Home
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 297969 .

Nieuws > Parochienieuws Holsbeek-Sint-Maurus

SINT-MAURUS
HOLSBEEK

zaterdag 10 augustus
19.00 u: Eucharistieviering
Intenties:
Heilige Mis voor overledenen
Lector: Imelda Op de Beeck

dinsdag 13 augustus
09.00 u: Eucharistieviering
Gedachtenis van de heiligen Pontianus en Hyppolitus
H. Mis voor overledenen

donderdag 15 augustus
OLV Ten Hemelopneming
10.30 uur Eucharistieviering
H. Mis voor Fons Vanlangendonck en dochter Christine

vrijdag 16 augustus
09.00 u: Eucharistieviering
H. Mis voor Cornelis Sauvage en Hilda Van Cutsem

zaterdag 17 augustus
19.00 u: Eucharistieviering
H. Mis uit dankbaarheid
Lector: Irene Peeters

dinsdag 20 augustus
09.00 u: Eucharistieviering
Gedachtenis van de heilige Bernardus
H. Mis voor Roger De Cremer

vrijdag 23 augustus
09.00 u: Eucharistieviering
Gedachtenis van de heilige Rosa van Lima
H. Mis voor Paul Bruyneel - Eugene Sirene en zoon Elie

zaterdag 24 augustus
19.00 u: Eucharistieviering
H. Mis voor Jos Vandeput (vanwege de parochie)
Lector: Carine Van de Put

dinsdag 27 augustus
09.00 u: Eucharistieviering
Gedachtenis van de heilige Monica
H. Mis voor Albert Blancke, Andrea De Clercq en overleden schoondochter

vrijdag 30 augustus
09.00 u: Eucharistieviering
H. Mis voor een goed herstel na een operatie van een kleindochter

zaterdag 31 augustus
19.00 u: Eucharistieviering
Eerste Jaargetijde voor Roger Kockaerts
Lector: Rudy Janssens

dinsdag 3 september
09.00 u: Eucharistieviering
Gedachtenis van de heilige Gregorius de Grote
H. Mis voor Roger De Cremer

vrijdag 6 september
09.00 u: Eucharistieviering
H. Mis voor blijvend herstel van een echtgenoot en nicht

BOEKENTASSENZEGENINGEN
Volgende week begint het nieuwe schooljaar. Daarom zullen we in het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 september in al onze parochies een viering hebben met boekentassenzegening.
Leerlingen, maar ook leerkrachten, mogen hun boekentassen meebrengen, we zullen deze zegenen maar ook bidden om veel wijsheid in het nieuwe schooljaar. Geef dit bericht alvast door aan kinderen en kleinkinderen…

BEDEVAART NAAR BANNEUX
Op maandag 7 oktober gaat Radio Maria Vlaanderen op bedevaart naar Banneux. Daar sluiten wij graag vanuit onze Federatie Holsbeek bij aan.
Er is een algemeen programma:
10u30: Gebedsweg (vertrek aan de verschijningskapel)
11u00: Eucharistie met offeren van bedevaartskaars en toewijdingsgebed
12u00: Middagmaal in de hospitaliteit, gevolgd door vrije tijd
14u00: Lezing door priester Karlo, de programmadirecteur van Radio Maria
15u00: Eucharistische aanbidding met zegening van de zieken
16u00: Geleide kruisweg (facultatief)
Er is ook een avondprogramma: Bezoek aan het graf van Moeder Martha in Tienen en een licht avondmaal.
De kostprijs bedraagt 40 €, inbegrepen: busreis, warm middagmaal en licht avondmaal.
Om in te schrijven, gelieve de inschrijvingsstrook van het foldertje achterin de kerk of uw gegevens op te sturen naar: Radio Maria, Sint-Reneldisplein 23 - 3001 Egenhoven of te bezorgen aan de lokale verantwoordelijke. Inschrijven kan ook telefonisch bij: Radio Maria: 016 41 47 47, Pr. A. Penne: 0468 323 817 of Jozef Abts: 016 48 84 54.
De inschrijving is pas definitief na betaling van de kostprijs van 40,00 € op het rekeningnummer van Radio Maria: BE49 7333 7333 7771 met vermelding ‘Banneux’. Indien de kostprijs een belemmering zou vormen om deel te nemen aan de bedevaart, aarzel niet om dit te melden.
De bus voor de Regio Leuven heeft als opstapplaatsen: 7.30 uur Veltem - Sint-Laurentiuskerk, 7.40 uur Winksele - Onze-Lieve-Vrouwekerk, 8.00 uur Holsbeek - Sint-Mauruskerk, 8.15 uur Radio Maria - St.-Reneldisplein Egenhoven.


