Home
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 248361 .

Nieuws > Parochienieuws Sint-Pieters-Rode

SINT-PIETERS-RODE

zaterdag 14 oktober
16.30 u: Eucharistieviering
n.a.v. 30 jaar Samana
Intenties:
Voor de overleden leden, bestuursleden en trouwe medewerkers van Samana.
Josephine Verhaegen en Julien Jordens (zielenschaal)
Jgt. Gaston Boeckx en Paula Pauwels
Jgt. Marie-José Hellemans
Lector: Samana
Misdienaars: Allen

maandag 16 oktober
19.00 u: Eucharistieviering
Intentie:
H. Mis ter ere van Onze-Lieve-Vrouw voor een bijzondere intentie

zaterdag 21 oktober
17.30 u: Eucharistieviering
Intenties:
Frans Gentens, Sara Wierinckx en grootouders
Lector: Michel De Bent
Misdienaars: Hanna en Tom De Bent

maandag 23 oktober
19.00 u: Eucharistieviering
Intentie:
H. Mis ter ere van de Heilige Wivina voor het welzijn van families

zaterdag 28 oktober
17.30 u: Eucharistieviering
Intenties:
Jgt Josephine Minnen en familie
Lector: Hugo Wets
Misdienaars: Kaat Bourgoing, Karen De Bent,
Noor Geysen en Pauline Meheus

zondag 29 oktober
11.45 u: H. Doopsel van Fee Paenhuys

maandag 30 oktober
19.00 u: Eucharistieviering
Intentie:
H. Mis ter ere van de Heilige Wivina voor het welzijn van families

dinsdag 31 oktober
17.30 u: Eucharistieviering voor Allerheiligen
Intenties:
Alberic Van Eylen en overleden familie
Jgt. Hermine Peeters
Eugeen Van Horebeek, Maria Wierinckx en zonen Omer en Robert
De overleden parochianen van het voorbije jaar (zie parochienieuws)
Lector: Godelieve Nys
Misdienaars: Hanna en Tom De Bent,
Ales Van Der Linden en Hannah Van Hove


WEEKEND EN WEEKVIERINGEN
Zoals u weet neemt pastoor Andy Penne vanaf 1 september de pastorale zorg over onze parochiefederatie op zich.
Vanaf dit weekend zal hij dan ook alle eucharistievieringen op zaterdag en zondag voorgaan. En voortaan zullen onze parochianen ook de gelegenheid hebben om op weekdagen de Heilige Mis bij te wonen.
Dat kan op maandagavond in Sint-Pieters-Rode en op donderdagavond in Nieuwrode, telkens om 19.00 uur.
Op dinsdag- en vrijdagmorgen zal er een Heilige Mis opgedragen worden in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek om 9.00 uur. De missen op dinsdag- en vrijdagmorgen zullen ook te beluisteren zijn opRadio Maria Vlaanderen, op de website www.radiomaria.be, op de radio via 104.2 FM en voor wie een decoder van Telenet heeft op kanaal912.
Kom ook eens in de week een half uurtje naar de kerk om naar het Woord van de Heer te luisteren en Hem te ontmoeten in de Heilige Eucharistie.

OKTOBER ROZENKRANSMAAND
Vanouds wordt in de oktobermaand aandacht gegeven aan het bidden van de rozenkrans. In onze federatie doen we dat op maandag en donderdag, telkens om 18.40 uur, voor de avondmissen in Sint-Pieters-Rode en Nieuwrode.
Kom ook eens meebidden.

MISSIO
Eén maal per jaar wordt de steun van alle christenen gevraagd voor het wereldmissiewerk. De collectes van dit weekend gaan integraal naar MISSIO.
Deze organisatie zorgt voor de evenwichtige verdeling van de middelen over de bisdommen met de meeste noden. Door uw steun kan de boodschap van Christus wereldwijd uitgedragen worden.

