortrijk-Dutsel, om 20.00 uur.
Op Paasdag 21 april zijn er vieringen om 09.30 uur in Nieuwrode, om 10.00 uur in Sint-Pieters-Rode en om 11.00 uur in Holsbeek Sint-Maurus; deze laatste wordt gevolgd door een paaseierenworp.
Op Paasmaandag tenslotte, dan is er een eucharistieviering om 09.00 uur, in de kerk van Sint-Pieters-Rode. En in Nieuwrode is er een eucharistieviering om 11.30 uur, als start van het paasfeest van Samana.
Pastoor Penne en de federatieploeg hopen u zoveel mogelijk bij deze gelegenheden te mogen ontmoeten!

VORMSELCATECHESE
Rond deze tijd brengen onze vormelingen een bezoek aan de studio’s van Radio Maria.
Deze studio’s zijn gelegen in Egenhoven (Heverlee), in de Sint-Michiel- en Renildiskerk.
Radio Maria is onderdeel van een netwerk van meer dan 70 katholieke radiozenders wereldwijd, in meer dan 65 landen. Radio Maria België is in Vlaanderen te beluisteren op DAB+, via Telenet kanaal 912 en via www.radiomaria.be.

YOUTUBE
N.a.v. het bericht van vorige week i.v.m. de filmpjes over Kortrijk-Dutsel die op www.youtube.com te zien zijn – als je ‘Kortrijk-Dutsel’: in het zoekvak intikt - laat pastoor Penne weten dat ook zijn aanstellingsviering van 15 augustus 2017 op zijn Youtube-kanaal kan bekeken worden. De link daarvoor is:
https://www.youtube.com/watch?v=TvxPZrUFTS4.

UITZENDINGEN OP RADIO MARIA VANUIT HOLSBEEK
Sinds begin september vorig jaar worden de Missen op dinsdag- en vrijdagmorgen om 9.00 uur in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek uitgezonden op Radio Maria Vlaanderen. Heel wat parochianen uit onze federatie luisteren regelmatig. Met een de DAB+-radio is het goed te beluisteren en ook via www.radiomaria.be.
Wie televisie kijkt met een decorder van Telenet kan via kanaal 912 ook luisteren.
Op woensdagmorgen om 8.30 uur bidt Pastoor Penne ook het kerkelijk ochtendgebed voor op Radio Maria.
Voor veel mensen is Radio Maria (met als studio in de kerk van Egenhoven) een grote rijkdom voor hun geloofsleven. Probeer het ook eens.

DURF UW KERKELIJKE UITVAART VASTLEGGEN!
In de afgelopen tijd was er in elk van onze parochies wel eens verontwaardiging omdat mensen van wie bekend was dat ze gelovig en kerkelijk waren geen kerkelijke uitvaart kregen van hun nabestaanden. Dikwijls was het zo dat het een weduwe of weduwnaar was van wie de partner wel een kerkelijke uitvaart had gekregen en nu de laatste van het echtpaar overleed, kreeg deze van de nabestaanden geen kerkelijke uitvaart. Heel dikwijls hoor je dan: “Dat kan toch niet de wens geweest zijn van die overledene”. Heel wat gelovige mensen vragen zich af: ga ik van mijn kinderen of familieleden nog een kerkelijke uitvaart krijgen?
Als u zeker wil zijn dat er na uw overlijden gebeurt wat uw wens is, dan is het gemakkelijk op te lossen. U gaat naar het gemeentehuis en u laat gewoon vastleggen dat u een kerkelijke uitvaart wil, of u begraven of gecremeerd wilt worden en op welke begraafplaats u wilt begraven of bijgezet worden. Wanneer u het daar vastlegt, dan zal er gebeuren wat u het wilt. Leg uw wensen daarrond duidelijk vast, ook al vermoedt u dat uw familieleden het wel weten en zullen doen. Heel wat mensen zijn in de afgelopen tijd al naar het gemeentehuis gegaan en hebben dat gedaan. Er zijn geen kosten aan verbonden en het stelt mensen gerust.
Gewoon doen!