FEDERATIEPLOEG
Op vrijdag 23 augustus komt de Federatieploeg om 14 uur samen op de Pastorij aan de Rotselaarsebaan en zo is dit weer de eerste vergadering van het nieuwe werkjaar.

COMMUNIE AAN HUIS
Ter gelegenheid van O.L.-Vrouw-ten-Hemelopneming brengt pastoraal werkster Godelieve Nys op woensdag 14 augustus de communie aan huis bij zieke en bejaarde medeparochianen in Kortrijk-Dutsel en Sint-Pieters-Rode. U mag haar verwachten tussen 9.00 en 12.00 uur. Wie omwille van ziekte en/of leeftijd graag de communie thuis ontvangt, neemt best even contact op met Godelieve Nys, pastoraal werkster, tel: 016 62 13 85.

VIERINGEN MARIA TENHEMELOPNEMING
Op 15 augustus vieren we het grootste Mariafeest, de tenhemelopneming van Maria. In onze Federatie Holsbeek voorzien we drie Eucharistievieringen om dit Hoogfeest te vieren.
Op de vooravond – woensdag 14 augustus – zal er een Eucharistieviering zijn, om 19.00 uur in de kerk van Sint-Pieters-Rode. Op donderdag 15 augustus zelf is er om 09.00 uur een viering in de kerk van Nieuwrode en om 10.30 uur in Holsbeek Sint-Maurus. In deze Mis vertrouwen we bijzonder onze parochianen toe aan de zorgen van Moeder Maria. Na de Mis is er in de tuin van de pastorij (of bij slecht weer in de grote zaal van de pastorij) voor alle aanwezigen een receptie en gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Van harte welkom.

UITZENDINGEN OP RADIO MARIA VANUIT HOLSBEEK
Sinds begin september 2017 worden de Missen op dinsdag- en vrijdagmorgen om 9.00 uur in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek uitgezonden op Radio Maria Vlaanderen. Heel wat parochianen uit onze federatie luisteren regelmatig. Met een de DAB+-radio is het goed te beluisteren en ook via www.radiomaria.be.
Wie televisie kijkt met een decorder van Telenet kan via kanaal 912 ook luisteren.
Op woensdagmorgen om 8.30 uur bidt Pastoor Penne ook het kerkelijk ochtendgebed voor op Radio Maria.
Voor veel mensen is Radio Maria (met als studio in de kerk van Egenhoven) een grote rijkdom voor hun geloofsleven. Probeer het ook eens.

DURF UW KERKELIJKE UITVAART VASTLEGGEN!
In de afgelopen tijd was er in elk van onze parochies wel eens verontwaardiging omdat mensen van wie bekend was dat ze gelovig en kerkelijk waren geen kerkelijke uitvaart kregen van hun nabestaanden. Dikwijls was het zo dat het een weduwe of weduwnaar was van wie de partner wel een kerkelijke uitvaart had gekregen en nu de laatste van het echtpaar overleed, kreeg deze van de nabestaanden geen kerkelijke uitvaart. Heel dikwijls hoor je dan: “Dat kan toch niet de wens geweest zijn van die overledene”. Heel wat gelovige mensen vragen zich af: ga ik van mijn kinderen of familieleden nog een kerkelijke uitvaart krijgen?
Als u zeker wil zijn dat er na uw overlijden gebeurt wat uw wens is, dan is het gemakkelijk op te lossen. U gaat naar het gemeentehuis en u laat gewoon vastleggen dat u een kerkelijke uitvaart wil, of u begraven of gecremeerd wilt worden en op welke begraafplaats u wilt begraven of bijgezet worden. Wanneer u het daar vastlegt, dan zal er gebeuren wat u het wilt. Leg uw wensen daarrond duidelijk vast, ook al vermoedt u dat uw familieleden het wel weten en zullen doen. Heel wat mensen zijn in de afgelopen tijd al naar het gemeentehuis gegaan en hebben dat gedaan. Er zijn geen kosten aan verbonden en het stelt mensen gerust.
Gewoon doen!