De maand oktober is in de hele katholieke kerk de actiemaand van Missio. Centraal staat de verkondiging en beleving van het evangelie. Dit mondt uit in een wereldwijd netwerk van solidariteit.
Met de nieuwe campagne gaat Missio bewust tegen de stroom in. Want weet: wie tegen de stroom ingaat, komt uit bij de bron!
Daarom kiezen we ervoor bewust stil te staan, waar de samenleving maar blijft verder razen. We staan stil bij onszelf, ons geloof en de mensen rondom ons. Omdat Missio gelooft in verbondenheid, in de wereldkerk. Dat vertaalt zich in een nieuwe visie op 'missie': samen bouwen aan een wereldwijde kerkgemeenschap, in verbondenheid en uitwisseling.

Op zaterdag 21 oktober is er in Tienen een interactieve dag voor vormelingen; ook die van onze federatie gaan ernaartoe. Het thema van die dag is: ‘Ga op pad! Niet alleen…’

'De Heer koos 72 leerlingen uit. Hij stuurde hen twee aan twee op weg, naar alle plaatsen waar hij zelf ook heen wilde gaan. Hij zei tegen de leerlingen: "Het goede nieuws moet overal verteld worden. Maar er zijn te weinig mensen om dat te doen. Vraag daarom aan God of hij meer mensen stuurt. Dan kan het goede nieuws overal verteld worden."’
(Lc 10, 2)

Met deze woorden in het achterhoofd gaan onze vormelingen op pad. Elke christen wordt gezonden om de boodschap van Jezus te verspreiden. Zoals de leerlingen twee aan twee vertrokken, zo staan wij er ook niet alleen voor.

ALLERHEILIGEN EN DE HERDENKING VAN ONZE OVERLEDENEN
Volgende week vieren we Allerheiligen en Allerzielen, dagen waarin we bijzonder denken aan en bidden voor onze overledenen. In de vier parochies van onze federatie zullen we in de vieringen van Allerheiligen ook de overledenen van het afgelopen jaar bijzonder herdenken.
Deze vieringen zijn op dinsdag 31 oktober om 17.30 uur in de kerk van Sint-Pieters-Rode en om 19.00 uur in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek. Op woensdag 1 november om 9.00 uur is de H. Mis in de kerk van Kortrijk-Dutsel en om 10.30 uur in Nieuwrode.
In deze vieringen zullen de parochianen die in het afgelopen jaar een kerkelijke uitvaart hebben gekregen genoemd worden; een familielid zal een gedachteniskaarsje aansteken. Voor alle aanwezigen wordt een gedachtenisprentje voorzien met de namen van deze overledenen.
De gedachteniskruisjes of -kadertjes die gebruikt werden in de uitvaarten worden met Allerheiligen nog niet meegegeven. Zij blijven in onze kerken hangen tot het eerste jaargetijde. Alle overledenen krijgen van de parochie een eerste jaargetijde. Zo blijft de naam van de overledene een jaar concreet zichtbaar in het kerkgebouw en sluiten we met de familie dat eerste jaar ook biddend af.
Het is een mooi gebruik om bloemen naar de begraafplaats te brengen in deze Allerheiligendagen. Voor christenen is het ook een mooi gebruik om Heilige Missen voor hun overledenen te laten opdragen. Laten we die tradities ook in ere houden.

COMMUNIE AAN HUIS
Ter gelegenheid van Allerheiligen brengt pastoraal werkster Godelieve Nys op donderdag 2 november de communie aan huis bij zieke en bejaarde medeparochianen in Kortrijk-Dutsel en Sint-Pieters-Rode. U mag haar verwachten tussen 9.00 en 12.00 uur. Wie omwille van ziekte of leeftijd graag de communie aan huis ontvangt, neemt best contact met haar op: Godelieve Nys, pastoraal werkster, tel: 016 62 13 85.

DOOPSEL
Op zondag 1 oktober doopte diaken Achilles Sente zijn achtste achterkleinkind Nina Van Bael. Zij is de schattige dochter van Simon Van Bael en Livia Alen en de kleine zus van Sofia. Zij wonen in de Langestraat. Peter en meter zijn Tim Van Bael en Sarah Ronse.
Vanuit onze parochiegemeenschap wensen wij ouders, peter en meter en de hele familie van harte proficiat. En we heten Nina van harte welkom in de grote Kerkgemeenschap!