BIJ ONS GEDOOPT
Op zondag 15 oktober werden in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek twee kindjes gedoopt.
Eerst was er het Heilig Doopsel van Elise Lemmens, dochter van Steve Lemmens en Bie Schierhout; zij wonen aan de Kortrijksebaan. Peter en meter zijn Cedric Lemmens en Marlies Schierhout.
En dan het doopsel van Liv Vuerinckx, dochter van Kris Vuerinckx en Karen Buisset van de Dutselstraat. Peter en meter zijn Steve De Keyzer en Sofie Scheys.
Op zaterdag 28 oktober werd in onze Sint-Mauruskerk door Pastoor Penne gedoopt: Louis Boogaerts, zoon van Willem Boogaerts en Inge Lahey; zij wonen in de Dutselhoek. Peters zijn Jurgen Lahey en Pieter Boogaerts.
Op zaterdag 18 november werd Seppe Bolsens in de Sint-Mauruskerk door Pastoor Penne gedoopt. Seppe is de zoon van Paul Bolsens en Greet Bloemen; zij wonen op de Leuvensebaan. Peter en meter zijn Gerard Bloemen en Martine Vanclair.
Op zaterdag 2 december werd in onze Sint-Mauruskerk Daan Piron gedoopt, zoontje van Inge Piron. Peters zijn Kevin Piron en Michael Piron.
Op zaterdag 9 december werd in onze Sint-Mauruskerk door Pastoor Penne gedoopt: Elise Vuegen, dochter van Roel Vuegen en Nohaleen Vanderleenen uit de Dellestraat. Peter en meter zijn Kris Vuegen en Julie Van der Straeten.
Op zondag 18 maart 2018 werd in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek Stien Hendrickx gedoopt door Pastoor Penne. Ze is de dochter van Ria Hendrickx; samen met zus Janne wonen ze aan de Leuvensebaan. Peters zijn Koen Hendrickx en Geert Driesen en meters zijn Els Willems en Annick Holvoet.
Op zaterdag 7 april werd in onze Sint-Mauruskerk Nathan Pieters door Pastoor Penne gedoopt. Hij is de zoon van Ken Pieters en Geraldine Parys; ze wonen aan het Asseltveld. Peter en meter zijn Marco Chessa en Nadine Dirven.
Op zaterdag 14 april werd in onze Sint-Mauruskerk door Pastoor Penne Hasse Goris gedoopt. Hasse is de dochter van Kris Goris (+) en Sigrid Maene, van de Chartreuzenberg. Peter en meter zijn Hugo Goris en Sara De Wever.
Op zondag 29 april werd in onze Sint-Mauruskerk Eden Peeters door Pastoor Penne gedoopt. Eden is de zoon van William Peeters en Dorien Sellekaerts, uit de Kartuizerstraat. Peter en meter zijn Pieter Sellekaerts en Inge Puttemans.
Op Pinksterzondag 20 mei werd Floor Hendrickx in onze Sint-Mauruskerk gedoopt door Pastoor Penne:. Floor is de dochter van Mattias Hendrickx en Inne Meulemans uit Linden. Peter en meter zijn Hans Meulemans en Niky Hendrickx.
Basil Torfs, zoontje van Dries Torfs en Lore Demeulenaere uit de Kortrijksebaan; peter en meter zijn Bram Demeulenaere en Karen Torfs.
Gust Demeulenaere, zoontje van Saartje Demeulenaere uit Kessel-Lo; peter en meter zijn Dries Torfs en Bieke Demeulenaere.
Op zaterdag 28 juli werd in onze Sint-Mauruskerk Lewis De Meyer door Pastoor Penne gedoopt. Lewis is de zoon van Cedric De Meyer en Chana De Win uit Muizen. Peter en meter zijn Dries Aerts en Danielle Antoine
Op zondag 5 augustus werd Lewis Vangilbergen in onze Sint-Mauruskerk door Pastoor Penne gedoopt. Lewis is het zoontje van Joeri Vangilbergen en Marianne Carlon; zij wonen in de Kapeldreef. Peter en meter zijn Maarten Wiets en An Vangilbergen.
Op zondag 5 augustus werd Leander-Lewis De Vulder in onze Sint-Mauruskerk door Pastoor Penne gedoopt. Leander-Lewis is het zoontje van Jimmy De Vulder en Dorien Cooreman uit Sint-Niklaas. Peter en meter zijn Jarry De Vulder en Rita De Sadeleer.
Op zaterdag 19 januari werden Ilyana en Alyssa Sempels in onze Sint-Mauruskerk door Pastoor Penne gedoopt. Zij zijn de dochters van Gunter Sempels en Marina Siebens van de Leuvensebaan. Meters van Ilyana zijn Erna Mellaerts en Linda Hardiquest; meters van Alyssa zijn Petra Sempels en Kristel Deweerdt.
Gods Zegen voor deze gezinnen.