BIJ ONS GEDOOPT
Op zondag 15 oktober 2017 werden in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek twee kindjes gedoopt.
Eerst was er het Heilig Doopsel van Elise Lemmens, dochter van Steve Lemmens en Bie Schierhout; zij wonen aan de Kortrijksebaan. Peter en meter zijn Cedric Lemmens en Marlies Schierhout.
En dan het doopsel van Liv Vuerinckx, dochter van Kris Vuerinckx en Karen Buisset van de Dutselstraat. Peter en meter zijn Steve De Keyzer en Sofie Scheys.
Op zaterdag 28 oktober werd in onze Sint-Mauruskerk door Pastoor Penne gedoopt: Louis Boogaerts, zoon van Willem Boogaerts en Inge Lahey; zij wonen in de Dutselhoek. Peters zijn Jurgen Lahey en Pieter Boogaerts.
Op zaterdag 18 november werd Seppe Bolsens in de Sint-Mauruskerk door Pastoor Penne gedoopt. Seppe is de zoon van Paul Bolsens en Greet Bloemen; zij wonen op de Leuvensebaan. Peter en meter zijn Gerard Bloemen en Martine Vanclair.
Op zaterdag 2 december werd in onze Sint-Mauruskerk Daan Piron gedoopt, zoontje van Inge Piron. Peters zijn Kevin Piron en Michael Piron.
Op zaterdag 9 december werd in onze Sint-Mauruskerk door Pastoor Penne gedoopt: Elise Vuegen, dochter van Roel Vuegen en Nohaleen Vanderleenen uit de Dellestraat. Peter en meter zijn Kris Vuegen en Julie Van der Straeten.
Op zondag 18 maart 2018 werd in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek Stien Hendrickx gedoopt door Pastoor Penne. Ze is de dochter van Ria Hendrickx; samen met zus Janne wonen ze aan de Leuvensebaan. Peters zijn Koen Hendrickx en Geert Driesen en meters zijn Els Willems en Annick Holvoet.
Op zaterdag 7 april werd in onze Sint-Mauruskerk Nathan Pieters door Pastoor Penne gedoopt. Hij is de zoon van Ken Pieters en Geraldine Parys; ze wonen aan het Asseltveld. Peter en meter zijn Marco Chessa en Nadine Dirven.
Op zaterdag 14 april werd in onze Sint-Mauruskerk door Pastoor Penne Hasse Goris gedoopt. Hasse is de dochter van Kris Goris (+) en Sigrid Maene, van de Chartreuzenberg. Peter en meter zijn Hugo Goris en Sara De Wever.
Op zondag 29 april werd in onze Sint-Mauruskerk Eden Peeters door Pastoor Penne gedoopt. Eden is de zoon van William Peeters en Dorien Sellekaerts, uit de Kartuizerstraat. Peter en meter zijn Pieter Sellekaerts en Inge Puttemans.
Op Pinksterzondag 20 mei werd Floor Hendrickx in onze Sint-Mauruskerk gedoopt door Pastoor Penne:. Floor is de dochter van Mattias Hendrickx en Inne Meulemans uit Linden. Peter en meter zijn Hans Meulemans en Niky Hendrickx.
Basil Torfs, zoontje van Dries Torfs en Lore Demeulenaere uit de Kortrijksebaan; peter en meter zijn Bram Demeulenaere en Karen Torfs.
Gust Demeulenaere, zoontje van Saartje Demeulenaere uit Kessel-Lo; peter en meter zijn Dries Torfs en Bieke Demeulenaere.
Op zaterdag 28 juli werd in onze Sint-Mauruskerk Lewis De Meyer door Pastoor Penne gedoopt. Lewis is de zoon van Cedric De Meyer en Chana De Win uit Muizen. Peter en meter zijn Dries Aerts en Danielle Antoine
Op zondag 5 augustus werd Lewis Vangilbergen in onze Sint-Mauruskerk door Pastoor Penne gedoopt. Lewis is het zoontje van Joeri Vangilbergen en Marianne Carlon; zij wonen in de Kapeldreef. Peter en meter zijn Maarten Wiets en An Vangilbergen.
Op zondag 5 augustus werd Leander-Lewis De Vulder in onze Sint-Mauruskerk door Pastoor Penne gedoopt. Leander-Lewis is het zoontje van Jimmy De Vulder en Dorien Cooreman uit Sint-Niklaas. Peter en meter zijn Jarry De Vulder en Rita De Sadeleer.
Op zaterdag 19 januari 2019 werden Ilyana en Alyssa Sempels in onze Sint-Mauruskerk door Pastoor Penne gedoopt. Zij zijn de dochters van Gunter Sempels en Marina Siebens van de Leuvensebaan. Meters van Ilyana zijn Erna Mellaerts en Linda Hardiquest; meters van Alyssa zijn Petra Sempels en Kristel Deweerdt.
Op zaterdag 27 april werd Matteo Vandelaer in onze Sint-Mauruskerk door Pastoor Penne gedoopt. Matteo is de zoon van Hannes Vandelaer en Anneleen Janssens uit de Kartuizersstraat. Peter en meter zijn Sander Vandelaer en Lora Gyselinck.
Op zondag 19 mei werd Leo Libbrecht in onze Sint-Mauruskerk door Pastoor Penne gedoopt. Leo is de zoon van Freek Libbrecht en An-Sofie Meurrens uit Herent. Peter en meter zijn Tom Meurrens en Hanneke Verschaeve.
Op zondag 2 juni werd Alexander Vromans in onze Sint-Mauruskerk door Pastoor Penne gedoopt. Alexander is de zoon van Kris Vromans en Natasja Teunis van de Leuvensebaan. Peter en meter zijn Nicky Vandenweyer en Sofie Pagnaer.
Op zaterdag 15 juni werd Matteo Wouters-Schots in onze Sint-Mauruskerk door Pastoor Penne gedoopt. Matteo is de zoon van Ludovic Wouters en Melissa Schots uit het Bergeveld. Meters zijn Caroline Wouters en Marijke Schots.
Op zaterdag 22 juni werd Larissa Budai in onze Sint-Mauruskerk door Pastoor Penne gedoopt. Larissa is de dochter van Laszlo Budai en Livia Turtakova uit Rotselaar. Peter en meter zijn Attila Bencze en Nikola Turtakova.
Op zondag 4 augustus werd Lieven Coteur in onze Sint-Mauruskerk door Pastoor Penne gedoopt. Lieven is de zoon van Joris Coteur en Laurence Vrancken van de Rotselaarse baan. Meter is Zahra Choua.
Gods Zegen voor deze gezinnen.

