Home
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 281609 .

Nieuws > Parochienieuws Holsbeek-Sint-Maurus

SINT-MAURUS
HOLSBEEK

zaterdag 17 november
19.00 u: Eucharistieviering
H. Mis voor Jan en Annie Vonck-Asselman,
Arthur Schoolmeesters en Leontine Thielemans

dinsdag 20 november
09.00 u: Eucharistieviering
H. Mis voor Jeanine Deteye
Na de Mis: Eucharistische Aanbidding tot 10.00 u.

vrijdag 23 november
09.00 u: Eucharistieviering
Gedachtenis van de H. Clemens I, paus en martelaar
H. Mis voor Alfons Wantens

Opgepast: geen Mis op zaterdag 24/11 om 19.00 uur in de Sint-Mauruskerk; wel in Kortrijk-Dutsel

zondag 25 november
10.30 u: Eucharistieviering
Hoogfeest van Christus Koning
H. Mis voor de levende en overleden leden van de Chiro

dinsdag 27 november
09.00 u: Eucharistieviering
H. Mis voor de overledenen van de familie Desmecht-Vander Roost

vrijdag 30 november
09.00 u: Eucharistieviering
Feest van de H. Apostel Andreas
H. Mis uit dankbaarheid voor de 100e verjaardag van Louise Pé

VERANDERINGEN IN HET MISROOSTER DIT WEEKEND
Op zaterdag 24 november vieren we het patroonsfeest van Kortrijk-Dutsel, het feest van de Heilige Catharina. Om 19.00 uur is er in de kerk van Kortrijk-Dutsel een Heilige Mis. In die viering mogen we ook het Gouden Sint-Romboutskruis opspelden aan Maurice Coomans; daarna is er voor alle aanwezigen ook een receptie. Vanwege de Catharinaviering is er om 19.00 uur geen Mis in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek.
Op zondag 25 november is er om 9.00 uur geen Mis in de kerk van Kortrijk-Dutsel. Om 10.30 uur is er wel de viering van Christus Koning in de kerk van Nieuwrode en eveneens om 10.30 uur vieren we met de Chiro van Holsbeek het Hoogfeest van Christus Koning in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek.

SINT-HUBERTUSBROOD

Brood.
Het is iets van elke dag. Heel gewoon.
Graankorrels tot bloem vermalen, gemengd met water en gist en een snuifje zout,
gekneed tot deeg en gebakken in de oven.
Brood.
Zo gewoon en toch zo belangrijk in ons leven!

Tijdens het weekend van 3 en 4 november vierden we in onze parochiekerken het feest van de heilige Hubertus. Vele gelovigen brachten brood mee; voor wie er geen bij had, was er ook voorzien. Pastoor Penne zegende dit brood en sprak er een gebed over uit.
Het zegenen van het ‘Hubertusbrood’ is een oud gebruik. Omdat Sint-Hubertus eens een man van hondsdolheid genas, wordt hij tegen deze ziekte aanroepen en wordt geadviseerd het gezegende brood aan mens en dier te geven.

VIERINGEN HEILIGE MARTINUS MET ONZE COMMUNICANTEN
In het weekend van 17 en 18 november zijn er gezinsvieringen in het teken van de heilige Martinus. Voor de kinderen die zich voorbereiden op de Eerste Communie is dit de eerste voorbereidende viering op weg naar de Eerste Communie.
De gezinsvieringen zijn op zaterdag 17 november om 19.00 u in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek; de kinderen van Sint-Pieters-Rode en Kortrijk-Dutsel vieren samen in de kerk van Kortrijk-Dutsel op zondag 18 november om 9.00 u en er is ook een gezinsviering in de kerk van Nieuwrode op zondag 18 november om 10.30 uur. Iedereen is welkom.