DRUMS ALIVE
KVLV – Sint-Pieters-Rode start op woensdag 25 oktober met een reeks van vijf avonden ‘Drums alive’, een groepsfitnessles waarbij je op het ritme van de muziek allerlei pasjes uitoefent en intussen met drumsticks op een zitbal trommelt.
De volgende data zijn: 8, 15, 22 en 29 november, telkens van 20.00 tot 21.00 uur in het Kloosterhof.
Deelnameprijs: 5,00 euro per les. Vooraf inschrijven is nodig, om tijdig voor het nodige materiaal te kunnen zorgen.
(Conny Deroost – 0479 38 39 44 of conny.deroost @skynet.be)

HERDENKING VAN ONZE OVERLEDENEN
Tijdens de eucharistieviering voor Allerheiligen op dinsdag 31 oktober om 17.30 uur herdenken wij de overledenen van het voorbije jaar:
Maurice Demarsin, Josephine Verhaegen, Julia Smets en Julienne Vanden Panhuyzen.
Voor elke overledene zal een gedachteniskaarsje aangestoken worden. De gedachteniskruisjes die gebruikt werden in de uitvaarten blijven in de kerk hangen tot het eerste jaargetijde. Zo blijft de naam van de overledene een jaar zichtbaar in het kerkgebouw.

EETDAG
De jaarlijkse eetdag van KVLV – Sint-Pieters-Rode heeft dit jaar plaats op zondag 5 november.
Vanaf 11.30 uur kunt u in het Kloosterhof terecht voor een ruim aanbod van soep, gebraad met champignons, koninginnenhapje, stoofvlees, Noorse visschotel en ander lekkers. Er is ook rijstpap, taart, koffie en andere dranken in overvloed. Alle sympathisanten zijn welkom!

OKRA 55+ - trefpunt Sint-Pieters-Rode :
Op de woensdag 18 oktober: fietstocht van ongeveer 45km; vertrek om 13:00 uur aan de kerk. Iedereen welkom.
Inlichtingen: Gilbert Janssens - tel : 0497 389 813.
Op dinsdag 17 oktober: ledenvergadering om 12:30 uur in het Kloosterhof met een lekkere maaltijd en nadien tijd om te ontspannen. Alle 55+-ers zijn welkom.
Inlichtingen: Marleen Van Bael - tel: 016 622 921 of marleenvanbael@hotmail.com.

OKTOBER ROZENKRANSMAAND
Vanouds wordt in de oktobermaand aandacht gegeven aan het bidden van de rozenkrans. Ook in onze parochie van Sint-Pieters-Rode willen we het rozenhoedje bidden voor de avondmis op maandagavond 9, 16 en 23 en 30 oktober om 18.40 uur. Kom ook eens meebidden.

KVLV – KOOKAVOND
De voor woensdag 18 oktober aangekondigde kookavond valt jammer genoeg weg. De lesgeefster heeft afgezegd en er kon niet in vervanging voorzien worden.HELPENDE POOTJES
Op zondag 22 oktober kunt u van 12.00 tot 19.00 uur in het Kloosterhof in Sint-Pieters-Rode terecht voor heerlijke, verse, diervriendelijke pasta, klaargemaakt door de dierenvrienden van Helpende Pootjes.
Je kunt er gezellig keuvelen met andere dierenvrienden en genieten van een lekkere cava of een wijntje bij een overheerlijke diervriendelijke pasta.
Nieuw dit jaar: ‘spaghetti a volonté’, vanaf 6 personen op voorhand inschrijven a.u.b.
De opbrengst gaat naar vzw Animu Luce, een hulpplatform voor paarden die mishandeld of afgestaan werden en naar Biologisch Dynamisch imkeren.
Voor meer info en inschrijving: Gerda Wilms, 0497 54 93 57 en gerda.wilms@skynet.be.