KERKELIJK HUWELIJK
Op zaterdag 28 juli hebben Bart Schots en Nele Barthier uit de Verhaegenstraat elkaar in de Sint-Jan-de-Doperkerk in Leuven het ja-woord gegeven in het kerkelijk huwelijk. Getuigen waren Agnes Tuyls, Aline Adams, Linda Carlu en Wim Barthier.
Op zaterdag 6 oktober hebben Matthias Laermans en Camille Lagae uit Zaventem elkaar in onze Sint-Mauruskerk het ja-woord gegeven in het Sacrament van het huwelijk. Getuigen waren Michael Boey, Bastien Richard, Olivia Lagae en Noemie Braeckeveld.
Gods Zegen voor hun toekomst.


OPDRAGEN HEILIGE MISSEN
Het is een oud en goed gebruik om te bidden voor de overledenen en Heilige Missen te laten opdragen voor hun zielenrust. Voor het opgeven van misintenties kan men terecht op de pastorij aan de Rotselaarse baan 10, voor of na de Missen in de sacristie of men kan een enveloppe met de misintentie en het stipendium (voor een weekendviering is dat 15 euro en voor een weekdagviering 11 euro) in de brievenbus van de pastorij stoppen.

OKRA 55+ - Holsbeek
De kern van OKRA 55+ - Holsbeek Sint-Maurus nodigt u graag uit eens kennis te komen maken met de maandelijkse ledenbijeenkomsten. Die hebben telkens plaats in de Sint-Mauruszaal op de tweede donderdag van de maand. Je kan er een lekkere kop koffie komen drinken of een praatje maken. Soms zijn er ook activiteiten of een uitstap.
Wil je meer weten, dan kan je altijd terecht bij een van de bestuursleden: Godelieve
Thomas (tel.: 016 44 71 73), Agnes Vanderweyen (tel.: 016 44 32 30), Jerry Debrun (tel.: 016 41 66 20) en Mariette Verhaegen (tel.: 016 44 49 39).

HARMONIEORKEST SINT-MAURUS IN CONCERT
Op zaterdag 27 april heeft in de Sportschuur van Holsbeek om 20.00 uur het jaarlijks concert plaats van het harmonieorkest Sint-Maurus. Als gastartieste verwelkomen ze dit jaar Barbara Dex!
De avond wordt ingezet door de muzikanten van het instaporkest. Hun repertoire bestaat voornamelijk uit filmmuziek, hits en bekende melodieën. Na het instaporkest neemt het harmonieorkest het over onder de lumineuze titel ‘Loop naar de maan!’. Uit de belevenissen van hun gastspreker blijkt immers dat het niet zo makkelijk is om de maan te bereiken. Via allerlei wegen tracht hij er te geraken. Lukt het hem of blijft het bij vruchteloze pogingen? Zet hij voet op de maan of blijft het bij dromen? U ontdekt het op het concert.
In het afsluitende deel zorgt Barbara Dex voor ambiance en sfeer. Als dochter van Marc Dex kreeg ze de muziekgenen mee in het bloed en, hoewel ze niet meteen een eigen zangcarričre ambieerde, brachten enkele covers haar in 1991 toch in de spotlights. Een jaar later nam zij haar eerste single op en in 1993 vertegenwoordigde ze ons land op het Eurovisiesongfestival. Sindsdien bracht ze 9 albums uit in diverse muziekstijlen. Samen met het orkest brengt Barbara een mix van eigen nummers en covers van o.a. Shirley Bassey, Janis Joplin, Adele en Björk.
Kaarten in voorverkoop kosten 10 euro. Aan de kassa betaalt u 15 euro. Kinderen jonger dan 14 jaar mogen gratis binnen. Meer info vindt u op www.harmonieorkestholsbeek.be.