EEN NIEUWE PRIESTER VOOR ONS VICARIAAT
Enkele parochianen waren op zondag 21 oktober in de Mechelse Sint-Romboutskathedraal getuigen van de priesterwijding van Elia Cantaert. De kathedraal was helemaal vol voor deze unieke priesterwijding, de enige voor de 5 Vlaamse bisdommen dit jaar. Elia is 28 jaar, afkomstig uit het Oost-Vlaamse Nieuwerkerken bij Aalst en hij is het derde kind van een gezin van negen. Elia heeft zijn roeping ontdekt in Lourdes, op bedevaart bij Moeder Maria. Hij volgde zijn priesteropleiding in Namen en in Leuven. Zijn laatste stage deed hij in Opwijk. Daar blijft hij ook voorlopig wonen en dienst doen. Hij gaat nog een jaar studeren aan de KU Leuven om zijn masterdiploma in de theologie en de religiewetenschappen te behalen en tevens de specifieke lerarenopleiding Godsdienst te volgen.
Dragen we hem en al onze priesters bijzonder mee in het gebed.

UITZENDINGEN OP RADIO MARIA VANUIT HOLSBEEK
Sinds begin september vorig jaar worden de Missen op dinsdag- en vrijdagmorgen om 9.00 uur in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek uitgezonden op Radio Maria Vlaanderen. Heel wat parochianen uit onze federatie luisteren regelmatig. Met een de DAB+-radio is het goed te beluisteren en ook via www.radiomaria.be.
Wie televisie kijkt met een decorder van Telenet kan via kanaal 912 ook luisteren.
Op woensdagmorgen om 8.30 uur bidt Pastoor Penne ook het kerkelijk ochtendgebed voor op Radio Maria.
Voor veel mensen is Radio Maria (met als studio in de kerk van Egenhoven) een grote rijkdom voor hun geloofsleven. Probeer het ook eens.

DURF UW KERKELIJKE UITVAART VASTLEGGEN!
In de afgelopen tijd was er in elk van onze parochies wel eens verontwaardiging omdat mensen van wie bekend was dat ze gelovig en kerkelijk waren geen kerkelijke uitvaart kregen van hun nabestaanden. Dikwijls was het zo dat het een weduwe of weduwnaar was van wie de partner wel een kerkelijke uitvaart had gekregen en nu de laatste van het echtpaar overleed, kreeg deze van de nabestaanden geen kerkelijke uitvaart. Heel dikwijls hoor je dan: “Dat kan toch niet de wens geweest zijn van die overledene”. Heel wat gelovige mensen vragen zich af: ga ik van mijn kinderen of familieleden nog een kerkelijke uitvaart krijgen?
Als u zeker wil zijn dat er na uw overlijden gebeurt wat uw wens is, dan is het gemakkelijk op te lossen. U gaat naar het gemeentehuis en u laat gewoon vastleggen dat u een kerkelijke uitvaart wil, of u begraven of gecremeerd wilt worden en op welke begraafplaats u wilt begraven of bijgezet worden. Wanneer u het daar vastlegt, dan zal er gebeuren wat u het wilt. Leg uw wensen daarrond duidelijk vast, ook al vermoedt u dat uw familieleden het wel weten en zullen doen. Heel wat mensen zijn in de afgelopen tijd al naar het gemeentehuis gegaan en hebben dat gedaan. Er zijn geen kosten aan verbonden en het stelt mensen gerust.
Gewoon doen!

NOVEENKAARSEN
Veel mensen branden graag een noveenkaars, een kaars die negen dagen brandt. Vanaf Lichtmis zullen er in onze kerken overal noveenkaarsen voorzien worden. Voor elke parochie is er een eigen noveenkaars gemaakt:
 Voor Holsbeek Sint-Maurus met een afbeelding van Onze Lieve Vrouw van Holsbeek, zoals ze ook in het gemeentewapen staat;
 voor Kortrijk-Dutsel met de afbeelding van “ons” beeld van de heilige Catharina;
 voor Sint-Pieters-Rode met de afbeelding van het Mariabeeld uit de kerk en van “ons” beeld van de heilige Wivina;
 voor Nieuwrode met de afbeelding van het beeld van de heilige Lambertus dat vooraan in de kerk staat.
Tijdens de vieringen van 3 en 4 februari zullen we de kaarsen voorstellen en vanaf dan zijn ze ook beschikbaar, aan 3,50 euro per stuk. Misschien ook mooi om eens weg te geven, zo een kaars met de afbeelding van iets uit het eigen dorp.