KERKELIJK HUWELIJK
Op zaterdag 28 juli 2018 hebben Bart Schots en Nele Barthier uit de Verhaegenstraat elkaar in de Sint-Jan-de-Doperkerk in Leuven het ja-woord gegeven in het kerkelijk huwelijk. Getuigen waren Agnes Tuyls, Aline Adams, Linda Carlu en Wim Barthier.
Op zaterdag 6 oktober hebben Matthias Laermans en Camille Lagae uit Zaventem elkaar in onze Sint-Mauruskerk het ja-woord gegeven in het Sacrament van het huwelijk. Getuigen waren Michael Boey, Bastien Richard, Olivia Lagae en Noemie Braeckeveld.
Gods Zegen voor hun toekomst.

OPDRAGEN HEILIGE MISSEN
Het is een oud en goed gebruik om te bidden voor de overledenen en Heilige Missen te laten opdragen voor hun zielenrust. Voor het opgeven van misintenties kan men terecht op de pastorij aan de Rotselaarse baan 10, voor of na de Missen in de sacristie of men kan een enveloppe met de misintentie en het stipendium (voor een weekendviering is dat 15 euro en voor een weekdagviering 11 euro) in de brievenbus van de pastorij stoppen.

OKRA 55+ - trefpunt Holsbeek Sint-Maurus
Tijdens het voorbije werkjaar hebben we enkele leuke activiteiten beleefd.
Zo zijn we op 21 mei naar zee geweest met een 18-tal Okraleden. We reden met de trein tot in Oostende en dan met de tram naar Nieuwpoort. Daar maakten we een mooie wandeling op de dijk. Het was goed weer en we hielden halt aan de schildpad
van Jan Fabre. Daarna aten we een lekkere pannenkoek en iedereen was tevreden.
Op dinsdag 11 juni zijn we op uitstap geweest met het gewest Winge. Ditmaal gingen we over de grens naar Nederlands Limburg, o.a. naar het retromuseum in Horn waar de jaren 50 en 60 terug tot leven kwamen. Daarna lekker gegeten op de boot en vier uur gevaren. Dit was heel ontspannend. Ook hier hadden we het goede weer aan onze kant. Daarna voldaan naar huis.
Volgende week vertellen we iets meer over onze plannen voor het najaar. Ondertussen wensen we onze leden nog een deugddoende vakantie en tot in september. Nieuwe leden zijn ook altijd welkom.
(Godelieve Thomas)

OKRA 55+ - trefpunt Holsbeek Sint-Maurus
Vorige week blikten we even terug op enkele activiteiten die we met OKRA 55+ - Holsbeek Sint-Maurus in het voorjaar deden. Zo deden we een uitstap naar Nieuwpoort en gingen we met het gewest naar Nederlands Limburg.
Op donderdag 12 september beginnen we om 14.00 uur weer met onze maandelijkse bijeenkomsten. Iedereen die wil kan komen mee doen. Deze keer gaan we onder begeleiding liedjes zingen die we allemaal kennen. Daarna wordt er ook iets gegeten.
In principe komen we telkens op de tweede donderdag van de maand samen in de Sint-Mauruszaal, de e.v. keren dus ook op 10 oktober en 14 november.
In september houden we ook nog een pannenkoekennamiddag op zondag 29 september van 14.00 tot 19.00 uur. Ondertussen wensen we onze leden nog een deugddoende vakantie en tot in september. Nieuwe leden zijn ook altijd welkom.
(Godelieve Thomas)