Home
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 285231 .

Nieuws > Parochienieuws Sint-Pieters-Rode

SINT-PIETERS-RODE

zaterdag 19 januari
17.30 u: Eucharistieviering
Intentie:
1e jaargetijde voor Georges Goriëns
Lector: Godelieve Nys
Misdienaar: Eduardo Verissimo
Vormelingen: Eulalie Van Tendeloo en Jasper Desplentere

maandag 21 januari
19.00 u: Eucharistieviering
Gedachtenis van de H. Agnes
H. Mis voor overledenen

zaterdag 26 januari
17.30 u: Eucharistieviering
Intentie:
Overledene uit Stichting
Lector: Hugo Wets
Misdienaar: Tom De Bent
Vormelingen: Atlienxe Schepers en Stan Bottelbergs

maandag 28 januari
19.00 u: Eucharistieviering
Gedachtenis van de H. Thomas van Aquino
H. Mis voor overledenen

FEDERATIEPLOEG
De leden van de Federatieploeg komen samen op vrijdag 25 januari om 14.00 uur in de pastorij aan de Rotselaarse baan 10 in Holsbeek.

FONDS PASTORALE WERK(ST)ERS
De omhalingen van 26 en 27 januari zijn voor het Fonds Pastorale Werk(st)ers. Dit fonds staat in voor de bezoldiging van leken die ten dienste staan van de lokale gemeenschappen, zieken of gevangenen. Veel leken ondersteunen priesters en diakens op vrijwillige basis, maar in sommige gevallen is bezoldiging nodig. Door dit fonds te steunen, helpt u mee aan de evangelisatie.


STERZINGEN
U zag ze wellicht ook: groepjes Sterzangers in de straten van onze parochies. Vrolijke vormelingen, verkleed als de drie Wijzen, trokken in groepjes door de straten en wijken van Holsbeek Sint-Maurus, Kortrijk-Dutsel, Sint-Pieters-Rode en Nieuwrode. Waar ze kwamen, zongen ze voor het goede doel van Missio: tienermoeders in Ivoorkust. Ze lieten hun lichtende ster achter bij elk huis: ‘Christus mansionem benedicat C+M+B’ (Christus zegent dit huis). En ze sloten het Sterzingen af met lekkere pannenkoeken en warme chocolademelk om daarna samen in de kerken de gezinsviering van Driekoningen te vieren.
Ze zamelden heel wat lekkers en een mooi bedrag van 1018,58 € in (Holsbeek Sint-Maurus: 275,45 €, Nieuwrode 365,55 € en Kortrijk-Dutsel en Sint-Pieters-Rode samen 377,58 €).
Bedankt voor ieders inzet en betrokkenheid, bedankt aan alle helpende ouders en meezingende broers en zussen. Dank ook aan de milde schenkers.

TERUGBLIK OP KERSTMIS
De kerstvieringen in onze kerken waren goed bezet. Jong en oud kwamen samen in de Eucharistievieringen van Kerstmis om samen de geboorte van onze Heer te vieren.
In de nachtmis in Kortrijk-Dutsel waren er een tachtigtal mensen; het viel op dat er vooral jongeren waren. Ook voor de ochtendmis was de kerk goed gevuld. Met een poppenkast werd door de eerstecommunicanten het kerstverhaal gebracht.
Dank aan iedereen die zorgden voor de versiering van onze kerken, voor de kerststallen (binnen en buiten); dank aan de koren, de organisten, de lectoren, de misdienaars, aan iedereen die heeft bijgedragen aan de mooie vieringen.
Tenslotte ook dank aan wie zorgden voor glühwein en chocolademelk, o.a. na de twee vieringen in Kortrijk-Dutsel.