BIJ ONS GEDOOPT
Op zondag 15 oktober werden in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek twee kindjes gedoopt.
Eerst was er het Heilig Doopsel van Elise Lemmens, dochter van Steve Lemmens en Bie Schierhout; zij wonen aan de Kortrijksebaan. Peter en meter zijn Cedric Lemmens en Marlies Schierhout.
En dan het doopsel van Liv Vuerinckx, dochter van Kris Vuerinckx en Karen Buisset van de Dutselstraat. Peter en meter zijn Steve De Keyzer en Sofie Scheys.
Op zaterdag 28 oktober werd in onze Sint-Mauruskerk door Pastoor Penne gedoopt: Louis Boogaerts, zoon van Willem Boogaerts en Inge Lahey; zij wonen in de Dutselhoek. Peters zijn Jurgen Lahey en Pieter Boogaerts.
Op zaterdag 18 november werd Seppe Bolsens in de Sint-Mauruskerk door Pastoor Penne gedoopt. Seppe is de zoon van Paul Bolsens en Greet Bloemen; zij wonen op de Leuvensebaan. Peter en meter zijn Gerard Bloemen en Martine Vanclair.
Op zaterdag 2 december werd in onze Sint-Mauruskerk Daan Piron gedoopt, zoontje van Inge Piron. Peters zijn Kevin Piron en Michael Piron.
Op zaterdag 9 december werd in onze Sint-Mauruskerk door Pastoor Penne gedoopt: Elise Vuegen, dochter van Roel Vuegen en Nohaleen Vanderleenen uit de Dellestraat. Peter en meter zijn Kris Vuegen en Julie Van der Straeten.
Op zondag 18 maart 2018 werd in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek Stien Hendrickx gedoopt door Pastoor Penne. Ze is de dochter van Ria Hendrickx; samen met zus Janne wonen ze aan de Leuvensebaan. Peters zijn Koen Hendrickx en Geert Driesen en meters zijn Els Willems en Annick Holvoet.
Op zaterdag 7 april werd in onze Sint-Mauruskerk Nathan Pieters door Pastoor Penne gedoopt. Hij is de zoon van Ken Pieters en Geraldine Parys; ze wonen aan het Asseltveld. Peter en meter zijn Marco Chessa en Nadine Dirven.
Op zaterdag 14 april werd in onze Sint-Mauruskerk door Pastoor Penne Hasse Goris gedoopt. Hasse is de dochter van Kris Goris (+) en Sigrid Maene, van de Chartreuzenberg. Peter en meter zijn Hugo Goris en Sara De Wever.
Op zondag 29 april werd in onze Sint-Mauruskerk Eden Peeters door Pastoor Penne gedoopt. Eden is de zoon van William Peeters en Dorien Sellekaerts, uit de Kartuizerstraat. Peter en meter zijn Pieter Sellekaerts en Inge Puttemans.
Op Pinksterzondag 20 mei werd Floor Hendrickx in onze Sint-Mauruskerk gedoopt door Pastoor Penne:. Floor is de dochter van Mattias Hendrickx en Inne Meulemans uit Linden. Peter en meter zijn Hans Meulemans en Niky Hendrickx.
Basil Torfs, zoontje van Dries Torfs en Lore Demeulenaere uit de Kortrijksebaan; peter en meter zijn Bram Demeulenaere en Karen Torfs.
Gust Demeulenaere, zoontje van Saartje Demeulenaere uit Kessel-Lo; peter en meter zijn Dries Torfs en Bieke Demeulenaere.
Op zaterdag 28 juli werd in onze Sint-Mauruskerk Lewis De Meyer door Pastoor Penne gedoopt. Lewis is de zoon van Cedric De Meyer en Chana De Win uit Muizen. Peter en meter zijn Dries Aerts en Danielle Antoine
Op zondag 5 augustus werd Lewis Vangilbergen in onze Sint-Mauruskerk door Pastoor Penne gedoopt. Lewis is het zoontje van Joeri Vangilbergen en Marianne Carlon; zij wonen in de Kapeldreef. Peter en meter zijn Maarten Wiets en An Vangilbergen.
Op zondag 5 augustus werd Leander-Lewis De Vulder in onze Sint-Mauruskerk door Pastoor Penne gedoopt. Leander-Lewis is het zoontje van Jimmy De Vulder en Dorien Cooreman uit Sint-Niklaas. Peter en meter zijn Jarry De Vulder en Rita De Sadeleer.
Gods Zegen voor deze gezinnen.