CIJFERS VAN 2018
Nu het jaar 2018 voorbij is, mogen we ook eens kijken naar de cijfers van het aantal doopsels, huwelijken en kerkelijke uitvaarten in onze Federatie Holsbeek.
Ik heb daarnaast eens de cijfers van tien jaar geleden gezet.
Op tien jaar tijd zijn alle cijfers ongeveer gehalveerd. Het aantal doopsels zakte van 72 in 2008 naar 38 in 2018; het aantal kerkelijke huwelijken van 14 in 2008 naar 8 in 2018 en het aantal kerkelijke uitvaarten van 49 in 2008 naar 31 in 2018.
In de kerk van Holsbeek Sint-Maurus waren er 16 doopsels; meer dan de helft van de dopelingen komt van buiten de Federatie Holsbeek. In 2008 waren er 17 doopsels. Er was 1 kerkelijk huwelijk in de Holsbeekse kerk, het vorige huwelijk dateerde van juli 2016. In 2008 waren er nog 4 huwelijken. Een kerkelijke uitvaart is in Holsbeek ook een grote uitzondering aan het worden. Er waren slechts 5 kerkelijke uitvaarten. In 2008 waren er nog 16 kerkelijke uitvaarten.
In de kerk van Kortrijk-Dutsel waren er in 2018 7 doopsels, in 2008 waren er dat nog 14. Er waren 2 kerkelijke huwelijken; in 2008 waren er 3. 8 parochianen kregen een kerkelijke uitvaart, in 2008 waren er dat nog 13.
In de kerk van Sint-Pieters-Rode werden er in 2018 4 doopsels toegediend, in 2008 waren er dat 13. Er werden 2 kerkelijke huwelijken ingezegend; in 2008 was er dat maar 1. Er waren 5 kerkelijke uitvaarten, in 2008 waren er dat nog 8.
In de kerk van Nieuwrode waren er 11 doopsels, in 2008 waren er dat nog 28. In 2018 werden er 3 kerkelijke huwelijken ingezegend, in 2008 waren er dat 6. Er waren in 2018 13 kerkelijke uitvaarten, in 2008 waren er dat 12.
(PP)

UITZENDINGEN OP RADIO MARIA VANUIT HOLSBEEK
Sinds begin september vorig jaar worden de Missen op dinsdag- en vrijdagmorgen om 9.00 uur in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek uitgezonden op Radio Maria Vlaanderen. Heel wat parochianen uit onze federatie luisteren regelmatig. Met een de DAB+-radio is het goed te beluisteren en ook via www.radiomaria.be.
Wie televisie kijkt met een decorder van Telenet kan via kanaal 912 ook luisteren.
Op woensdagmorgen om 8.30 uur bidt Pastoor Penne ook het kerkelijk ochtendgebed voor op Radio Maria.
Voor veel mensen is Radio Maria (met als studio in de kerk van Egenhoven) een grote rijkdom voor hun geloofsleven. Probeer het ook eens.

DURF UW KERKELIJKE UITVAART VASTLEGGEN!
In de afgelopen tijd was er in elk van onze parochies wel eens verontwaardiging omdat mensen van wie bekend was dat ze gelovig en kerkelijk waren geen kerkelijke uitvaart kregen van hun nabestaanden. Dikwijls was het zo dat het een weduwe of weduwnaar was van wie de partner wel een kerkelijke uitvaart had gekregen en nu de laatste van het echtpaar overleed, kreeg deze van de nabestaanden geen kerkelijke uitvaart. Heel dikwijls hoor je dan: “Dat kan toch niet de wens geweest zijn van die overledene”. Heel wat gelovige mensen vragen zich af: ga ik van mijn kinderen of familieleden nog een kerkelijke uitvaart krijgen?
Als u zeker wil zijn dat er na uw overlijden gebeurt wat uw wens is, dan is het gemakkelijk op te lossen. U gaat naar het gemeentehuis en u laat gewoon vastleggen dat u een kerkelijke uitvaart wil, of u begraven of gecremeerd wilt worden en op welke begraafplaats u wilt begraven of bijgezet worden. Wanneer u het daar vastlegt, dan zal er gebeuren wat u het wilt. Leg uw wensen daarrond duidelijk vast, ook al vermoedt u dat uw familieleden het wel weten en zullen doen. Heel wat mensen zijn in de afgelopen tijd al naar het gemeentehuis gegaan en hebben dat gedaan. Er zijn geen kosten aan verbonden en het stelt mensen gerust.
Gewoon doen!

DOOPSEL
Op zondag 1 oktober doopte diaken Achilles Sente zijn achtste achterkleinkind Nina Van Bael. Zij is de schattige dochter van Simon Van Bael en Livia Alen en de kleine zus van Sofia. Zij wonen in de Langestraat. Peter en meter zijn Tim Van Bael en Sarah Ronse.
Op zondag 29 oktober werd in onze Sint-Pieterskerk door Pastoor Penne gedoopt: Fee Paenhuys, dochter van Freek Paenhuys en Ilse Pauwels;zij wonen in het Kerkebos (Nieuwrode). Peter en meter zijn Wim Pauwels en Mathilde Abts.
Op zondag 12 augustus werd Wannes Merckx in onze Sint-Pieterskerk door Pastoor Penne gedoopt. Wannes is de zoon van Jacob Merckx en Lies Delobel; zij wonen op de Houwaartsebaan. Peter en meter zijn Neal Harding en Gerda Ghoos.
Op zondag 18 november werd Rosalie Cortoos in onze Sint-Pieterskerk door Pastoor Penne gedoopt. Zij is de dochter van Pedro Cortoos en Krista Abts uit de Dutselstraat in Kortrijk-Dutsel. Meters zijn Hilde Abts en Hilde Somers.
Op zaterdag 24 november werd June Tuyteleers in onze Sint-Pieterskerk door Pastoor Penne gedoopt. Zij is de dochter van Hans Tuyteleers en Veerle Vercammen uit de Langestraat. Meters zijn Chiara Van den Put en Gwenny Willems.
Gods Zegen voor dit gezin.

KERKELIJK HUWELIJK
Op zaterdag 26 mei hebben Raf Smets en Liesbeth Vermeiren in onze Sint-Pieterskerk elkaar in het kerkelijk huwelijk een ja-woord gegeven. Getuigen waren Kurt Smets en Hilde Vermeiren. Liesbeth en Raf wonen samen met hun dochtertjes Lien en Nele in de Schubbeekstraat.
Gods Zegen voor hun toekomst.

KVLV – BAKLES
KVLV start op woensdag 23 januari met een nieuwe reeks van 6 avonden ‘Drums alive’; hiervoor graag inschrijven bij Conny voor 15/1.

DRUMS ALIVE
Drums Alive is een groepsfitnessles waarbij je op het ritme van de muziek allerlei pasjes uitoefent en intussen met drumsticks op een zitbal trommelt. Naarmate de les vordert, voer je de intensiteit en de snelheid van de oefeningen op. Zo verbrand je heel wat calorieën, oefen je je spieren en verbeter je je coördinatie tussen ogen, armen en benen.
Net als in het najaar van 2017 houdt KVLV – Sint-Pieters-Rode opnieuw een reeks Drums Alive - sessies, vanaf woensdag 23 januari. De volgende data zijn: 30 januari, 20 en 27 februari en 20 en 27 maart, telkens van 20.30 tot 21.30 uur in het Kloosterhof.
Opgelet: vooraf inschrijven is nodig bij Conny Deroost – 0479 38 39 44 of conny.deroost @skynet.be.

LANDELIJKE GILDE - FEESTVERGADERING
Leden van de Landelijke Gilde die zich tijdig inschrijven, kunnen op zondag 27 januari deelnemen aan de jaarlijkse feestvergadering in het Kloosterhof. Het aperitief wordt uitgeschonken om 12.00 uur.
Deze feestvergadering is bedoeld voor het hele gezin; de kostprijs is 35,00 euro per volwassene; kinderen tot 12 jaar betalen 15,00 euro..
Inschrijven is nodig, ten laatste op zondag 20 januari bij één van de bestuursleden!
Lid worden van de Landelijke Gilde is nog altijd mogelijk; contacteer daarvoor de voorzitter via paul.greveraars@telenet.be (tel.: 016 622 642).

DRUMS ALIVE
Eerste KVLV - sessie op woensdag 23 januari om 20.30 uur in het Kloosterhof. De volgende data zijn: 30 januari, 20 en 27 februari en 20 en 27 maart.
Info bij Conny Deroost – 0479 38 39 44 of conny.deroost @skynet.be.

BLOEMSCHIKKEN
Eerste KVLV - bloemschikavond van dit jaar op maandag 11 februari; vooraf inschrijven is nodig, bij Conny Deroost (zie hierboven).