KERKELIJK HUWELIJK
Op zaterdag 28 juli hebben Bart Schots en Nele Barthier uit de Verhaegenstraat elkaar in de Sint-Jan-de-Doperkerk in Leuven het ja-woord gegeven in het kerkelijk huwelijk. Getuigen waren Agnes Tuyls, Aline Adams, Linda Carlu en Wim Barthier.
Op zaterdag 6 oktober hebben Matthias Laermans en Camille Lagae uit Zaventem elkaar in onze Sint-Mauruskerk het ja-woord gegeven in het Sacrament van het huwelijk. Getuigen waren Michael Boey, Bastien Richard, Olivia Lagae en Noemie Braeckeveld.
Gods Zegen voor hun toekomst.


OPDRAGEN HEILIGE MISSEN
Het is een oud en goed gebruik om te bidden voor de overledenen en Heilige Missen te laten opdragen voor hun zielenrust. Voor het opgeven van misintenties kan men terecht op de pastorij aan de Rotselaarse baan 10, voor of na de Missen in de sacristie of men kan een enveloppe met de misintentie en het stipendium (voor een weekendviering is dat 15 euro en voor een weekdagviering 11 euro) in de brievenbus van de pastorij stoppen.

ZANGKOOR SINT-MAURUS HOLSBEEK
Na een welverdiende vakantie is het zangkoor terug gestart met het opluisteren van de zaterdagavondvieringen. Al wie samen met hen wil zingen tot lof en eer van onze Heer is van harte welkom!
Zij repeteren op woensdagavond om de 14 dagen om 19.30 uur in de pastorie.

NAAMOPGAVE
Op zaterdag 20 oktober was er in onze Sint-Mauruskerk de naamopgave van de vormelingen. Zo zetten ze een volgende stap op weg naar hun Vormsel.

PANNENKOEKENSLAG
Op zaterdag 17 november heeft in de parochiezaal van Holsbeek-Plein een Pannenkoekenslag van het Instaporkest Sint-Maurus plaats.
Vanaf 13.00 uur staan zij er klaar om pannenkoeken te serveren met een leuke noot live muziek. Als je niet lang kan blijven, kan je ook enkele pannenkoeken meenemen om thuis op te eten. De opbrengst van deze pannenkoekenslag gaat naar de Warmste Week. Hiermee steunen zij Het Balanske in Sint-Joris-Winge, dat opvang biedt aan kinderen met een handicap en voor hen allerlei leuke activiteiten organiseert. Met ieders steun hoopt het Instaporkest een mooi bedrag te kunnen schenken.
Meer info: Laïs Crabbé (lais.cra@gmail.com)

KWB - HERFSTWANDELING
Op zondag 25 november organiseert KWB-Holsbeek Sint-Maurus voor de 10e keer haar jaarlijkse herfstwandeling door Holsbeek. Deze start aan het PC Sint-Maurus tussen 09.00 en 15.00 uur. U kan deelnemen aan wandelingen van 6, 8 of 12 km. In de parochiezaal kan U voor, tijdens en na de wandelingen genieten van lekkere warme soep of een of ander fris drankje, aan democratische prijzen.
Iedereen welkom op deze KWB-activiteit.
Info: Werner Vonck (werner.vonck@skynet.be)